Raikkonen'in NASCAR Takımı Belli Oldu

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz günlerde Turun Sanomat’ın Raikkonen’in NASCAR’da yarışacağını açıklamasının ardından resmi ağızlardan da bu gelişme doğrulandı.

Son olarak Raikkonen’in NASCAR’ın Kamyonet serisinde yarışacağı takımın, serinin önde gelen takımlarından Kyle Busch Motorsports olduğu açıklandı.

Uzun yıllar Formula 1’de yarıştıktan sonra Dünya Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Raikkonen, bu sene NASCAR’da sınırlı sayıda yarışa katılacak.

Kyle Busch Motorsports’un sahibi Kyle Busch NASCAR’ın Sprint Cup ve Nationwide serilerinde şampiyonluğu bulunuyor.

Raikkonen önümüzdeki pazartesi günü Toyota Tundra aracıyla ilk testini Gresham pistinde gerçekleştirecek ve ilk kez oval pistte deneyim yaşamış olacak.

Raikkonen’in ilk yarışa ise önümüzdeki ay Charlotte’ta katılması bekleniyor. Bu, Formula 1’den NASCAR’a geçiş yapan diğer pilotlara göre apayrı bir yol olacak. Diğer sürücüler öncelikle aracın kontrolünün performans üzerinde çok az etkili olduğu superspeedway pistlerinde yarışmışlardı. Charlotte pistinde ise kontrol performans üzerinde oldukça etkili.

Kyle Busch, Raikkonen’in ralli takvimine baktıklarında en uygun tarihin Charlotte yarışına denk geldiğini söyledi.

Raikkonen NASCAR’da yarışırsa, bu seride yarışmış ilk Fin sürücü olacak.


Yorumlar

  1. hesaplaşma yeni başlıyor…hey gidi nascarcılar…at kıçında sinek, it başında kene gibi asalaklar…sizin tekerinize çomak sokacak biri geliyor…sıkı durun çakma pilotlar…katran gecelerin heyulası mezarı kartal yuvası kuzeyin asil insanı finlandiyanın gururu kimi the iceman raikkonen geliyor…analar ne evlatlar doğuruyor…heeyt beee…resimdeki bakışlara asalete duruşa adamlığa bakarmısın? kıymeti bilinmemiş anlaşılamamış bir insan….

  2. R31 de görmek isterdim şahsen Kimiyi

  3. http://www.conceptcarz.com/vehicle/z11177/Toyota-Tundra-NASCAR-Craftsman-Truck-Series.aspx
    resimlere bi bakın,neredeyse nascar,arkasının birde boş olması buz üstünde etkisi yapıcaktır pistte=) İceman adına yarışır bir tecrübe yaşayıp seyircilere de görsel şölen sunacak eminim…

  4. Ya adamı direk sildiniz,çok muhtemel olarak Redbull aracılı bir organizasyondur,elde edilecek gelirler reklamlar,seyirci sayısı …..vs bi kenara bırakırsak kimi içinde zevk amaçlı etkinlik olmasında ne sakınca var ki? Pilot,motoru ve tekerleği olan herşeye ilgi duyar zaten,bu tabiatlarında var,kaldı ki kamyonet deyip küçümsemeyin,hafif malzemeden üretilen tam bir tork canavarı makinalardan bahsediyoruz,ustalık gerektiren seriler bunlar,hafife almayın,düşük downforce yüksek oversteer,ve oval pist,olabilecek en uçuk üç etken birarada=)),eminim ki çok zevk alacaktır…

  5. Alonso&Massa  avatarı

    teşekkürler…

  6. Gizem Aydın avatarı

    en azından yarışları kaydolan bir yere gitti bi kaç videoyla özet izlemek zorunda kalmayacağım. bir de nerede yayınlandığını bulabilsem 😀

  7. Alonso&Massa  avatarı

    http://www.ausmotive.com/images2/Peugeot-908-Le-Mans-2010-01.jpg

    modelini nerden bulabilirim,internetten sipariş konusunda yardımcı olabilecek varmı?

  8. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    benimde en sevdiğim pilottur kendisi ama yapacak birşey yok kendi tercihidir.Ama anladımki ben f1 i herşeyden çok seviyorum takımlardan pilotlardan yeterki güzel bir yarış izleyelim birde kendi takımım birinci olursa allah derim:D

  9. Alonso&Massa  avatarı

    tv de Michel Vaillant diye bir LeMans filmi var.İzleyin derim.

    Peugeot908 bence muhteşem bir araç.

    http://www.youtube.com/watch?v=Q56DPbzCKLQ

    Peugeot908'in güvenlik yoluna girdikten sonra o muhteşemliğine bakarmısınız?Audi taraftarı olarak,bu canavarın günümüzdeki en muhteşem makina olduğuna inanıyorum.

  10. http://www.autospectator.com/cars/topics/toyota-tundra

    işte kimi'nin yeni aracı..

    bir insan kendi kariyerine bu kadar kötülük yapabilir mi?

    eskiden kimi ile ilgili haberler "2007 dünya şampiyonu kimi…." diye başlardı.

    madem F1'den ayrıldın, eşek yüküyle paran var zaten. bırak insanlar seni F1'in en hızlı pilotlarından birisi olarak hatırlasın.
    ya da madem geçtin WRC'ye, bırak yalnızca WRC pilotu olsaydın.

    ya şimdi.
    kamyonet sürücüsü raikkonen.
    kimse kusura bakmasın, pike buraya gittiğinde demediğimiz lafı bırakmamıştık.
    kimi'nin kendi tercihi. hayırlı olsun.

  11. F1 de en çok sevdiğim pilottu ama artık ne yaptığı ile çokta ilgilenmiyorum zira iyice saçmalamaya başladı,ne diyelim yolun açık olsun,yakında kamyon yarşlarında görürüz kendisini.

  12. yapma hocam yapma, adam dünyaya 1 kere geliyor. ne güzel hepsini tadmak istiyor, helal olsun Rai'ye 😉 bence tabii

  13. bir yere düştüğü yok arkadaşım adam kendi istiyor ve uyguluyor bu kadar basit.istese şuan da F1 de yarışır.farklı heyecanlar arıyor.

  14. Nerden nereye düştü üzüldüm gerçekten kariyerini resmen batırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir