FIA, DRS'nin Malezya'daki Kullanım Alanını Açıkladı

yazar:

kategori:

Yapılan açıklamada, pit düzlüğünün tamamı boyunca önündeki araca 1 sn yaklaşabilen araçların arka kanatları kullanabilecekleri söylendi.

DRS’nin mesafe ölçüm cihazı son virajdan 200 metre öncesine yerleştirilecek ve böylece daha fazla geçiş alanı olmuş olacak. Böylece DRS’nin Malezya’da Avustralya’ya göre daha etkili olması bekleniyor.


Yorumlar

  1. Şimdi kurallara tekrar baktım, DRS'nin elektronik sistemle kontrol edildiği bilgisinden başka birşey yok. Eğer bilgisayar temelli bir sistem varsa, ve ek yazılım koymadılarsa, ölçüm noktasında geride olan pilot virajdaki sonuç ne olursa olsun düzlükte DRS kullanabilir. Yani düzlükte önde olan pilot da kullanabilir. DRS'nin fren yapıldığı anda kapatıldığından başka birşey yazmadığı için bu sonucu çıkartıyorum. Fia'nın bu gibi durumlar için ilerde ek bir yazılımla önlem alacağını da düşünmüyor değilim. Çünkü bu durum DRS'nin amacına aykırı.

  2. minardi…verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. f1 bilgine saygı duyuyorum. birde coğrafya bilgine:)

  3. Geçmeye çalışan ölçüm noktasında önde olduğundan, savunma yapan da düzlükte önde olduğundan kullanamaz. İkisi de kullanamayacaktır. Gerçi dediğin durumun olması çok zor, geçen pilot zaten hız avantajıyla önde dönecektir.

  4. Benim kurallardan anladigim kadariyla, arkadaki pilot son viraja 200m kala DRS hakkini kazanir. Bu durumda eger son virajda gecisi tamamlasa bile DRS'i kullanma hakki hala devam eder ve arayi acabilir. Eskiden gordugumuz gecilen pilotun bir sonraki virajda gecis yapabilme olasiligi ne yazikki kalkmis oluyor.
    Hos bu konuda bir aciklama, duzenleme gelebilir yarisa kadar.

  5. Kural açık. Ölçüm yerinde öndekine 1 saniyeden yakınsanız, start finiş düzlüğünde sistemi kullanabilirsiniz. Eğer ölçüm yerinde rakibinizden gerideyseniz ve son virajda geç frenle rakibinizi geçerseniz, geçtiğiniz rakibiniz start finiş düzlüğünde DRS kullanamaz. Eğer ölçüm yerine gelmeden rakibinizin önüne geçerseniz, ki çok düşük bir olasılık, o zaman rakibiniz DRS kullanabilir.

  6. arkadaki pilot, ölçüm cihazına gelmeden geçişi yapar da tam da o anda burun farkıyla önde olabilirse ve ancak son virajda geçmeyi başaramassa, ana düzlükte bu kez geçilmeye çalışılan pilot mu DRS kullanabilecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir