Malezya'da Takımlara İlave İki Set Lastik Verilecek

yazar:

kategori:

Hembery: “Avustralya’daki ilk yarışımızdan kesinlikle heyecan duyduk. Ama Malezya’nın yüksek sıcaklık ve artan bozulma ile çok farklı şeyler sunacağının farkındayız”

“Avustralya’da 2 veya 3 pitstop göreceğimizi söylemiştik ama Malezya’da bu sayıların 3 veya 4’e çıkacağını düşünüyorum. Sepang’da yağmurun yağıp yapmayacağının, yağarsa da ne zaman gerçekleşeceğinin belli olmadığını söylerler. Bu yüzden ıslak zemin lastiklerinin performansı, bu hafta sonu hayati önem taşıyabilir. Bu lastikleri pistte görmek için sabırsızlanıyoruz”

Hembery, Cuma serbest antrenmanlarında iki ilave set lastik verileceğini belirtti.

Hembery: “Pirelli’de yerinde sayma gibi bir şeye asla inanılmaz; işte bu yüzden Cuma serbest antrenmanlarında onlara ilaveten 2 set oluksuz lastik vereceğiz.”

“Sezon içi testler yasaklı olunca bu (ilave lastik), daha fazla veri ve geri bildirim sağlamada değerli bir fırsat veriyorken, takımları da gelecekte neler olabileceği konusunda fikir sahibi yapıyor.”


Yorumlar

  1. nedir bu lastik saçmalığı ya, adam gibi lastik üretemediler,diyolarki yarışa heyecan gelsinmişte bilmemneymiş,hani tasarruftan bahsediyordunuz 4 pit demek 16 tek lastik demek , çok mu ucuza getirdinizde 4 pit stop yapıyorsunuz, şuna tek pit ile yarışı bitirecek lastik üretemedik desenize…..ben tuttugum takımın saçma sapan bi lastik problemi yüzünden yarışdışı kalması veya pit te zaman kaybetmesi yüzünden yarış dışı kalmasını istemiyorum arkadaş,f1 denen şey bu deyil….

  2. nerede o eski yarışlar
    eskiden böylemiydi yok 3 pitstop olacak yok 4 pit stop olacak yok 15.turda pite girilecek
    artık yarış stratejisine takımların yerine lastik üreticisi ve FİA karar veriyo
    işin b….. çıkardılar izliyorum ama eskisi gibi deil,o güzelim f1 in içine ettiler

  3. Sezon içinde lastik hamurlarının değişmesi takımların yaptığı bütün ayarların çöpe gitmesi ve her yarışta farklı ayar tutturmaya çalışılması anlamına geliyor. Bu takımlar için kabus, seyirciler için ise her yarışta ayrı karmaşa ve aksiyon demek olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir