FIA Elektrikli Araç Serisi Üzerinde Duruyor

Financial Times’e konuşan Todt, FIA içinde eski BMW yöneticisi Burkhard Goeschel’in idaresinde elektrikli otomobil komisyonu kurduğunu söyledi. Todt ayrıca serinin 2013’te başlayabileceğini ifade etti.

Todt: “Mümkün olduğunca kısa sürede yeni enerjili yeni kategoriler olsun istiyoruz. Dünyada bunu neden kadar çok yapabilirsek yapacağız”

Başkan ayrıca yeni teknolojileri kucaklamaya olan ilgisizliği de kabul etti

Todt: “Yarış komitesi sadece performansı geliştirmekle ilgileniyor. Çünkü kazanmak istiyorlar. (Üreticiler) teknolojileri uygulamaya karşı güçlü bir ilgiye sahipler; ki bu, sportif komite için o kadar net değil. Çünkü para, araştırma gerektiriyor ve performansı geliştirmiyor. Bunu anlıyoruz”

Avrupa Endüstrisi Komisyon Üyesi Antonio Tajani: “Gerekliliklerdeki önceliklerden birisi, Avrupa otomobil endüstrisinin sonuçtaki dönüşümüne sağlam bir başlangıç sağlamak.”


Yorumlar

  1. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Benim bildiğim kadarıyla elektrikli araç yarış serisi hali hazırda var ve yapılıyor. Fia ya bağlı olup olmadığını bilmiyorum ama Alain Prost un oğlu nicholas prost 1. olmuştu karda yapılan elektrikli araba yarışı serisinde.
    http://green.autoblog.com/2011/03/11/nicolas-prost-wins-trophee-andros-electrique-again-w-video/
    elektrikli araçlara ilgim fazla olduğu için ilginç bilgiler edindim elektrikli forklift motorunu honda crx ine koyanda var kendi benzinli arabasını elektrikliye çevirip drag yarışında 4.7 mustang i açık ara tokatlayanda var Kısaca yeniliklere açık olmalıyız.
    http://www.youtube.com/watch?v=7rVTIpS5zb4&feature=related

  2. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    😀

  3. Ayrı bir seri bu, Formula 1'in yerine gelecek diye bir şey söylememiş… Bence gayet güzel bir çalışma

  4. Kaçak elektrik kullandığı tespit edilen Hamilton Diskalifiye edildi. Şimdi söz Tedaş ta 🙂

  5. eğer elektrikli otomobillerde gelecek görüyorlarsa yapılması gerek. Ancak bu şekilde gelişim sağlanır

  6. FIA ya başkan olan kafayı yiyor, macera arıyor.

  7. ALİ  ULUSOY avatarı

    Sayın Todt,elektrik serisi yapabilirsin,turbolu 4 silindirli + Kers'li GP2 serisi(yada F2) yapabilirsin ama bize fazla karışık olmayan ve sürücü yeteneklerini ön plana çıkaran aerodinamik mühendisliği sınırlamayan V10 motorlu F1 serisi ver geriye ne yaparsan yap.

  8. Neden bu kadar karşısınız anlamıyorum.. Eskiden Atlar zamanında da motorlu araçlar çıkınca bunlar ruhsuz, karizmaları yok, kişneyemezer, atlar asildir bunlar demir parçası, falan filan diye karşı mı çıkılsaydı yani… Elektrikli çıkınca elektrikli yarışlar olucak, başka bişey çıkınca da o… Tıpkı atlardan motorlara geçildiği gibi…

  9. yok artık daha neler bu ne yha formula 1'in düstüğü duruma bak önce moturu küçülttüler şimdide elektrikli araçlar… :D:D

  10. Alonso&Massa  avatarı

    Pedallı pedallı!!!!2020 araçlarını pedallı isteriz!

  11. "Alonsonun aracı kısa devre yaptı sayın seyirciler."
    "Vettelin pili bitti!"

  12. Ses çıkmaz araçlardan ama enteresan olabilir. Kers işte burada gerek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir