Red Bull'un KERS'e Olan Güveni Artmaya Başladı

yazar:

kategori:

Takım, güvenlik endişeleri nedeniyle KERS’i sezonun ilk yarışı Avustralya’da kullanmamıştı. Avustralya’daki pistin karakteristiği nedeniyle KERS’e pek gerek yoktu ancak Malezya’da KERS’in hayati olacağı tahmin ediliyor.

Horner “Avustralya’da kullanmama konusunda kararı son anda verdik. Risk olduğu için sonunda birlikte bir karar verdik ve sistemi kullanmama kararı aldık çünkü sistemin getirisi o pistte oldukça azdı. Ancak diğer pistlerde sistemin faydası daha açık olacak.”

“Sistemi orada cuma günü kullandık ve gerçek anlamda bir sorun yoktu. Sadece sistem ile çok fazla sürüş gerçekleştirmemiş olmamız güven eksikliğine neden oldu.”

“Orada kaydettiğimiz mesafe ve sistemin incelenmesinin ardından güvenimiz arttı ve Malezya’da cuma günü sorun yaşamazsak, sistemle ilk yarışımıza çıkarız.” dedi.

Horner, sistemin getirisine rağmen endişe duymaları halinde yine sistemi kullanmayacaklarını söyledi.

Horner “Son yarışta sistemi kullanmamamız bizi çok etkilemedi ancak hatırlamanız lazım ki KERS ekstradan 80 beygir güç demek ve bu bir turda 0.3 – 0.4 sn kazandırıyor.”

“Açıkçası hedefimiz mümkün olduğu kadar kısa sürede sistemi araca yerleştirmek olacak ancak sistemin hazır olmadığını düşünürsek performans için dayanıklılıktan ödün vermeyeceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Dua edelimde Renault motoru iflas etsin

  2. ismail uçar avatarı

    F1 de saliselerle yarışılır elbet fakat redbull un sıralamalardaki performarmansı yarışta olmadığına göre aradaki 0.8 sn farkı yarıştada olacak demek yanlış bunu geçen yılda gördük.Hamiltonun tabanı arızalanmasa ne olurdu bilemeyiz sadece tahmin yürütmekten öte olmaz ancak hamilton farkı 3 sn sabitlemişti hatta 1.5 sn düşürmüştü farkın açıldıgı yer dışarı taştığı andan sonraki bölümdü ve taban arızsyla aracını zorlamadı(takımdan böle bi emir de geldi) ve fark açıldı.Redbull un Yarış performansında üstünlüğü konusunda net bişeyler söyleyemeyiz.Mclarenle yarış tempoları çok yakındı bu da sezonu öyle kolay alıp gdemeyeceğini gösterir keza ferrari de performansını arttıracaktır.

  3. rocco junior avatarı

    Buranın en başarılı takımlarından biriyiz.Sadece 4 finishsiz yarışımız oldu; Rubens 2002,Alonso geçen sene,lastik probleminden tekrar Rubens 2005 ve 2008 spin ile Massa terk.Ama geçmiş yıllara bakıp burayı domine edicez diyemiyorum malesef kaldı ki geçen yarış perfonmansı görünce:)Ama sorunu çözersek yarış hızımız ve startımıza bağlı olarak podyumda olabiliriz.Ferrari umarım geri dönecektir bu önden kayma sorunu enteresandı cidden çünkü araçlar arka taraftaki downforce kaybetti ve öndeki duruyor.Kers çok belirleyici olacaktır tekrar söylemeye gerek yok haberde güzelce analtmış.Redbull çekincelerini dile getirmiş.

  4. performans için dayanıklılıktan ödün vermeye gerek yok zaten aracınız süper gidiyo farz et ki startta kaybettin yine de pitstoplarda bi kere öne geçtiniz mi yine kimse sizi tutamayacak buraya yazıyorum eğer bu adamlar kersi tam olarak çalıştırırlarsa sezonun geri kalanını izlemeye gerek kalmayacak bi araç sıralama turlarında en yakın rakibinden 0.3 – 0.4 saniye kazandıran bi sistemi kullanmadan uzakta olabiliyosa o aradaki farkı ne yaparsanız yapın kapatamazsınız burası F1 saliselerin bile hayati önem taşıdığı bi sporda en yakın rakiple araya 1 saniye koymak demek sezon bitmiş demektir Mc Laren geçen yarışta fena değil dediniz ama şöyle bakın birde vettel hiç baskı hissetmedi dolayısıyla hiç ama hiç zorlamadı ama Lewis tüm yarış boyunca (aracı hasar görene kadar) zorladı yakalamak için ama öyle olmasına karşın yakalayamadı o yüzden bence dua edelim de adamlar kersi koymasınlar yoksa çok kötü olacak sezonun geri kalanı için……….

  5. RedBull Malezya'da KERS kullanmaz ise MGP ile yarışır. Ancak KERS'i sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirler ise yarışı yine domine edeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir