Button Malezya'da Çok Farklı Bir Yarış Bekliyor

yazar:

kategori:

Kış testlerinin ardında Pirelli, Avustralya’daki dayanıklılığı ile oldukça büyük sürpriz yapmıştı. Albert Park pisti lastikler üzerinde çok zorlayıcı olmadığı için genellikle 2 pit yapılmıştı.

Ancak Malezya’daki hava koşulları ve pistin zorlayıcı etkisi nedeniyle bu sefer 4 defa pit olması bekleniyor.

Button “Çok fazla sıcak ve araçlar, sürücüler ve bunun yanında yola değen 4 şey üstünde çok zorlayıcı. Bu yüzden sıcak koşullardaki lastikler nedeniyle çok farklı yarış olmasını bekliyorum.”

“Muhtemelen daha fazla lastik bozulması olacak. İlk yarışta lastiklerin dayanıklılığı karşısında hepimiz şaşırmıştık. Pirelli lastiklerinin o kadar dayanıklı olacağına dair bir beklenti yoktu.  Sergio Perez tek pit yaptı ve bu herkes için yarışın en öne çıkan yanıydı. Çok istikrarlı olmayı başardı ancak burada öyle olmasını beklemiyorum.  Burası çok farklı olacak. Çok fazla gereksinimi olan ve lastikleri çok zorlayan bir pist. Farklı bir etmen olaya dahil oluyor ve bunun iyi olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Red Bull’a karşı pozisyonları sorulan Button “Bunu söylemek çok zor. Son 2 hafta içerisinde diğerlerinin neler yaptığını ve buraya ne getirdiğini bilmiyoruz. Ancak Avustralya’daki performansımızdan memnun kaldık.”

“Pakete ince ayar çekecek bazı güncellemelerimiz olacak ve bu bize daha fazla zamanla daha fazla istikrar sağlayacak. Ancak bu güncellemelerin Red Bull’la mücadeleye yetip yetmeyeceğini bilmiyoruz, Burada daha fazla etken yarışı etkileyecek.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Deli_Manyak avatarı

    bence bu yarış daha farklı olacak cok sayıda kaza ve güvenlik aracı görebiliriz…

  2. geçen yarışta öyle dedin avucumuzu yaladık 😀 mclareni kastetmedim tüm f1 taraftarları olarak bi olayını görmedik sadece 2 ve daha fazla pit oldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir