Renault Pilotları Sıralama Sonucundan Memnun

yazar:

kategori:

Özellikle cuma günü frenlerde yaşanan sorunlar nedeniyle Renault sürücüleri fazla sürüş gerçekleştiremediler. Ancak takım sorunları çözdü ve Heidfeld bugün 6. olurken Petrov 8. sırada yer aldı.

Heidfeld “Çok memnunum çünkü bugün, özellikle cuma günü yaşadığımız sorunlar ve tur atamamamızın ardından yapabileceğimizin en iyisi buydu.”

“Sıralamalarda gittikçe hızlandık. 1. seansta kolaydı, ardından 2. seansta limitleri biraz zorladık ve biraz zaman kaybettim ancak 3. seansta altından bir yol buldum ve iyi bir turdu. Burada kesinlikle Avustralya’ya göre trafik konusunda çok daha mutlu oldum.” dedi.

Petrov “Dün kaybettiğimiz pist üstü zamana bakarsak bugün için ilk 10 içerisinde yer almak iyi bir sonuçtu. Son antrenmanlarda ayarları geliştirmek için çok çalıştık ve sonunda araçta hislerim iyiydi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yıl sezona iyi başlamış olabilir ama 2008 ile 2011 sezonu arasında 2 belirgin noktaya dikkat edelim.2008 de başa oynayan sadece 2 takım vardı.Bu yıl 3 takım var.2008 de o takımda Alonso vardı şimdi ise başkaları var.2008 in başlarında yavaş olan araç sezon sonuna doğru nerdeyse en hızlı araç oluverdi.2008 de alonso ile raikkonenin zafer sayısı aynıydı.O yıldaki gelişim hızını bu yıl gösterebilirler mi ?.Ben pek inanmıyorum.öndeki 3 takımın gelişim hızına ayak uydurmaları çok zor.

  2. Yada şöyle düşün,2008 de yarış kazanan renomu yoksa bu sene 2 yarışı çıkaran renodamı çok daha fazla potansıyel var gibi görunuyor.bence bu seneki araç sezona çok daha ıyı başladı.Red Bull bir tarafa Mclaren ve Ferrariden sadece bir adım gerideler.ben öyle gözlemlıyorum…

  3. Ben senin neyi anlatmak istediğini çok iyi anlıyorum.bu tıpkı 2005 de mclarenın yaşadığı sıkıntılarla renonun yarışlar kazanması gibi.bunu biz iyi biliriz merak etme:) ama sonuç olarak Reno bu sene iyi bir araç ortaya koydu.bir çok kişi diyorki bu aracda Kubica olsa neler yapmazdı ? Petrova ve Nickede güvenıyorum nedense ıyı yarışlar çıkaracaklardır.ondekilerin sorun yaşamasını bir kenara bırakırsak start ile ne kadar yer kazandıkları ortada.duble yapmaları tabiki mucize olur ama en hızlı olmasalarda podyuma çıkacak kadar kurşunları var bence,araç kötü değil..

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben çeşitli sıkıntılar dedim.Şansızlık, hata, sorun vs.vs.Massa'nın pitteki kaybettiği zaman -Alonso'nun kanadının kırılması ve drs arızası- hamiltonun lastiğinin bitmesi-webberin kers başta olmak üzere bir takım sıkıntılarının olması gibi sıkıntılardan bahsetmek istedim.Yani görünen şu ki; Renodan hızlı 3 takım var.Bu da 6 kişi eder.Podyumda da 3 tane basamak olduğuna göre her yarış öndeki 4 kişinin sıkıntı yaşaması lazım ki reno podyumda olsun.Şu an ki tablo böyle.Belli mi olur belki 6 veya daha fazla araç sıkıntı yaşar ve reno duble yapar ama zor bir ihtimal.

    Ben o ifadeyi ilk yarışta podyum olunca göklere çıkarmaya gerek yok anlamında yazmıştım.

  5. Önündekilerden sorun yaşayan bir tek Hamilton oldu ve Nick onu geçti,Alonso sorun yaşadı dıyemeyız kendı aceleciliği sonucunda pite girmek durumunda kaldı.startla birlikte 2. viraj çıkışında vettelin arkasındaydı ve hamiltona geçilmedi.avustralyayı tek kursun olarak sen yorumladıgın için bunuda bir başka kurşun olarak niteleyebilirim.Bir kaç yarış daha ilk 10 içerisinde her 2 pilotuyla Renonun olacağın bu saatten sonra öngörmek için kahin olmaya gerek yok.Çift haneli puanı olan 4. takım.geride kalanların puanları tek hanede.Sezon sonunu 4. olarak bitiren bir çok takım o sezonlarda yarışda kazanmış,podyumada çıkmışlardır.

    2003 Renault Fernando Alonso Macaristan
    2004 Williams-BMW J.P.Montoya Brezilya
    2006 Honda Jenson Button Macaristan
    2008 Renault Fernando Alonso Singapur-Japonya
    2009 Ferrari Kimi Raikkönen Spa

    Podyumlarını yazarsam uzar liste.Özelikle Reno bu konuda başarılı..

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Önlerindeki 4 pilot çeşitli sıkıntılar yaşayınca ancak podyumun son basamağı oluyor.Buna da doluymuş dersen sen bilirsin.

  7. Bir atımlık kurşun değimiş galiba,şarjör iyicene doluymuş 🙂

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir atımlık kurşunları vardı onu da melbornde kullandılar .

  9. Uğurcan Uğurtaş avatarı
    Uğurcan Uğurtaş

    Pet 8.sırada değilmiydi yaaaa

  10. burak evmez avatarı

    acaba alonso renault'ya geçse daha mı iyi olur anlamadım gitti 🙂 bundan yavaş olamazlardı heralde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir