Massa: "Sorun Yaşayan Sadece Biz Değiliz"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, yarışın yağmurlu olsun veya olmasın, karışık geçeceğini düşünüyor.

Massa: “Daha hızlı olmayı ummak ve beklemek mantıklı olanı, özellikle de açıkça önde olan iki takımla kıyaslama yapıldığında”

“Bu akşam ile yarın sabah arasında aracı geliştirmek için neler yapabileceğimize bir bakalım. Pek tutunma yoktu ve ayrıca lastiklerdeki bozulma çok yüksekti. Herkesin muhtemelen dolu depo ile çalıştığı o bölümde sorun yaşayan sadece biz değildik.”

“Eğer yarış kuru zeminde olursa, doğru stratejiyi seçmek çok karışık olacak. Yumuşak lastikler daha iyi çalışıyor, daha fazla tutunma sağlıyor ve çok daha hızlılar ama çok fazla bozulma yaşıyorlar. Sertler ise daha yavaş ve biraz daha istikrarlı görünüyor ama diğerinden çok daha uzun ömürlü değil. Bu hafta sonu her şeye hazırlıklı olmamız gerek. Son iki günde sıralama ve yarışın başlayacağı saatlerde her zaman yağmur yağdı. Önümüzdeki iki günde de bu olursa, her şey yaşanabilir.”


Yorumlar

  1. acaba yağmur yağması ferrarinin podyuma çıkma şansını arttırır mı ?massa "Eğer yarış kuru zeminde olursa, doğru stratejiyi seçmek çok karışık olacak. sözüne bakılırsa yağmur yağması onun içinde hiçte fena olmaz gibi geliyor 😀 umarım yarın yağmur yağar en azından ferrarinin malezya da yağmur altında nasıl bir şov serğiliceni görmüş oluruz ki yağmur yağarsa benim massadan beklentim çokk yüksek .

  2. arabada ciddi bir performans düşüklüğü var. geçen hafta melbourne'deki dengesizlik ve önden kayma, burada da devam ediyor. ama felipe alonso'ya oranla daha iyi gözüktü bugün. alonso kadar araçla savaşmadı, daha akıcı bir sürüşü vardı antrenmanlarda.

    araba hiç umut vermiyor. geçen hafta avustraya dedik, yarış pisti değil dedik, ferrari burayı sevmiyor dedik; sepang gibi aracın teknik kuvvetini ve aero becersini kabak gibi ortaya döken bir pistte ise yine dökülmeye devam ediyoruz. buna rağmen red bull ve mclaren köklüyor gaza.

    yarın sıralama kuru havada geçerse, felipe 5. sıradan kalkar. 2 red bull garanti önde, 2 mclaren'in bir tanesini hadi ucu ucuna geçebilirse belki ancak 4. olabilir. daha ilerisi de olmaz, daha gerisi de. aracın performansına göre felipe bugünkü gibi yarın da iyi bir iş çıkaracaktır.

  3. ismail uçar avatarı

    yagmurlu olması yarışa süprizler katacaktır ayrıca pirellinin performansı bilinmeyen yagmur lastikleriyle birilerine piyango vurabilir.umarım yagmur olmaz

  4. MagicAlonso avatarı

    ferrari geçen seneden beridir ön kanat özürlüsü adeta.çok sade fazla büyük değişiklik yapmadan bu kanadı kullanmaya devam diyorlar.rüzgar tünelindeki sonuçlar nedir bilmeden konuşuyorum tabi ama özellikle öndeki tutunmayı arttırmak için ön kanadı neden değiştirmiyorlar.redbull ve mclarenin kanatlarına hiç bakmıyorlar mı?

  5. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    biz neden hala 2010 kanadını kullanıyoruz

  6. Tutunma sorunuyla birlikte çabuk lastik aşınması..Senelerdir okuduğum fizik kurallarına yazık olmuş o zaman.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    önde olan iki takım dediğine göre, yarın pek bir sürpriz olmayacak.

    yani burası avustralya, burası aracın gücünü tam belli etmiyor diyenler yanılmış olucak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir