Horner: "Avustralya'daki Fark Bir Defalıktı"

yazar:

kategori:

Melbourne’deki sezon açılışının sıralama turlarında Vettel ile Webber arasındaki fark 0,866 idi.

Horner, Webber’in aracında önemli bir mekanik sorun olmadığını söylerken Red Bull, yaptığı inceleme sonrasında Avustralyalı pilotun ayalarındaki sorunların, lastiklerindeki yüksek aşınmayla birleşerek aradaki farkı oluşturmuş olabileceğini belirledi.

Horner: “Etkinliğin ardından yapılan bir çeşit otopside Mark’ın aracında bir takım şeyler bulduk: Ayar açısından bir takım şeyler, ki bunlar Webber’e yardımcı olmadı. Bütün bunlar Malezya için değiştirildi. Orada iki pilotun birbirine çok daha yakın olmalarını bekliyoruz. Ama (Avustralya’daki fark için) herhangi özel bir unsur yok”

“Doğru olmayan bir şeyler olduğunu düşünüyorum. Hafta sonu boyunca pilotlar arasında gördüğümüz fark, o ana kadar olduğundan daha büyüktü ve doğru değildi. Bu yüzden farklı şeylerin katkısı olduğundan eminim.”

Red Bull patronu, Vettel’in 2011’e güçlü bir başlangıç yapmasını, geçen sene şampiyonluğu kazanarak üzerindeki baskıyı atmasına da bağlıyor.

Horner: “Açıkçası onunla ilgili beklentiler artıyordu. ‘bu sene yapmalısın, bu sene yapmalısın’… Artık ilk şampiyonluğunu kazandı, özgeçmişine ekledi. Bunu ondan kimse alamaz. Bu da üzerindeki baskıyı biraz hafifletti. Ama açıkçası tekrar başarmak ve unvanını savunmak için kendine çok daha fazla baskı uyguluyor.”

Horner ayrıca Vettel’in Avustralya’daki formunun, Red Bull’un bu sene egemen görüntüde olacağı anlamına gelmediğini ekledi.

Horner: “Bunların hepsi ruhumuzu okşuyor ama bu seneki 19 yarıştan sadece birini gördük”

“Daha çok ama çok uzun bir yol var ve gördük ki McLaren gibi takımlar, son haftalarda oldukça büyük adımlar attılar. Ferrari de yerinde oturmayacak.”

“Hâlâ muazzam derecede uzun bir yol var ama bu, hayal edebileceğiniz en iyi başlangıçtı”


Yorumlar

  1. ismail uçar avatarı

    bilet nasıl temin edilir olacaktı

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Boşuna geveleme Horner Vettel 1 ci pilot olarak görüyorsunuz sonrada böle bülbül gibi ötersiniz Vettel Şamp yapmak için Adrian onun aracına ekstra bir şeyler eklemiş olup daha hızlı gitmesine olanak sağlamıştır çünkü siz Araçı üreten olsaydınız kime hak verirdiniz Ross Brawn ferraride yaptı simdide de Adrian Vettele yapıyor bu kadar basit Webere bu sene hüsran edicekler yazık gercekten.

  3. ismail uçar avatarı

    Arkadaşlar bu yıl Türkiye GP biletleri hakkında bilgisi olan varmı? Nasıl ve nereden temin edilir ne zaman alınmalıdır? Açık alanlar da büyük ekran tv yi görme ihtimalimiz varmıdır(pahalı gelirse açık alan düşünüyorum).Bilgileriniizi aktarır mısınız?Şimdiden teşekkür ediyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir