Ferrari, Hız Eksikliği Karşısında Şaşırmış Durumda

yazar:

kategori:

Sezon başlangıcından önce gerçekleştirilen testlerde en güçlü takımlardan birisi olarak gösterilen takım, sezonun açılışıyla birlikte Red Bull ve Mclaren’in gerisinde kaldı.

Avustralya’da geri kalmasının ardından bunun soğuk hava ve pistin karakteristiği sonucunda ortaya çıktığını düşünen takım, oldukça sıcak koşulların olduğu Malezya’da da henüz öndekilerle başedebilecek performans sergilemedi.

Teknik Direktör Aldo Costa “Sorun basit olsaydı çoktan çözmüş olurduk. Henüz sorunların nereden kaynaklandığını bulamadık. Bu konu üstünde çalışıyoruz ancak  bu oldukça zorlu bir süreç çünkü incelemeleri sadece pist üstünde değil, bir çok alanda gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Costa, yaşanan sorunlara çözüm bulmaları halinde güncellemelerle birlikte hızlanacaklarından emin.

Costa “Gelişimin ilk aşamalarında neyin yanlış gittiğini anlayabilirsek performans kaybını düzeltebiliriz.”

“Sorunu bulduktan sonra gelişimde çok agresif olabiliriz kesinlikle. Bunu nasıl yapabileceğimizi kendimize sormalıyz ve tabiki yaklaşımımızı değiştirmek zorunda kalacağız.”

“Red Bull ve Mclaren çıtayı yükseltiyor bu yüzden buna cevap vermeliyiz. MAranello’da çok yetenekli insanlar olduğuna eminim. Onlar çok üzülecekler. Tabi ki cevap vereceklerdir ve onlara güveniyorum. Takımıma da güveniyorum ve mücadele edeceğiz.” dedi.

Costa, gelişim programının hazır olduğunu ancak ilk yarışlarda elde edilen sonuçların programda değişikliğe neden olduğunu söyledi.

Costa “Programımız düzelip onları yakalamak. Bir çok nokta ve bölüm üzerinde çalışıyoruz. Çin için iyi güncellemelerimiz var ve Türkiye için de gerçekten iyi güncellemeler olacak. Sezon ortasındaki yarışlar için ilginç şeylerimiz olacak.”

“Programımız var ancak yeterli mi? Bilmiyorum. Evimize gidip daha da zorlamalıyız. Diğerlerinden daha hızlı gelişmeliyiz. Yeni şeyler bulmalıyız ve yeni sistemler bularak her hafta gelişmemiz lazım.”

“Diğer iki takım bizden daha iyi iş çıkardılar bu yüzden onlardan bazı şeyler öğrenip yaklaşımımızı değiştirmeliyiz.” dedi.

Costa, aerodinamik bazı sorunların Malezya’da çalışmaları ve ayarları etkilediğini ancak yine de yarışa iyi hazırlandıklarını söyledi.

Costa “Ne yazık ki cuma günü direkt hıza odaklanıyorsunuz ayarlar üzerinde yeteri kadar çalışamazsınız. Ayarları düzeltmeye geç başlayınca cezasını çekiyorsunuz ve sanırım bizim için öyle oldu.”

“Aerodinami testi nedeniyle lastikler ve ayarlar üzerinde çalışamadık. Öyle olunca faturayı ödüyorsunuz. Gece ve sabah farkı kapattık ve denge açısından sıralamalara makul bir araçla katıldık.”

“Yarış performansı ve lastik kullanımı açısından hafta sonu içerisinde ilginç gelişim sağladık. Bakalım yarın ne olacak. İlk 4 kadar hızlı olacağımızı sanmıyorum ancak elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. benim anlamadıgım sezon oncesı yüzlercee km test yaptılar.simdi ellerınde okadar verı olmasına karsın neyin eksık oldugunu en azından verı karıslastırmalarıyla bulmaları gerekır dıye dusunuyorum..okadar testi bosuna yapmıs olamazlar..sezon oncesı en fazla turu atan takım elindeki verılerle arac hakkındakı butun olumsuzlukları kapatcak sevıyede..umarım bunu cabucak gerceklestırebılırler..

  2. ne alakası var ferrari takımının mühendislikle alakası var

  3. Belkide hız eksikliğinin sebepi pilotlardır !! 😛

  4. Arkadaşlar normal böyle şeyler. Ferrari testler boyunca müthiş göründü. McLaren çok kötü durumda idi. Gerçekten bu böyleydi. Ama F1 böyle birşey riskler olabiliyor. Önemli olan bu durumları aşabilmektir. McLaren bu durumu güzel bir şekilde aştı. Bu takımımızın karakteristik özelliği. Ferrari de aşacaktır. Aşsın ki rekabet olsun, yarışın zevki olsun. Keşke griddeki bütün takımlar pole oynasa. Biz taraftarlar olarak birbirimize saygılı olalım. Terbiyeli olalım. Futbol gibi bakmayın artık olaylara siz F1 izleyicisisiniz. Onun için saygıyı kaybetmeyelim. Mücadeleye bakalım. Ben bir Mclaren taraftarı olarak Rekabetle işgüzarlığı karıştırmayalım diyorum.

  5. Rocco bi bakiver kardesim.. 16 subatta testlerde Ferrari zirvede Mclaren surunurken..

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19087-basin-mp4-26-basari-icin-fazla-mi-radikal.html

    Rossberg (Buda benim yani Ahmet Kara) 16.02.2011 14:59:36
    MP4-26 bence basarili olacak, geciniz o yeni tasarimlar herzaman ise yaramaz hikayesini, yeni ve radikal tasarim yapamayan takim; basarisiz olmaktan korkan, hic olmazsa sezonu idare ettim diyecek, kendine guvensiz ekiplerdir..

    Ferrari_Fernando 16.02.2011 15:34:22
    ne kadar alakasız bir yorum.sırf tahrik için.geçen sene iyi olan yada aracına güvenenin radikal bir tasarıma ihtiyacı yok.Sen öyle dersen bende sana radikal araç yapan,kaybedecek birşeyim yok,birazda bunu deneyeyim diyen takımdır derim.
    Mclaren radikal yapmışsa bunu saatlerce günlerce aylarca denedikten sonra karar verip yapmıştır.
    Ferrari,Redbull da verileri kıyaslamıştır değerlendirmiştir.Bu yolu tercih etmiştir.
    Yani araç tasarlamak,10 saniyede aklından geçeni yazıp,göndere basmakla olmaz.

    Ahmet Kara 16.02.2011 18:11:08
    Mclaren radikal yapmışsa bunu saatlerce günlerce aylarca denedikten sonra karar verip yapmıştır.

    Kendi agzinla soylemissin, F1 de yeni tasarimlar %90 basarili olmustur, tekrar ediyorum ben Mclaren`in bu tasariminin basarili olacagini dusunuyorum, evet dusunuyorum, 10 sn de aklimdan gecende bu, bunu gormek icin 10 sene dusunmeme gerek yok ki? 🙂

    Ferrari_Fernando 16.02.2011 18:43:40
    bence sen başarılı olmasını istiyorsun.bencede olmayacak o zaman.

    Ahmet Kara 16.02.2011 18:59:49
    valla guzel kardesim ben yenilikten yanayim, kim yeni bisey uretir calistirir hosuma gider ve desteklerim, ufku acik olsun takimlarin, teknolojinin zirvesi degil mi burasi? motorlari falan dondurdular bari baska yenilikler gelistirmeler gorelim, gozumuz gonlumuz senlensin 🙂

  6. Haklısın.Ben sıralamalar bazında konuşuyorum.Yarışta Mclaren'in kazanma ihtimali daha fazla.Kers kullnamasalardı yarın sorun yaşarlardı.Ama %90 yağmur deniyor bakalım…

  7. ismail uçar avatarı

    ferrarinin sıralama hızının aksine yarış hızı daha iyi tabiki öndekilere yakın buna katılrım.fakat ferrarinin daha hızlı olduğuna katılımayacağım.

  8. ismail uçar avatarı

    tabiki pist karekteristiğine göre değişecektir ama şu açıdan da bakmak gerekir, avustralya kersin çok etkin kullanılabilceği bir yer değil bu pistte farkı bu etkinlik de yaratmış olabilir malezya da redbull un kers kullanması da tabi bu duruma negatif etki etmiş olabilir ama biz bunu bilemiyeceğiz.Aklıma gelen başka birşeyde madem kers onları bozdu neden kullandılar ki daha iyi olacaklarsa.madolyonun diğer tarafından bakacak olursak da avustralya redbull a avantaj sağlayan pistti aslında o kadar fark yoktu da olabilir :)) F1 böyle birşey konuş konuş işin içinden çıkılmıyor milyon tane etken var :)) belki resim bir kaç yarış sonra biraz daha netleşebilir :))

  9. Hayır gelişti.Ancak farkı 0.1 sn değil iki takım arasındaki.Bu çok farklı şeylerle alakalıdır.Mesela Almanyada Ferrari-Redbull arasındaki sıralama farkında bak birde Macaristan yada diğer yarışlarda Almanya'dan sonra.

    Melbourne'de Kers kullanmadan çok rahat pole almışlardı burda zorlandılar.Bunun nedeni kers'in yarattığı dengesizlik.Yani bazı pistlerde fark fazla olurken bazılarında bugünkü gibi olacak.(Rakibi kimse.)Yani Mclaren Redbull'la 0.7 sn fark kapatmadı 2 haftada.Buda demek değilki,Redbull yarıştada geçecek,aksine ben Mclaren'in kazanacağına inanıyorum.

    Benim tebriğim Mclaren'in kış testlerinden sonraki gelişimine.Melbourne'den sonraki gelişimine değil.Ben q2 de ikisinde eleneceğini iddaa etmiştim.Şimdi tebrik ediyorum.40 turla bu konunun alakası yok.O zaman bizde son 500 metremi diyelim Mclaren yarışlarda sorun yaşadığında.

    Sonuç olarak Ferrari yaptı bu aracı,kusurlarınıda kendisi kapatmak zorunda.Bizleri umutlandıracaklarına,sonuçlarla sevindirsinler.

  10. ismail uçar avatarı

    ''Mclaren gelişmedi,yani o fark kapanmadı.Redbull kers kullanınca aracın dengesi,2 senedir alıştıkları araçtan farklı geldi.Yani Mclaren silip ezip geçmiyor milleti…Ha ama harika iş çıkarmışlar,tebrik etmesinide biliriz.''

    Şimdi mclaren gelişti mi yoksa redbull yavaşladı mı? :)) mclaren gelişmedi demişsin ancak iyi iş çıkardılar diye tebrik etmişsin.çelişkili olmuş gibi de o yüzden sordum :))

  11. nooldu. tırstınmı? ferrari güçlü olunca alonsonun nefesi mi korkutuyor seni? e tabi senelerin acısı, kolay unutulmuyor değilmi?

  12. demek isteme:) aman lütfen…
    umarım diğer takımlar ferrariden daha başarılı olur…

  13. kim ne derse desin yarış hızında ferrari göreceksiniz gereğini alonso ile yapacaktır.çünkü ferrari yarış olarak daha hızlı yeterki avusturya yarışı gibi butten alonsonun önüne acemi gibi aracını sürmesin.ben ferrariden umutluyum yarın.

  14. Ferrari'nin tasarımını muhafazakar değilde basit buluyorum.Ama bizim görmediğimiz alanlarda yapılacak çalışmalarla bu durumu tersine çevirmekte onların elinde.Onlar düzeltecekler.Bunun 2010 la 40 tur 50 tur la ne alakası var.Sanki geçen sene Mclaren pilotlarından biri şampiyon oldu,yada 40 tur tutan Mclaren pilotuydu,yada sanki Mclaren pilotlarının geçen sene son yarışta %10 dan fazla şampiyon olma şansımı vardı.Malezya 2010 da saydırdığınız adam,sadece son yarışta Alonso'yu tuttu diyemi kral oldu?

    Bu 2006 yılında Rossi-ALonso atışmasında,bazılarının İspanyol diye Pedrosayı tutup,Hayden'ı küçümsemelerine,sonra Hayden'ın şampiyonluğuna sevinmesine benziyor.Konu Ferrari'nin gelişimi ve şimdilik içinde bulunduğu sorun.Konuyla alakasız,sanki sizin araçlarınız hep iyi,hep radikal hep kazanan araçlarmı?Testlerde insanlar umutlanmış olabilir.Şimdi kötü durumda olabilir.Bu geri gelemeyecekleri anlamına gelmez.

    Mclaren gelişmedi,yani o fark kapanmadı.Redbull kers kullanınca aracın dengesi,2 senedir alıştıkları araçtan farklı geldi.Yani Mclaren silip ezip geçmiyor milleti…Ha ama harika iş çıkarmışlar,tebrik etmesinide biliriz.

  15. rocco junior avatarı

    Seni değil Ahmet Kara kardeşimizi kastettim yorum senden hemen sonra çıkınca misunderstanding oldu=)

  16. Serdar Yalçın avatarı
    Serdar Yalçın

    Aracı geliştirememişler ki hep aynı red bull ve mclaren karşısında ezilen ağır kalan FERRARİ adına ve büyüklüğüne hiç yakışmayan araç Alonso bu senede şampiyon olamazsa çok yazık onun emeklerine bu kadar başarılı bir pilot'un böylesine mükemmel bir takımla 10 sene ardarda şampiyon olması gerek hemde açık ara farkla ama mühendisler hiç bir işe yaramaz ne aldo costa nede domenicalli umarım çin'den itibaren logodaki şahlanan at gerçekten şaha kalkar ve herkese ferrari'nin ve Alonso'nun kim olduğunu gösterir.(((

  17. Daha sezon başlamadan McLaren'e bu sefer radikal tasarımda batırdılar Ferrariye laf atıyorduk ama iyiler diyen sen değil miydin?

    şayet beni kastediyorsan. mevzubahis yorumumu buraya ekler misin diğer arkadaşlar da görmüş olsun.

  18. Ferrari şaşırmış olabilir, ama ben katiyen şaşkın falan değilim. Bunun böyle olduğu taa şubat ayında belliydi. Biz bu hakikati dile getirince de arkadaşlar istihza etmişlerdi. Neyse o günler geride kaldı. Ak koyun kara koyun ortaya çıktı. Şaşırdığım tek bir nokta var, o da Mclaren'in performansı. Sezon öncesi Ferrari'nin Mclaren'in 0.2-0.3 saniye önünde ikinci olduğunu tahmin etmiştim, yanıldım. Mclaren beni şaşırtmayı başardı. Darısı Ferrari'nin başına demek isterdim de, zor. Göreceğiz.

  19. rocco junior avatarı

    Sonunda esneyen ön kanat çalışmalarına başlamışız rb tarzı bu öndeki sorun için Allaha şükür.Bakın ben kimseyi kırmak istemem ama bilip bilmeden konuşan insana sinir olurum.Amacım kavga hır gür değil zaten gerideyiz kabullenirim lakin öyle yorumlar yapılıyor ki işte Ferrari **** gibi.Son derece yanlış bu takım sizin canınıza kastetmiş gibi davranıyorsunuz.Hazır öndeyken keyif sürmek yerine amaç alay etmek oluyor bizde reaksiyon gösteriyoruz.Epey uzun bir dominantlıktan sonra Ferrari belli ki idari yönde ve tasarım yönünde sıkıntılar yaşıyor doğrudur ama tamamen tasarım değil.Çünkü agresif olmadan da hızlı olunabiliyor.Eskiden yeniliklerin çoğunlukla çıkıp yasaklandığı takımken şimdi başkası ne yapıyor diye çok bakıyoruz oda doğrudur.Ama 2010da da araç aslında muhafazakardı.Diğerlerine göre şu var diye diyemiyorduk ama mekanik anlamda çok gelişmişti araç aerodinamik olarak belki özel sistemi yoktu ama zaten olanlarıda yasakladılar.Ve radikal olmaktan ziyade yaratıcı olmak önemli.Redbull son 3 yıldır aracı ne kadar değiştirdi ki.Sürekli ufak rötüşler ile çok hızlı oluyorlar ve diğerlerinin göremediğini görüyorlar.Pistte daha agresif tasarıma sahip takımlar var bakınca.Bunun dışında unutmayın Fernando geçen sezon şampiyonluktan bahsettiğinde herkes güldü.Bu sezon iş daha zor fark daha büyük bunuda kabul ediyorum ama gelişim mümkün.Fark kapanmayacak kadar büyük değil büyük ama imkansız değil.Bunun dışında her ne olursa olsun başarı yada başarısızlık ekibin değişmesi gerekiyor.Çünkü her sene kaybedilen yeni bir sezon gibi oluyor malesef Stefano ve ekibi ile.

  20. rocco junior avatarı

    Halen muhafazakar tasarım diyorlar?Daha sezon başlamadan Mclarene bu sefer radikal tasarımda batırdılar Ferrariye laf atıyorduk ama iyiler diyen sen değil miydin?Günümüz f1 izleyicisi günden güne farklı reaksiyonlar vermekte.Ya tutarsa ile olmuyor bu işler.Adam araçta sorun var diyor muhafazakar tasarımda değil.Sorun önde diyor bunun muhafazakarlıkla ne alakası var?Evet biraz risk alınıp daha yaratıcı davranabilirler ama Redbulla bak ufak oynamalar ile aracı çok hızlandırabiliyorlar.Araçları son 3 senedir ne kadar değişti?Sürekli yeni bir şey bulabiliyorlar.Ama ön kanat kısmına katılıyorum artık değişmeli 2 yıldır aynı.Üstelik esnemesi azaldı ve geçen seneye göre ön taraftaki downforce azalmış arkadaki azalacağına.Yani eğer tasarım ve etkilerini biliyorsan konuş yoksa atmasyon yapmayın.Mclaren de daha basit olana dönmedi mi?Ne biliyorsun sen diğer tasarımlarla ilgili hadi söylede konuşalım kim ne yapmış en radika laraçta say hadi

  21. Dominik ve Monte'nin geçen sene yaşanan hüsrandan sorumlu tutulması ve İtalya'da zihnen linçe uğratılmaları sanırım bugünün yaşanmasına sebep oldu.

    Açıklaması:
    Macca, eğer Red Bull'u yakalamak istiyorsak bu normal yollardan olamaz dedi ve devasa olabilecek riskler aldı. (malum her zaman ki radikal olma durumumuz)

    Ferrari içinse bu seçenek masaya konamadı bile çünkü İtalya , alınacak riskin karşılığının olmaması durumunu asla kaldırabilecek durumda değil (geçen sene 40 tur boyunca acı çektire çektire kaybedilen şampiyonluk sonrası haklı olarak). Ferrari de bu durumun farkında olduğu için hız getirmesi muhtemel büyük adımların riskli kısımlarını törpülemiş (ki geriye birşey kalmaz) ve ortaya "muhafazakar" f150 çıkmış.

    Seneler birbirinden bağımsız değil çoğu zaman. ve Ferrari'nin yaşadığı 2010 yılı, endirekt şekilde 2011 yılını da şekillendirmiş.

    ———————————
    bir yanda Macca: sonunda "utanç" (her durumunda takımımızın yanındayız) bile olsa yaptıklarımız ortada ve bugünkü durumumuz.
    diğer yanda Ferrari: Cesaretini kaybetmiş…….

  22. Yusuf  Hitay avatarı

    yandı gülüm keten helva

  23. Bu sezon benimsediginiz (hizimizi kaybederiz endisesi ile yeni tasarim sase yapmaktan korktugunuz demek daha dogru aslinda) muhafazakar tasarim felsefenizi savunun durun sene boyunca artik..

  24. rocco junior avatarı

    Pole çizgisi sağ tarafa mı alındı Gökhan Kamil?

  25. MagicAlonso avatarı

    ah be ferrari.umarım kısa sürede yere basma kuvvetinde artış sağlarsınız.bu sezonun boşa gitmemesi gerekiyor.Var gücünüzle aracı düzeltmek için çalışmalısınız.Umarım türkiye ile birlikte aradaki fark çok daha az olur

  26. Şu ön kanatlarınızı düzeltmekten başlayabilirsiniz. Mesela burunu kalınlaştırmakla…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir