Fry: "Bazıları KERS'i Sadece Kalkışta Kullanıyor"

yazar:

kategori:

Fry: “Tur derecelerindeki performansınıza çok faydalı bir başka eklenti ve görünüşe göre kullanımı da takımdan takıma değişiyor.”

“Bazıları sıralama ve yarışın başında kullanırken bazıları sürekli.”

Melbourne’deki sıralamadan sonra Red Bull’un KERS’i sadece yarışın kalkışı için kullandığı söylenmişti ama sonrasında anlaşıldı ki takım, Cuma antrenmanlarında denediği sistemin dayanıklılığından endişe ettiği için kullanmama kararı almış.

Fry, KERS’in geçişlerde de çok etkili olduğunu söyledi.

Fry: “Geçişe de yardımı oluyor. KERS sayesinde önündeki araçla aradaki farkı kapatıp da DRS ile daha da ileri gidebilirsiniz.”

“İş, iki araç arasında taktik oyuna dönüşüyor. Arkadaki araç geçişte her iki yardımı da kullanırken öndeki, kaçmak için sadece KERS’i kullanabiliyor.”

“İlginç bir şey bu. Ama geçme şansını biraz arttırması, gösteriyi geliştirse de geçişi çok kolay hale getirmemesinin iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca lastik durumu da işleri daha ilginç hale getiriyor.”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Bence rb aracı tamamen kerssiz biçimde tasarladı. Biliyorsunuz ağırlık dağılımı ve yer açısından kersin dezavantajları var. Ama yinede ekleyebilirler belli olmaz.

  2. Newey şayet motivasyon kaybı yaşayacaksa, McLaren ve Ferrari olarak onu çok güzel şarj ediyoruz maalesef. (bu yorumlarla gereksiz yere Red Bull'u teyakkuzda tutuyoruz.)
    Fry'ın bu yorumlarını okuduğunda aklından geçireceği şey, " dur sana Kersli dizayn optimizasyonu nasıl yapılır göstereyim" olacaktır.

  3. redbullu kers e zorlayıp aracı dayanıksız halemi getirmeye calısıyorlar, taktiksel savaş kokan hareketler bunlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir