Horner, Vettel-Hamilton Birlikteliğinden Çekiniyor

yazar:

kategori:

McLaren’in kış testlerinde zayıf bir görüntü çizmesinin ardından Lewis Hamilton’un, Red Bull’a geçebileceği yönünde bazı haberler çıkmıştı.

Bugün Silverstone’de muhabirlerle konuşan Horner, Hamilton ve Vettel’in aynı takıma yerleştirilmesinin, 2007’deki Alonso-Hamilton mücadelesine davetiye olacağını düşünüyor.

Horner: “Bir takımda Lewis ve Sebastien ayarında iki pilotu bulundurabilmenizi zor görüyorum”

“Her an kıvılcım çıkabilir, Fernando Alonos ve Lewis’te bunu gördük. Bu yüzden elimizdeki pilot diziliminden gayet memnunuz ve işlerin nasıl gelişeceğini göreceğiz”

Horner, Vettel-Webber ikilisinin işe yaramasının, iki pilota eşit olmayan bir şekilde davranılmasından kaynaklandığı yönündeki ifadeleri reddetti.

Horner: “Kariyerlerinin farklı evrelerindeler ve birbirlerini tamamlıyorlar. Mark ve Seb arasında 11 sene var ve hayattaki bu 11 senelik tecrübe büyük değer taşıyor”

“Lewis ve Sebastian’da, bir iki senelik zaman aralığında iki pilotunuz olacak ve bunlar, kariyerlerinin ilk safhalarını yaşayacak.”

Horner ayrıca önümüzdeki senelerde Hamilton’un kendilerine geleceğine de ihtimal vermiyor.

Horner: “Lewis kesinlikle çok yetenekli bir pilot. McLaren’de de açıkçası mutlu. Elimizdeki pilot diziliminden de çok memnunuz”

“Elbette Red Bull adına sürmek isterse onun ayarındaki birini geri çeviremezsiniz. Ama McLaren ile uzun süreli bir anlaşması olduğunu anlıyorum ve orada bir süre daha bulunacağını düşünüyorum”

“Herhangi bir takım-pilot ilişkisinde her iki tarafta da arzu olmalı. İşte bu yüzden mevcut pilotlarımızla ilişkimiz çok iyi bir şekilde ilerliyor. Sebastian 12 yaşından beri Red Bull’la”

“Ama kim bilir. Gelecek için hiç bir şeyi göz ardı edemezsiniz. Ama buna benzer bir şey yapmak için her iki tarafta da güçlü bir istek olmalı”


Yorumlar

  1. yaranız daha geçmedi herhalde.

  2. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Massa yada Alonso yakıtını bitirmiş,sende bitirmiş takliti yap demiyorlar ama =)

  3. geçiniz bunları bayatladı artık

  4. formula1 de 1 tek pilot tanırım oda raikkonen,red bul aracına yerleştir bu adamı vettelin façasını 5 yarışta bozmazsa ne ala.

  5. Bana gore de su an gridin saf hiz anlaminda en hizli pilotlari Vettel ve Hamilton, Ayni takimda olmalari kesinlikle sorun olacaktir, ister Mclaren`de, ister Ferrari`de, ister baska takimda, farketmez.. Ha bana gridden 2 pilot sec deseler Rosberg ve Alonso`yu secerim o baska 🙂 Cunku bu adamlar en hizli ama fazla istikrarli degiller.. Ikisini de yapabilen tek adam vardi onunda cani ralli yapmak, kamyonet surmek istiyor 🙂

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Birliktelik Mclaren çatısı altında olursa vettel değil MSC nin bile hamilton karşısında hiç şansı yoktur.Yok eğer adil bir ortamda başka bir takımda bu ikili yanyana gelirse hamiltonun parmak görmekten başı dönecektir.

  7. 2005&2006 dünya şampiyonu diaz duble şampiyonluk sonrası formunun zirvesinde iken Kara Oğlanın karşısına çıktı. Kaybetti.
    (McLaren'e geleceği 2007 yılı için 2005 yılında anlaştı. McLaren'e gelmek için bu kadar can atan başka bir pilot yoktur sanırım.)

    Button şampiyonluk sonrası hemen Hamilton'ın karşısına çıktı. Kaybetti.

    sadece 4 tam sezon yarıştı. ve 2 dünya şampiyonunu mağlup etti.

    ve Webber'e karşı bu kadar zorlanan bir pilotun Hamilton karşısında diazdan daha da zor duruma düşeceği aşikardır.

  8. Deli_Manyak avatarı

    hiç değilse telsizden buttona ''lewis faster than you'' demiyorlar 😀

  9. rocco junior avatarı

    Evet mantıklı olan bu zaten.Ferrari gibi iş yürütmeleri.Sanki Mclaren'de bu yok mu?Button da orada yardımcı hatırla geçen sezon Horner onun içni kurbanlık kuzu demişti.O yüzden sen bırak her yorumda Ferrariye laf çakmayı.Horner haklı bir ipte iki cambaz oynamaz zaten Lewis Vetteli yer bunu çoğu kişi biliyor.Sen bence Avustralyada kalmaya devam et

  10. -Ya ben Hamilton Vettel konusmalarinin yogunlasmasindan memnunum
    -Bu pilotlar formula 1 in gelecegi demek
    -Kulagimiz agridi ****** konusmaktan
    -Arada birde hala Schmacher den konusuluyor
    -Bence de artik bu formula 1 bu adamlarin disinda da konusulacak seyler getirsin artik
    -Ben seviyorum Hamilton Vettel konusmayi

  11. onu sorsan ferrari de inkar ediyor. yok sezona eşit başlıyorlarmış filan. ben hala avusturalyada alonsonun massayı hakkıyla geçtiğine inanmıyorum. adı çıkmış bi kere takımın 🙂

  12. Horner, Hamilton-Vettel Birlikteliğini Göz Ardı Etmiyor
    Horner, Vettel-Hamilton Birlikteliğinden Çekiniyor

    bu açıklamaların hangisine inanalım dalga geçiyolar herhalde bizimle yarında Helmut Marko U dönüşü yapar böylelikle Redbull yöneticilerinin nasıl bir dönek oldugunu herkese gösterirler.

  13. Haklısın hocam… bide inkar etmeye çalşmaları yok mu =))

  14. Ferrari gibi iş yürütüyorlar işte: Bir tane şampiyonluğa oynayacak hızlı pilot, bir tane de hızlı pilota ayak bağı olmayacak destekçi pilot. Unutmayın Mclaren de aynı şu an: Button istikrarlı ama hamilton kadar hızlı değil. Alonso/massa, Schumi/barrichello, vettel/webber gibi…

  15. Vettele gösterdiğiniz ilginin yarısını Webbere gösterin oda çok iyi olacaktır…………………..

  16. Söyledikleri doğru ama…

    """""Webber in gururuna dokunmamak içinde kendiyle çelişiyor.."""""

    "Her an kıvılcım çıkabilir, Alonso ve Lewis'te bunu gördük. Bu yüzden elimizdeki pilot diziliminden gayet memnunuz ve işlerin nasıl gelişeceğini göreceğiz"

    Horner, Vettel-Webber ikilisinin işe yaramasının, iki pilota eşit olmayan bir şekilde davranılmasından kaynaklandığı yönündeki ifadeleri reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir