Sepang'da İlk Cebin Yeri Değişti

yazar:

kategori:

Normalde Sepang’daki ilk cep, pistin sol tarafındaydı. Çünkü sağa dar viraja girişte en iyi çizgiyi orası veriyordu.

Kaynaklardan gelen bilgiye göre FIA ve Formula 1 pilotları, Pirelli lastiklerinden kopan parçaların piste etkisi üzerine bir toplantı yaptı ve bu toplantının sonunda değişiklik kararı alındı. Bu kararda bazı pilotların, pistte yüksek oranda kalıntı oluşması nedeniyle sola kaymaların yaşanmasından çekinmelerinin etkili olduğu söyleniyor.

Pilotların pistte sağ ve sol tarafta kendilerine yol bulmaları nedeniyle yarış çizgisi, diğer pistlerdeki kadar belirgin değil.

FIA Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, değişikliğe onay verdi ve bu sonuçla yarın Sebastian Vettel, sağ taraftan yarışa başlayacaak.

Sıralama sonrasında yapılan değişiklik için konuşan Vettel: “Burada temiz tarafta olmak çok önemli; özellikle de yeri değiştirdikten sonra. Göreceğiz”


Yorumlar

  1. Bak yağmur için dünkü yüzde 70'lik oran bugün için yüzde 90'a çıkmış. Belki yağar.

  2. Girmiyor. En azından ilk yarış öyleydi.

  3. Yağmurun yağmayacağını yağsa bile etkilemeyeceğini iddaa ediyorum.1 saat içinde olan yağmur gelmez 1.40 lık yarışta.=))

  4. arkadaşlar trt nin kendi int. sitesindeki kanal yarışlarda şifreye giriyormu

  5. İyi güzel de şunu anlamıyorum: Pisti temizlemek bu kadar mı zor? Hiç olmazsa start düzlüğünü?

  6. start'ta kaos bekliyorum.

  7. Emre Sercan avatarı

    bugün shumi ye kim çarpar ? Tahminleri alalım 🙂

  8. çok kaza olacak gibi gözüküyo

  9. İyi kalkarsak geç frenajla Lewis bence daha avantajlı olabilir. Bence iyi olmuş.

    Yanlız geçen yarış gibi kalkmazlar umarım. Şimdi birde RB de kers var.

  10. Gecen senede spa yarısında ilk viraj kacıs alanına cıkıp avantaj saglamak yasaklandı.Aynı sey sonucta. Temiz taraftan birincinin kalkması lagzım.Sonucta pilotlar istemis.Fazla altında birsey aramayın..

  11. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    yarın ilk viraj karışık olacak gibi.Hırs yapmış bir hemıltın -vetel- veber üçlüsü su an geride gözüken ferrariye büyük bir hediye vermeye adaylar.! Yarış BUTON-ALONZO haline gelebilir arkadaşlar.

  12. ters bir şeyler var.bu durumda mclaren ve redbull pilotları yarış sonunda yer değiştirirlerse.tartışma konusu olur.bu;seneye alınacak bir karardı.hayırlısı.

  13. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    siyasetin bulaşmadığı yer kalmadı dünyada.Vay canına redbulun avantajı ortadan kalkmaya başladığında hakem maça ağırlığını koyacak demek ki: Eco amca ve ekibi redbulun tadından epey keyif alıyor galiba.)

  14. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    bu ne saçmalık be yıllardan belli degişmeyen çizgi şimdi yarıştan önce nasıl degişir eger mclarenler bu yüzden sıra kaybederse yazık olur ….

  15. Kimsenin bişey demeye hakkı olduğunu sanmıyorum bu öneriyi pilotlar getirmiş ve kabul edilip değiştirilmiş demekki çoğunluk bu yönde karar vermiş bence Mclarenler hiçde avataj kaybetmedi önceki tarafta içte kalacaktık bu avantajımız vardı şimdi ise yarış çizgisi olarak daha çok kullanıldığını düşündüğüm taraftayız.Fakat yağmur yağması durumunda kirli taraf diye bişey olmayacak ve içte kalan daha avantajlı olacak.Bence çokda tartışılacak bi durum değil hiç bir pilottan tepki gelmediyse biz niye isyanlardayızki?

  16. MagicAlonso avatarı

    tepkiye gerek yok arkadaşlar.özellikle mclarenciler çok gereksiz tepkiler vermiş.bu tarz talepler geldiğinde FIA bu tarz değişimleri daha önce de yaptı.sonuçta tek sıradakiler daima avantajlı olan çizgiden kalkmalılar kural budur bu kural çerçevesinde pilotlar hangi tarafın avantajlı olduğunu biliyor ve bildiriyorlar.ayrıca gece yada yarıştan önce yağmur yağarsa bu avantaj da ortadan kalkar.onun için gereksiz gerginliklere gerek yok

  17. Ne alaka?Bu pist kaç senedir bu şekilde kullanılıyordu.Yine değişiklik,yine değişiklik.f1 kadar değiştirilen bir spor varmı acaba…

  18. ben böyle sürücünün pilot dediğin her türlü sartlarda yarısır böyle her istediqi olursa pilotların ooo saçmalamışlar

  19. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren pilotları ilk viraja içeriden girecekti :S sırasıymıydı şimdi bunun

  20. eski köye yeni adet… ilk ondaki pilotların hepside geçen yılda burada yarıştı.1 yılda ne değişti ??

  21. tebrikler yapılabilecek en doğru yorum.

  22. ismail uçar avatarı

    Bir sorun mu var ,varsa kaç yıldır aklınız nerdeydi?bu yıl neden değişti?

  23. Gökalp Keskin avatarı
    Gökalp Keskin

    Antremanlar sonrasında böyle bir karar alınsa kimse buna birşey demez.ancak sıralamalar bitmiş ve pilotların yerleri belirlenmiş ondan sonra sen kalk değişiklik yap.kafa karıştırmaktan başka bir iş değil ne gerek var 12 sene değişmemiş şimdi değişiyor.insanların aklında soru işareti kalır kıllanır boş işlerle uğraşıyorlar…

  24. Pilotların pistte sağ ve sol tarafta kendilerine yol bulmaları nedeniyle yarış çizgisi, diğer pistlerdeki kadar belirgin değil.

    Eee, sorun neydi ki o zaman değiştirdiniz?

  25. rocco junior avatarı

    Diğerlerinin günahı ne o zaman kardeşim.Sırf birtakım kişilere yarayacak diye değişiklik yapsınlar.Neymiş ilk viraja önde girme avantajıymış.Daha öncede oldu benzerleri ama ben karşıyım böyle bir şeye

  26. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Şaşırdım doğrusu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir