MotoGP: Olaylı Jerez'de Zafer Lorenzo'nun!

yazar:

kategori:

Pistin ıslak olması yarışın kaderinde oldukça etkili oldu ve oldukça olaylı geçen yarışta damalı bayrağı gören ilk isim son şampiyon Lorenzo oldu.

Yarışın başında 8. sıraya kadar gerileyen ancak sonradan hızlanan Repsol Honda sürücüsü Dani Pedrosa 2. olurken, yarışa 11. sıradan başlayan ve olaylardan uzak durarak damalı bayrağı gören Ducati sürücüsü Nicky Hayden 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu. Onları Hiroshi Aoyama takip etti.

Yarışın başından beri yaşanan olaylar yarışın sonuna kadar devam etti. Önce 2.lik mücadelesi veren Casey Stoner ve Valentino Rossi arasında temas yaşandı. Rossi ilk virajda içeriden Stoner’ı geçmeye çalışırken bir anda motorun önünün kontrolünü kaybetti ve Stoner’ın motorunun altına kaydı. Bu kaza sonucunda Rossi yarışa en arkadan devam etme şansı bulurken Stoner yarış dışı kaldı. Yarışı bırakmayan Rossi ise hem önündekilerin kazası hem de iyi sürüşüyle birlikte 5. olarak her şeye rağmen iyi bir sonuç elde etti.

Yarışın en büyük hayal kırıklıklarından birisini Gresini Honda’dan Marco Simoncelli yaşadı. Simoncelli, çok iyi başlangıç yaptığı Jerez’de önündeki herkesi geçerek liderliğe kadar yükseldi. Simoncelli yarışı rahat bir şekilde Lorenzo’nun önünde lider götürürken önden kayma sonucu kontrolünü kaybetti ve kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Olaylar bunlarla sınırlı kalmadı. Tech3 Yamaha’dan önce Cal Crutchlow yarış dışı kaldı. Daha sonra yarışın sonuna gelindiğinde, Hayden’ı geçerek podyuma çıkma şansını yakalayan Colin Edwards yarış dışı kaldı.

3. sırayı ele geçiren bir diğer isim Yamaha sürücüsü Ben Spies da kaza yaparak yarışı tamamlayamayan isimlerden oldu.

 


Yorumlar

  1. kardeş biraz daha zorlasan stoner hatalı diyeceksin ya.rossi hatalı değilde kim hatalı yağmurlu havada hiç o mesafeden geçiş denenirmi belki de bu kaza stoner in şampiyonluğuna mal olacak lorenzo piste yapışıyo adam kaza nedir bilmiyor zaten

  2. ya millete bakıyorum rossiye toz konduran yok ya adam resmen milleti biçti ya.lorenzo onun yaptığını yapsaydı kıyamet kopardı.rossi bu işi artık şumi gibi bırakması lasım daha iyi olan lorenzo var

  3. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Ulen Rossi yarım tur daha beklesen rahatca geçebilecektin ama işte yarışcısın hemen geçmek istedin… Stoner a gerçekten yazık oldu.. Ama şampiyona açısından güzeldi.. Sanırım kaza olmasaydı Rossi 1.ci olurdu.. Ama yarışa devam edip 5.olması gayet güzeldi.. (İstikrar,hatasız sürüş,olaylardan uzak durma)

    Lorenzo'nun kazanmasına pek sevinmedim ama sonuç ortada.. 🙂

  4. Alonso&Massa  avatarı

    Rossi hatalı değildi bence,Stoner şansızdı.

    Rossi'nin yarış sonrası garaja gitmesi,Stoner'ın omzunu sorması senin tezini çürütüyor.

  5. Deli_Manyak avatarı

    rossi stoner a rubensin rosberg e daldıgı gibi daldı 😀 stoner ın yerinde olsam rossiyi iyi bir pataklardım 😀

  6. şimdi 1ay nasıl bekleyeceğiz yaaaaaaaaa!

  7. Belki bilmeyen arkadaşlar olabilir,tekrar paylaşalım…Kenanın gerilerde kalması malesef takımının şasi ayarlarını iyi yapamamasından kaynaklanıyor,özellikle viraj içinde son derece rahatsız eden bir titreme yaşıyormuş motoru,ve viraj içinde tutunma kaybı yaşattığı gibi viraj çıkışında da yavaş kalmasına sebep oluyormuş bu durum….Moto2 de motorların tamamı honda tarafından üretiliyor ve mühürlü vaziyette,yani her takımın motor aksamı tamamen aynı…Yani takım farkı aerodinami,süspansiyon ve şasi ayarlarında ortaya çıkıyor,bu anlamda takımı biraz geride kalmış durumda,çünkü SUTER şasi öndeki takımlar tarafından da gayet güzel kullanılıyor ayarı yapıldıktan sonra,umarım technomaq CIP takımı bu anlamda kenanın geri bildirimleri doğrultusunda şesiyi ayarlayabilir…

  8. Rossi çok acele etti ya,önüne geçtiği lorenzonun yarışı kazanmış olması bi anlamda rossinin galibiyeti kaçırdığı gerçeğini gösteriyor malesef,çok iyi tempodaydı ve 1-2 tur içinde zaten geçicek iken daha ilk seferde biraz erken daldı,ve her ne kadar kaymasa idi temiz geçiş olucaksa da önü kopunca stoner ın yarışını mahvetti diyebiliriz,ama yarışa iyi tutundu,sanırım ducati motoru geliştirmeyi başarmış gözüküyor…Bir sorun açıkça belli oluyordu ki o da viraj çıkışlarında ducatinin arkasının son derece dengesiz olmasıydı,umarım buna da bir çözüm bulurlar,kronik sorunları önden kaymayı engellemek adına arkadan ödün vermiş olabilirler…Ama rekabete tutuncak gibiler…
    Kenan için de tebriklerimi iletiyorum,gerçekten zor bir seride şasi problemlerine rağmen dişediş mücadele veriyor,eğer takımda bir ışık gördüyse bu 4-5 yarış içinde kendini belli edicektir,sabretmek lazım,ilk yarışlarda finish görmesi çok çok önemli,bunu başarsın inşallah motor da istediği kıvama gelir…

  9. Alonso&Massa  avatarı

    Ne yarıştı ya!!

    Lorenzo önündeki 3 kişinin düşmesiyle zafer kazandı.Rossi muhteşem yarışıyordu.Çok erken risk aldı.Kendiyle birlikte Stoner'da gitti.Eğer Ducati'nin bu performansı sadece hava koşullarından değilse onlarda dahil olacaklardır.Yoksa sadece bir defalık performas kazancı olacak ve bu sadece podyum olarak kalacak.

    Normal şartlarda Rossi,Lorenzo,Stoner,Pedrosa,Simoncelli çekişir.Hayden-Dovizioso geride kalır.Bugün 20 puan alsaydu Spies oda mücadelenin içinde olurdu.Bundan sonra daha fazla zorlaması gerekecek ama Yamaha'da işler onun için iyi gitmiyor.Honda 3 motorla çıkıp 2 motorla mücadele ediyor.

    Edwards'ın muhtemelen benzini bitti çünkü düşme yok.Hopkins'i görmek çok güzeldi.Vermeulen'le birlikte Suzuki'de çok sempatik bir takım arkadaşlıkları vardı.Aoyama 30 kişi düştükten sonra hala podyuma az kaldı gibisinden hareketler yaptı pek bir anlam veremedim ona.=))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir