İzle: Malezya GP – Cuma Antrenmanları

 

 

 

 

1. Antrenman Seansı Kısa Özeti



 

 

 

Michael Schumacher ile Sepang’da 1 Tur



 

 

 

Felipe Massa’dan Araç Üstü Görüntüler



 

 

 

Michael Schumacher Pist Dışına Taşıyor

 

 

Fernando Alonso’dan Araç Üstü Görüntüler

 

 

 

 

2. Antrenman Seansı Kısa Özeti

 

 

 

Lewis Hamilton’dan Araç Üstü Görüntüler

 

 

 

Mark Webber’den Araç Üstü Görüntüler


Yorumlar

  1. Felipe Massa avatarı

    abicim en güzel cevabı vermişsin . Yazın için teşekkürler

  2. Massa aracı durduracak, arkası sabit olucak aracın yere oturmuş misali. Sadece aracın önünü döndürecek.

    Massa lastikleri ısıtamadım demesi lastiklerdeki sorun değil Massa da ki sorun…

    yahu bu koyduğun teşhisi ferrari ve massa'ya da bir e-maille falan gönderseydin de adamlar koca seneyi heba etmeselerdi.

    massa'nın sürüş sitilinin tamamen aracın ön tarafına bağımlı olduğunu sağır sultan bile işitti, hepimiz de yarışlarda gördük senelerdir. aracın arkası sabit dursa ne olur, durmasa ne yazar massa için, adamın derdi arka taraflar değil ki. hafif oversteer ayarıyla sürüş yaptığı da bilinen ve kendisinin de söylediği bir gerçek.

    nitekim geçen yıl daralan ön lastikle,r önde tutunmaya zaten büyükçe bir darbe vurmuşken, bir de üstüne lastiklerini ısıtamaması, massa'nın sürüşündeki en önemli kozunu elinden çekip aldı bir anda.

    senin gözüne hoş görünmüyor ve hatta sence yetenek dışı bir sürüş gibi görünüyor olabilir. peter windsor da aynen senin gibi söylüyordu singapur 2008'deki sıralama turunda hamilton'a 0,66 saniye fark attığı turdaki viraj girişlerine bakarak. sana da çok görmem massa'nın viraj girişlerindeki farklı stilini anlamayışını.

    "massa'nın en iyi sürücülerden birisi olması" nın seni güldürmesi de garip. hayır, tuttuğun pilotun elinde bulunan tek şampiyonluğu son turun son virajında massa'nın elinden hangi şekilde aldığını bilmesek neyse diyeceğim.

    2009'da dandik ferrari ile yere göğe sığdıramadığınız raikkonen'in 2 katı puan topladığını bilmesek neyse diyeceğim.

    2007'de mclaren pilotlarının şampiyonluğa ulaşmalarına engel olup raikkonen'î şampiyon yaptığını bilmesek, neyse diyeceğim.

    her şeyi ısıtıp ısıtıp tekrar tekrar yazmaya ne gerek var ki?
    neresinden tutsan yanlış (ve umarım yanlı değildir) bir yorum olmuş.

  3. Ferrari'de Ciddi bir Önden Kayma Sorunu var.Bunu Pazar Günü Yapılacak Yarışa Kadar Düzeltmeleri Gerekiyor.

    Mclaren'e Gelecek Olursak Ciddi Bir İyileşme İçindeler,Gerek Hamilton Gerek se Button Bugün iyi turlar attı,ancak herşey yarışta belli olacak.

    Red Bull ise Mark Webber ile ilk sırayı aldı,Sebastian Vettel'de Bir Sorun mu var yoksa Kendini pazar günü yapılacak yarışa mı saklıyor?

    Herşeyi Pazar Günü Göreceğiz….

  4. rocco junior avatarı

    Evet katılıyorum arka ön uyumu yok daha doğrusu bu süspansiyondan değil çünkü aynı sistem Sauberde de mevcut.Bizim hatamız şu an aracın kış testindne farklı tepkiler verdiğini biliyor olup çözememek.Yani son teste getirelen difüzör,egzoz,zemin vs arka tarafta kurallar gereği kaybedilen downforce kazanmak adına çok yüklenilmiş buda beraberinde ön taraftaki tutunmayı azaltmış olabilir.Halbuki kurallar ebd çift katmanlı difüzörü yasaklıyıor bu bağlamda kışın araç çok daha dengeliydi.Böyle olunca lastikleride verimli kullanamıyor doğru aralıkta ısınmadığı gibi aşınmada yaşanıyor.Bunu çözmek adına ağırlık dağılımıda sabitlendiği için geriye seçenek kalmıyor.Yani bu ön arka dengesizliği mantıklı

  5. Önden kayma araç yavaşladıkça artıyor Ferrari de. Hızlı virajlarda ise sadece Massa nın sürüş sitilinden kaynaklanan bir sorun var. Alonso da öyle birşey yok çünkü.

    Massa aracı durduracak, arkası sabit olucak aracın yere oturmuş misali. Sadece aracın önünü döndürecek. Alonso ise en iyilerden biri olduğunu kanıtlar şekilde aracı tamamıyla viraja sokuyor. Buda ona avantaj sağlıyor.

    Massa lastikleri ısıtamadım demesi lastiklerdeki sorun değil Massa da ki sorun…

    Tabi işin içinde yetenekte var, ezmek değil amacım ama en iyi sürücülerden biri gibi bahsetmek Massa dan, güldürüyor beni.

    Birde ön taraf yere basmadığı doğru Ferrari de. Bu bence seçtikleri arka süspansiyon tasarımından kaynaklanıyor. Ön tarafıyla uyumu yakalıyamamışlar. Aracın hızlanması da fazla iyi değildi fakat burda biraz daha iyi gibi. Sıcaklıktan olsa gerek.

  6. Tolga Soydan avatarı

    +1

  7. Aracın genel tutunmada sorunları var downforce üretemiyor.Viraj girişleri cok cesaretsiz belli yani.Ayrıca bu videoyu referans alsan bile onden kayma cokda fazla değil.

  8. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    massa'nın turundan da anlaşıldığı gibi önden kayma cok yuksek seviyede

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir