Yarışçı Olmak İsteyen Bir Türk: Tolga Özkaynak

yazar:

kategori:

Hepimiz Formula 1’i ve her türlü motor sporlarını içimizde yaşıyoruz. Muhtemelen bir çoğumuzda maddi imkanlar el vermediği ve böyle bir fırsatımız olmadığı için yarışları ancak bilgisayar oyunlarından gerçekleştirebiliyoruz ya da zaman zaman karting pistlerine koşuyoruz.

Bugün sizlere uluslararası platformda bu işi gerçekten başarmak isteyen bir Türk’ü tanıtmak istiyoruz: Tolga Özkaynak…

Tolga, 1979’da Almanya’ya yerleşen Özkaynak ailesinin Almanya’da doğan çocukları. 22.03.1990 doğumlu olan Tolga henüz 18 yaşında ve geleceğini motor sporları içerisinde çizmeye çalışıyor. Motor sporları kariyerine karting ile başlayan Tolga’nın bu spora başlangıcı da bir hayli ilginç. Önceleri internet üzerinden motor sporlarını takip etmeye çalışan Tolga daha sonra ailesinin girişimi ile kartinge başlıyor. Ailesi küçükken çok fazla abur cubur yiyerek kilo almaya başlayan Tolga’yı durdurmak için bir gün karting yarışına götürür. O günden sonra ise Tolga’ya fazla yememesi halinde kartingde destekleme sözü verilir ve Tolga kartinge katılmak istediğini söyler.

Ailesi Tolga’ya söz vermiştir ve bu sözü yerine getirir. Tolga karting yarışlarına katılır ve bu süreç içerisinde 15 kg verir. Ailesi Tolga’nın kartinge başladıktan sonra hayatının her yönde düzeldiğini belirtiyor. Siemens fabrikasında işçi olarak çalışan Baba Ahmet Özkaynak oğlu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Babası onun hem menajeri, hem mekanikeri oluyor ve her türlü desteği sağlıyor. Baba Özkaynak karting yarışlarına gitmek için bir karting satın alır ve yarışlara bu karting ile giderler. Bu spor gerçekten gönül ve yetenek işi ancak oldukça fazla gideri olduğu için Tolga’nın kariyerini en iyi şekilde devam ettirmesi için bir sponsor bulması şart…

Tolga daha önceleri kapalı karting pistlerinde de yarışmasına rağmen 2003 senesinde başladığı karting yarışlarında çeşitli iyi sonuçlar almayı başarmış. 48 kişinin katıldığı bir şampiyonada 12. olmayı başaran Tolga, 2004 senesinde ailesinin aldığı karavan ile 20 yarışa katılabilmiş. 2004’te Navc serisinde yarışan Tolga Wackersdorf’ta 1. oldu ve genel klasmanda 4. sırada tamamladı seriyi. 2005’te ICA serisindeki ilk yarışında 44 kişi içerisinde 14. olmayı başardı.

Karting yıllarından sonra Tolga 2006’da Alman’yada Toyota Yaris Cup’ta mücadele verdi ve bu onun ilk kapalı araç serisi yarışı oldu. Tolga 5148 km’lik Nurburgring pistinde gerçekleştirilen yarışta (ilk yarışı) 31 pilot içerisinde 13. olmayı başardı.

Çeşitli düşük seri Formula serilerinde de yer alan Tolga’nın güçlü spor otomobil testleri (Radikal ve Porsche) de yaptı.

Tolga, motor sporlarının zirvesi olan Formula 1’e en çok BMW Motor Sporları tarafından Valencia’ya Formula BMW testine çağrıldığında yakınlaştı. Tolga buraya gelen 50 aday arasından 15. olmayı başarmıştı.

Tolga son olarak ise Formel Gloaria (resimlerdeki mavi araç) serisi testlerine katıldı Hockenheim’de. Burada yapılan testlerin ardından bu serinin organizatörlerinin dikkatini çekmeyi başaran Tolga, gerekli sponsoru bulamamasına rağmen organizatörlerin desteği ile önümüzdeki günlerde bu seride yarışa çıkacak.

TRF1.net olarak Tolga’ya başarılar diliyor ve kendisini sürekli destekleyen ailesinin gerekli sponsorları bulmasını umuyoruz.

Çeşitli Resimler

tolga_yariscup_500.jpg

tolga_500_yaris.jpg

tolga_f3_500.jpg

tolga_bmw_formula.jpg

tolga_formula_bmw2.jpg

tolga_formula_bmw_1.jpg

tolga_gloaria_2.jpg

tolga_gloria_1.jpg

tolga_hakkinen.jpg

tolfa_piquet.jpg

tolga_karting_yagmur_500.jpg

tolga_karting_yagmur_500_2.jpg

tolga_karting_yagmur_500_3.jpg

tolga_kupa_500.jpg

tolga_karavan.jpg

Daha fazla bilgi ve resim için www.tolga-racing.de adresini ziyaret edebilirsiniz.


Yorumlar

  1. Selam Tolga'cım ben hilal teyzen …Senin en büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum…Daha bebekken benim inadımı kırıp istediğini başardığında dedim bunu 🙂 annenle bazen konuşuruz …Şimdi senin bu başarılarınla bizlerde gurur duyuyoruz…Rabbim bana hiç ummadığım bir yerden yüksek meblada para verse hiç düşünmeden bunu senin başarın için kullanırdım , şimdi sadece dualarımla destek olabiliyorum…Sakın sakın ümitsiz olma kendine güven çünkü başaracaksın….
    Ya Olacak Ya Olacak Başka yolu yok TOLGA

  2. Ertan  Akkaş avatarı

    Hakikaten ya Artam nerde arkadaşlar askere gitti filan deniliyordu…

  3. sanırım motorsporlarına yani gp2ye tahinci ile girmedik, artam ile girmiştik.

  4. inşallah yolları açık olur.jasondan iyi işler çıkaracağı muhtemel.ama jasonunda her ne olursa olsun bu işe emek verdiği için tebrik ediyorum.enazindan gözümüzü alıştırdı.yoksa kim bilecek gp2de pilotumuz var diye.yani o ilk adımı attırdı türk motorsporlarına.tebrikler tahinci.adını değiştirsen daha memnun olurdum.zaten çoğu başarısından çok adına uyuz oluyodur.mehmet güzel olurdu 🙂

  5. Motorsporlarını seven izleyen tüm arkadaşlarım gibi bir vatandaşımızın marşımızı çaldıracağı günleri hayal ediyorum.. Kenan Sofuoğlu gibi Can artam hakkında hiç bir bilgim yok ama cemil çıpanın websitesinde sponsor olmadıgı icin şuan icin yeni haberler yok bildigim kadarıyla.. Çok yazık apocana katılıyorum hiç yeteneği olmayan adamlar adlarıyla sponsorlar bularak kendi egolarını tatmin etmekten öteye gidemeyen bir başarısızlık içinde ama yetenekli gençler sponsorsuzluktan bişey yapamaz halde..

    Bu arkadaşımızın ismini ilk kez duydum gönlüm anavatandan bu topraklarda büyüyen birinin F1 de görmekten yana ama sonucta insanın özüde önemli bol şanslar ve başarılar..

  6. yolu açık olsun

  7. can artamı bende merak ediyorum ancak ortalıklarda yok sanırım. aynı şekilde geçen sene PO destekli cemil çıpa vardı f3te yarışan şimdi o da yok ortalıklarda. işte birisi sponsorlu (?) birisi sponsorsuz. ne demek istediğimi anladınız sanırım.

  8. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    arkadaşımıza gönülden başarı diliyorum…
    can artam dan haberi olan var mI? neler yapıyor, nerededir?

  9. bu arada tolga bu hafta sonu italyada gloria araçları ile yarışa katılacak umarım iyi bir sonuç alırız.

  10. ecrin deniz avatarı

    umarım çok başarılı olur ve çok güzel yerlerde görürüz kendisini..

  11. İnşallah gerekli sponsorleri bulur ve bizim de destekleyebileceğimiz ve kendi dilinde açıklama yapan bir F1 pilotumuz olur.Tolga kalbimiz seninle…

  12. uzun zamandır dikkat ettiğim bir arkadaş ancak işte herşeyde oldugu gibi ve burada daha da önemli, sponsor… umarım gerekli desteği bir yerden bulursunuz ve seni daha iyi yerlerde görürüz. kimilerinden daha iyi olacağına çok eminim ama işte sadece iyi sürüş ya da yetenek yetmiyor. o fırsatı da iyi yakalamak lazım.

    aslında tolganın geçmişine baktıgımızda babasının hamiltonun babası gibi her konuda onunla ilgilendiğini, mekanikeri, menajeri herşeyi olduğunu görüyoruz.

    keşke bende ron dennis falan olsaydım yardımcı olurduk 🙂

    Başarılar Tolga katılacağın serilerde..

  13. Yakışıklı çocukmuş. Keşke başarılı bizi temsil edecek tam kıvamda süper bir pilotumuz olsa. Estonya'nın bile WRC de yaraşan bir pilotu vardı (Marko Martin -F ord), ayrıca şu anda F1 takımında test pilotluğu yapan pilotu var (Marko Asmer – BMW).

  14. Ben de Ben de 😀 Bizden geçti mi acaba. Gerçekten başarılı bir geçmişi var. Daha önceden de videolarını izlemiştim. TRF1 gençlere destek vermeye devam ediyor.

  15. tijs_wervest avatarı

    inş. f1 de görürüz ya :(böyle yeteklerinn arkasında durmak gerekli.hele şu mika ile çektirdigi resim güzelmiş:)bende istiyorum ya 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir