Brawn: "Takımlar Red Bull'u Kopyalamak Zorunda Kalabilir"

yazar:

kategori:

Uzun zamandan beri Red Bull’un ön kanadı esnek olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor ancak FIA, yapılan testlerde herhangi bir sorun bulamıyor. Red Bull tarafından yapılan açıklamada ise arka bölümün sürüş yüksekliğinin, aracın ön bölümünü yere yakınlaştırdığı söyleniyor.

Brawn “Karoserin stabil kalması gerektiğini belirten kurallar var. Her şey hareket ettiği için bunun imkansız olduğunu biliyoruz. Sadece esneme derecesi önemli, bu yüzden FOA hangi parçaların ne kadar esnediğini bulmak için ölçümler yapıyor ve bu testleri geçtiğiniz sürece aracınız yasaldır.”

“Bu testler değişebilir ve aslında kış döneminde, bir çok alanda olduğu gibi bu alanda da değişiklikler oldu. FIA bu testleri geliştirmeye çalışıyor. Bu sene yeni testler var. Red Bull açıkçası bu testleri geçti ve söylenebilecek tek şey bu.”

“Araçlarında ve yaklaşımlarında bir felsefeye sahipler ve takımlar o felsefenin mi performans avantajı sağladığını ya da performans avantajı sağlayan nedenlerden birisi mi olduğunu bulmalılar. Eğer performansın kaynağı o felsefeyse o zaman kendinize uygun bir rota belirlemelisiniz ya da onlar kazandığı için bunu bir özür olarak göstermemelisiniz.”

“Bu bir felsefedir. Tüm araç belli bir konsept dahilinde hazırlanır. Kış döneminde takımların çoğu, yeni testlerle birlikte durumun değişmesini umuyordu ancak bu olmadı. Durum böyle ve FIA kurallarına uyan, mümkün olduğu kadar hızlı bir araç üretmeliyiz.” dedi.

Renault F1’in takım patronu Eric Boullier de ne yolda gideceklerine karar vermeden önce Red Bull’u yakından izlemeye devam edeceklerini söyledi.

Boullier “Red Bull daha eğimli ve farklı bir ayarla piste çıkıyor. Biz de farklı bir yoldan piste çıkıyoruz. Onları izliyoruz çünkü pistteki en hızlı aracı, özellikle istikrarlı bir şekilde hızlı olanı izlersiniz. Ancak onların yolundan gidip gitmeyeceğimizi henüz bilmiyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. usta sen birde orjinal siteyi takip et almanlar coşmun.

  2. ne içirdiler bu adama ya bende istiyorum :))))))))

  3. Iste birileri surekli diyor ya o Ferrari illegaldi o Mclaren yasal degildi diye, zamaninda bu araclar Fia testlerinden gecmismi abicim? gecmis, o zaman yasaldir kimse kusura bakmasin..

    2 senedir Redbull illegal aractir sacmaligi suruyor, abicim adamlar testi geciyor, sen ne zirvaliyosun daha..

  4. BİZ 125 YILDIR BU GUNLERE ONU BUNU KOPYALAYARAK DEĞİL İLKLERİ YAPARAK GELDİK AYIPP KENDİNİZE GELİN BARİ BİZE 1-2 YIL ZAMAN VERİN DİİNDE BİZİ UMUTLANDIRMAYIN BEN OLMAMDA DİGER SEVGİLİ İNSANLARA KARSI DEGERİNİZİ DUSURUP 3 FELSEFE 1 ANBLEMİN MARKA PRESTİJİNİ DUSURMEYİN BUNA HAKKINIZ YOKK ZİZ GELİP GECİCİZİNİZ MERCEDES KALICI AYIP YAWW

  5. bir yandan tuh size yazıklar olsun koskoca mercedesin f1 departman baskanının soylediği lafa bak red bulu kopyalayabiliriz diyo DİYESİM GELİYOR bir yandan daimlerin bizim baskanın (bıyıklının)ve y. kurulunun bunlara nasıl izin verir demekki popilizim (ın) gelenekler=prestij marka degeri mukemmellik yeniliklr ilkleri yapmak) (autt) oluyor ha DİESİM GELİYOR diecem okadar cokturki ya NEYSE OZETLİİMM 1- rooos aynı durumda redbul degil ferrari olsa onlar için kopyalıyabiliriz diyebilirmiydi nasıl olsa içicek degil 1939 dan sonra bizim ezeli rakibimiz diyebilirmiydi ferrari icin 2-daimler f1 ee neden girdi reklammı popilizimmi bmw cekilince govde gosterisi ve bmv yi ezmek içinmi amacları sabretmeden kısa surede zahmetsiz hemen zirveye oturmakmı amac YOKSA F1 İN KATI KISIR kurallarının muhendisliğin ve teknigin yaratıcılığınımı oldurmesi kopyalamayı yassallastırıyor oo zaman yorum yapan butun ark. toplanalım bizde kendi markamızı kuralım herkezi kopyalayıp sampiyon olalım bune yaww f1 nereye gidiyor f1 için bu yol yol degil sonucu husran diim sizee bune yaww gelelim bizee daimleri yonetenlerin beyni uyusmus kimse ne yapacagını bilmiyor sizin prestijiniz 3 yıl sonuncu bile olsanız asla bitmez asıl boyle konusarak hergun sacma sapan seyler diyerek mercedesi degil kendinizi bitiriyorsunuzz mercedesin f1 plitikasını tamam 1999 clkgtr leman kazası etkilemiştir ama asıl 1954 teki cekilmemize sebep f1 tarihinin enkanlı kazası olmustur yoksa sizz zannediyormusunuz meydan ferrariye mclerene lotusa forda hondaya kalıcaktı 2 dunya savasının dokuntulugunu duzeltmek asıl işe odaklanmak 2 inci sebepti beni su uzuyor siz13 yıllık mcleren sahipliğinden hicmi ders almadınızz daimlerden kimse cıkıpta demiyor biz burdayız artık gitmek yok biraz sabredin ona gore yapılanıyoruz demiyor bu benii kahrediyorr EY DAİİİMLERRRRRRRRRRR (MERCEDES) SİZİN UZAYA GİDEN MEKİKLERİN ROKET MOTORUNU YAPMANIZ NATONUN TANK SAVAS UCAĞI GEMİİ LERİNİN MOTORUNU YAPMANIZ BENİM İÇİN İFADE EDİYOR AMA SİZİN GİBİ DEĞERLİ TR F1 NET OKURLARI İCİN BİR ANLAM İFADE ETMİYOR BU İNSANLAR SADECE HAKLI OLARAK F1 ALAKADAR EDİYOR NORBUR TAK ZETA CONS İSTİFAA DAİMLER BİRAZ F1 EE ODAKLANIN CANIM DUNYANIN EN BUYUK VE GELİSMİŞ AERO DİNAMİK TURUBUNLERİ VE OTOMOBİL TEKNOLOJİSİ BASARILARI VE AERO REKORLARI BİZDE NEDEMEK YAWW KENDİNİZE GELİN DUNYANIN EN GELİSMİŞ ARGE TEKNOLOJİSİ VE SİMİLASYONLARI BİZDE BUNE TERBİYESİZLİK F1 E GELİNCE AERO VE SİMİLASYONN … YOK HADİ ORDAN KENDİNİZE GELİN SON OLARAKK DUNYANIN İLK YARISINI SPOR ARABASINI VE YARIS ARABASINA KAZANAN 1902 MERCEDES ADI İLE İLK URETİLEN OTOMOBİLİ YARIŞ ARABASI OLAN BİR DAİMLERE BUGUNKİ HALLERİ BENİ COK UZUYOR

  6. verdiğin örnekler zaten yasaklandı.

  7. Brawn da tam kefal olmuş yani. Adamlar ürettikleri mükemmel bir teknolojiyi bu şekilde ortaya çıkarırlar mı yani.

    Sadece eleştirilerden kurtulmak için yapılmış bir düzmece. O kadar.

  8. Brawn "Karoserin stabil kalması gerektiğini belirten kurallar var. Her şey hareket ettiği için bunun imkansız olduğunu biliyoruz. Sadece esneme derecesi önemli, bu yüzden FOA hangi parçaların ne kadar esnediğini bulmak için ölçümler yapıyor ve bu testleri geçtiğiniz sürece aracınız yasaldır."

    Yillardir savundugum seyi nihayet Brawn soyledi, FIA testlerini gectiginiz surece araciniz YASALDIR..

    Buna zamaninda zemini esneyen Ferrari, Kutle amortisorlu Renault, Kopru kanatli Mclaren vs. vs. DAHILDIR..

  9. Ve bunun için gerekli olan malzemelerimiz bir adet…

  10. Ve bunun için gerekli olan malzemelerimiz bir adet…

  11. f1 öyle aracın sağıyla soluyla oynamakla yapılacak bi iş deil difüzör gibi sınırlar için de kalmayıp o sınırların dışına çıkabilen düşüncelerin mükafatlandırıldığı bi alan emin deilim ama heralde beceremiyolar nasıl pilot için iyi bi araç lazımsa takım sorumlusu içinde sağlam üretici bi ekip lazım ve bunlardan yoksunlar gibi mercedes ve ferrari

  12. ''Durum böyle ve FIA kurallarına uyan, mümkün olduğu kadar hızlı bir araç üretmeliyiz'' bu ne demek şimdi fia nın testlerine mi bel bağladılar onu geçtim eğer bu eğim redbull a avantaj kazandırıyorsa bunu göremiyomu bunlar ve hala bahsettiği hızlı aracı üretememiş heralde eğer yarın ilk 3 e giremezse mercedes çok yazık okadar emek boşa gitmiş demek olur ama mümkün deil emek hiç bir zaman boşa gitmez karşılığını alırsın illa en iyi olmasanda bir kaç alan da en iyisi olursun bunlarda şimdilik oda yok kritik bi dönemec te mercedes ve sanki herşey boşa gitmiş gibi görünüyo

  13. kopya yöntemi işe yarıyor gibi (mclaren) de mgp de yeni bir araç üretebilecek kadar bütçe var mı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir