Alonso'dan Hamilton'un Prost Benzetmesine Cevap Geldi

yazar:

kategori:

Hamilton, yapmış olduğu benzetmede “Eğer bir pilot seçmem gerekseydi Ayrton Senna’yı seçerdim ve Alonso’yu Alain Prost’um olarak görüyorum.” demişti.

2007’de takım arkadaşı olan ikilinin, günümüz Formula 1’indeki en dişli rakipler olduğu kabul ediliyor.

Hamilton’un benzetmesini yorumlayan Alonso “Prost gibi 4 şampiyonluk kazanırsam bu benzetmeyi severim.” dedi.


Yorumlar

  1. Politik bir cevap gelmiş.

  2. Hamilton'a lafı fena dokundurmuş.
    Önce o Senna olsun ben Prost olurum demeye getirmiş. Senna kadar şampiyonluk yaşasın bi sonra benzetme yapsın.

  3. diaz "Prost gibi 4 şampiyonluk kazanırsam bu benzetmeyi severim."

    Güzel cevap. Buradan onu, 7 (yedi) şampiyonluğu bulunan Schumi'ye benzetenlere de, böyle birşey yapmayın demiş oldu.

    1.2……3……………….4…………………………5……………………………………………………………..6………………………………………………………………………………………7

  4. algı sorunun var galiba…yenimi anladın? hadi ben alonso gibi bir değeri çekemiyorum. ama sen de beni çekemiyorsun…elalemin derdi senimi gerdi? sanane…ismimi kullanıp prim yapmaya çalışma…öyle argovari ukalaca kardeş ifadeleri filan kullanma sonra derlere adama "senin kardeşin gülhane parkında" oturur kalırsın.
    lütfen habere yorum yap. yorumumada katılmıyorsan katılmıyorum de olsun bitsin. saygıyı ebeveynlerin öğretememişse ben hiç öğretemem…

  5. “Alonso benim Proust’um,” diyerek bir anlamda bu karşılaştırmayı da kendisi yapan İngiliz pilot, kendisini de ister istemez Senna’nın yerine koyuyor. Profesör lakabıyla ünlenen ve gereksiz risk almadan, kendisine gerekli olan hangi pozisyonsa o pozisyon için yarışan ve sonunda da istediğini elde eden Proust, bu anlamda Alonso’ya oldukça benziyor. Öte yandan, kazanmaktan başka bir şey düşünmeyen ve bu sebeple belki kendini hayatını da bu uğurda feda eden Senna’nın inatçı, hırslı ve ödün vermez yapısı da Hamilton’da vücut buluyor.

    yukarıdaki yazı Ali Ünal beyin yazısından alıntıdır…
    prost başarılı neticeler almış bir pilottur. ferrariden çok konuştuğu için kovulmuş bir pilottur. 1993 williamsta ki şampiyonluğu o dönem f1 yönetiminin dahi sırlarını çözemediği bir araçla kazanılmıştır. ve o araç bir sonraki sene yasaklanmıştır. diğer şampiyonluklarını çok irdelemedim.
    f1 bilgime gelince…2006 bahreyn den beri yarışları izlerim. 2002 ve sonraki senelerin bütün yarışları "sağolsun kirvem" arşivimde mevcuttur. hemen hepsini seyrettim. f1 racing dergisinin son yıl hariç hemen hemen bütün sayıları kütüphanemdedir. hepsinide okudum. iki sefer williams ın padock clup ında yarış seyrettim. geçen seneki yarışların çoğunu etkileyici f1 bilgisi olan bir ekiple beraber seyrettim. buradaki teknik konulu haberler hariç hemen hemen bütün haberleri okurum. 2009 ramazanından beri bu siteyi takip ederim. burada teknik konulu yorumları açıkçası yorum yapan arkadaşların yüzeysel bazı bilgiler haricinde çok iyi bildiklerine inanmıyorum. zira takımların dahi bilemediği meseleleri burada bazı arkadaşların teknik sorumlu gibi veya bir mühendis gibi yazmalarını hayretle iziyorum. evet sevmek ayrı birşey bilmekse apayrı birşey…ben bu kadar biliyorum. IQ seviyem birçok testte 130 un üzerinde çıkar.herne kadar bu testlere inanmasamda. zira zeka dan ziyade bir insanın elindeki işe inanması konsantre olması çok daha önemlidir.eğitim hayatım çok başarılı geçmedi.fakat özellikle lisede ticari aritmetik, istatistik, daktilo ve muhasebede hocaların konuştuğu insandım. liseden 7 yıl sonra bir arkadaşımın eğitimimle dalga geçmesinden dolayı 1993 senesinde 455 türkçe matematik puanıyla istanbul iktisat fakültesini kazandım. neden bunları anlattım. ben f1 i seviyorum. öğrenmeye çalışıyorum. evet çok eski bir f1 sever değilim. ama bu bir suç olmamalı. kimseyide bilgisi eksik diye kınamadım.prostu nasıl kınayabilirim.
    Tahir…seninle belki çok ortak yanımız olabilir. ama istersen ikimizinde çok sevdiği bir arkadaş var burada yazan…kirve…onun hatırına istersen birbirimize karşı şahsa özel eleştiriler yapmayalım. ne dersin?

  6. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    o ne demek :

  7. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    heeeee

  8. Prost'un öyle yarışdığını hiç sanmıyorum. Senna ile yarışdığı dönemde Senna'dan daha çok Fastest Lap yapmış. Senna nın daha çok pole den başlamış ama yarış hızı prost un daha iyiymiş. Senna'nın birçok kazasına spin ine rağmen onun sadece iki kazası var(ikiside senna ile).

  9. Bu Hamilton kendice Senna'ya benzediğini sanıyor ama bence 40 fırın ekmek yese de maalesef benzeyemez. Alonso Prost yakıştırması da aynen kendininki gibi gerçek dışı, Prost'u da seyretmiş biri olarak ikisinin alakası olmadığını söyleyebilirim.

  10. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    herkül kardeş anlaşılan o ki sen alonsoyu çekemeyenlerdensin hee. niye bu kadar karın ağrısı anlamıyorum. adam 2 dünya şampiyonu olmuş. ve yendiği adamda şumi. o kadar her şeyi çok biliyorsunda niye buralarda çürüyorsun kardeş. küflenme istersen git sende başvur pilot ol kendi dünyanı kur seninde hayranların olsun olurmu? bizim buralarda bi söz vardır. çekemeyen anten taktırsın. umarım anlarsın. :))

  11. prost belkide tarihin en iyi pilotudur.prost çekişmeyi severdi ama salakca hataları çok yapmadı.yani gerçekten mükemmel bir pilotdu.benim bu güne dek en sevdiğim 1.pilot prost dur.sonrasında kimi var

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Birkaç yıl önce yarış izlemeye başlayanlar Prost'u da çözmüşler.
    4 dünya şampiyonluğu, 51 yarış galibiyeti ve 41 en hızlı turun öndekilerin hata yapmasıyla meydana geldiğini söylemek gerçekten cahilce ve kulaktan dolma taklit bir davranıştır.Bu rakamlar bir tesadüften ,şanstan ve hatadan meydana gelebilecek rakamlar değildir.Profesör'e saygı.

  13. alonso bu tuzaklara düşmeyecek kadar tecrübeli vede zeki:)))

  14. hamiltonun prost benzetmesi sürüş stilindendir. prostta "yerini koru öndekilerin hata yapmasını bekle" metodu ile yarışırmış.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    F1 basını hiç boş durmuyor.Hamiltonu konuşturuyor sonra da Alonsoya gelip, Hamilton senin için şöyle söyledi ne dersin diyor.Aklınca Alonsonun da hamiltonu birilerine benzetmesini umuyorlar.Ama ağızlarının payını alıp gidiyorlar.Onlar istiyor ki Alonso hamiltonu basının ve f1 sitelerinin yorumcularının istediği birine benzetsin ama malesef olmuyor.

  16. dogru söylemiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir