Massa, DRS'nin Malezya'daki Etkisi Karşısında Temkinli

yazar:

kategori:

Normalde DRS’nin kullanımına sadece ana düzlükte izin veriliyor ancak FIA, daha uzun olan arka düzlükte de DRS’nin kullanılıp kullanılmayacağı hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Massa, sistemin arka düzlükte de kullanılması halinde geçişlerin çok kolay olacağını düşünüyor.

Massa “Arka kanatlarla birlikte durum burada ilginç olacak çünkü normalde plan DRS’yi sadece ana düzlükte kullanmak. Sepang’da ise arka düzlük bağlantısı oldukça uzun.”

“Ancak bunun yanında daha fazla geçiş şansı olacağı doğru. Bu yüzden FIA’nın DRS’nin sadece ana düzlükte mi yoksa her iki düzlükte mi kullanılacağı konusunda açıklamasını bekliyoruz.”

“Doğru karar yarışı hem yarışçılar hem de seyirciler için ilginç hale getirecektir. Kişisel olarak DRS’nin her iki düzlükte kullanılmasına izin verilmesinin en iyi seçenek olduğunu düşünmüyorum çünkü bu geçişi çok fazla kolaylaştırır. Geçiş şansını arttırma ve çok fazla geçiş olmasını sağlama arasında dengeyi bulmak gerekiyor.”

“Sepang’da iki düzlük birbirini takip ediyor bu yüzden önünüzdeki araçtan hızlıysanız, o zaman ilk düzlükte geçiş denemeyip ikinci düzlükte basit bir geçiş yapmak için mümkün olan en iyi şekilde hazırlanır ve yakın olmaya çalışırsınız.” dedi.

Massa ayrıca Ferrari’nin hayal kırıklığı yaşadığı Avustralya’nın ardından Sepang’a iyi hazırlandığını söyledi.

Massa “Ferrari’de hiç kimse ne performansımızdan ne de Avustralya’daki sonucumuzdan memnun kalmadı. Bu yüzden beklentilerimiz dahilinde bir yarış çıkaramamamızın nedenleri ve nasıl ilerleyebileceğimiz konusu üstünde iyi bir şekilde çalışıldı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. iyi de bu kers dedikleri frenlemede enerji depolamıyor mu ki düzlük sonunda kullanılsa dahi frenlemede tekrar depolayacaktır diğer düzlük için gerkeli enerjiyi yanılıyormuyum?

  2. Arka düzlükte kullanabilmek için gerekli olan 1 saniyeyi nerede ölçecekler, start düzlüğündeki kullanım için olanını nerede? Çok karışır öyle. Sadece start finish düzlüğü iyi olur, hem önceki viraj diğer düzlüğe çıkan virajdan daha yavaş, takip kolaylaşır. Bir de diyelim ikisine birden izin verdiler, ilk düzlüğün sonunda biri diğerini geçti, sonraki düzlükte geçilen pilot sistemi kullanamayacak( ölçüm çizgisini önde geçtiğinden dolayı) Bu da adil olmayacak.

  3. Bence bu sistem sezon sonunda FIA nın oyuncağı olacak.Nasıl mı?Bu sistemin kullanım miktarı ile ilgili kesin bişey yok ve her yarış haftasında FIA istediği gibi oynuyor.Sezonun ortası geçildiğinde bu sistem kime yarıyor/yaramıyor belli olacak.O saatten sonra da FIA şampiyonanın gidişatına göre şampiyonayı kızıştıracak yönde mesafeyi ve kullanım alanlarını tayin edip mücadeleyi arttıracak şekilde ayarlamalar yapacak.Tamam şampiyonun son yarışta hatta son virajda belli olduğunda heyecan en üst seviyede olmuştu ama bu kendi doğası içinde olduğu sürece heyecan verici.Diyelim FIA arkada kalana destek verip mücadeleyi son yarışa bıraktı ama öndeki takım/pilot son yarışta arıza sebebiyle yarış dışı kaldı veya puan alamadı,bu durumda da FIA kaş yapayım derken göz çıkarmış olacak.

  4. Alonsomania  avatarı

    mantıklı

  5. Alonso&Massa&Vale  avatarı
    Alonso&Massa&Vale

    Ağırlık dağılımı daha iyi olacak ama….

  6. dostum ufak bi hatırlatma; kers'li veya kers'siz araç minumum ağırlıkları aynıdır. kers kullanmayan araç dizaynını 640kg-kers olarak yapmış ise; o ağırlık eksikliğini safra ile doldurmak zorunda.

  7. geçişlerin arttırılması için getirilen yapay bir değişiklikti bu sistem. arka arkaya iki uzun düzlükte kullanmak, bence işin suyunu çıkarmak olur.

    ayrıca, bu değişiklik en çok (ve sadece) red bull'a yarar. arka düzlükte birbirini takipte olan araçlar, KERS'ini kullanıp bitirir. 2.düzlüğe çıktığında ise KERS bitmiş olacağından, yalnızca arka kanat sistemi devrede olacaktır. böylece, takipte olan ya da önde olan araçta KERS kullanılmıyorsa, o araç doğal oalrak 20-30 kg. daha hafif olacağı için durum o araç lehine olacaktır. KERS'li araçta ağırlık dezavantajını eşitlemeye çalışan KERS'in bitmiş olması, KERS'li araçlar için diğerleri karşısında büyük bir dezavantaj olacaktır.

    ayrıca, eğer 2 düzlükte de sistem kullanılırsa, eminim red bull bu yarışta da KERS tertibatını kullanmayacaktır.

  8. iki düzlük içinde izin verisin, pilot sadece 1 tanesinde kullanabilsin. secim hakkı da pilota kalsın. neden bu kadar büyütüyorlar ki anlamadım.

  9. aslında deneme için her iki düzlükte de kullanıma izin verilebilir. Böylece tam olarak işe yarayıp yaramadığı anlaşılmış olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir