Heidfeld: "DRS'nin Sepang'da Daha İyi Çalışması Gerekiyor"

yazar:

kategori:

Nick, Avustralya’da zor bir hafta sonu geçirdin ve istediğin gibi bir başlangıç olmadı…

Benim bakış açıma göre kesinlikle hayal kırıklığıydı çünkü aracın ne kadar iyi potansiyele sahip olduğunu gördük. Hedefim her zaman her yarış hafta sonundan maksimumu çıkarmak olmuştur ve Melbourne’de bunu başaramadım.

Aracın ilk turda büyük hasar gördü. Yarışın geri kalanında sürüş ne kadar zordu?

Çok zordu. Aracın dengesi olması gerektiği gibi değildi. Yol tutuşu çok düşüktü ve bu lastiklerin canlı kalmasını zorlaştırdı. Ancak yine de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım çünkü yarış içerisinde ne olacağını asla bilemezsiniz. Her zaman puan kazanma şansınız vardır, bu nedenle zorlamaya devam ettim.

Aracın ve lastiklerin performansı hakkında daha fazla şey öğrenebildin mi?

Bu imkansızdı ancak Vitaly’nin aracından çok faydalı veriler elde ettik. Ancak ben de takımın prosedürlerini daha iyi öğrendim çünkü bu ekiple ilk yarış hafta sonumdu ve faydalı oldu.

Malezya’da geri dönmeye hazır mısın? Hedeflerin neler?

Her zaman sıradaki yarış için sabırsızlanırsınız. Zor bir yarıştan sonra daha fazla heyecan yaparsınız. Şu an için amacım Avustralya’yı unutup Malezya’da yarışmak.

DRS’nin şu ana kadarki etkisi hakkında ne düşünüyorsun? Sistemin etkisi Malezya’da daha mı açık olacak?

Evet, orada daha etkili olması gerekiyor. Malezya’da geçiş, pistin yapısı nedeniyle her zaman daha kolay olmuştur. Yavaş virajlara bağlanan uzun düzlükler var ve daha fazla aksiyon olmalı.

 


Yorumlar

  1. 2008 Sepang'da yaptığı geçişi unutmadık inş bu kez başaracak Testlerde çok iyiydi şanssız başladığını düşünüyorum Bu kez başaracak inş.

  2. Geliş şekli,performansı vs. Massa sonrası Fisichella'yı andırıyor,hatta aynı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir