Rosberg: "Williams'tan, Fazlası Gelecek"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, 2008 sezonuna ümit verici girişin ardından Williams takımından daha da fazlasının geleceğine inanıyor.

Grove kökenli takım, Avustralya’da Rosber ile podyuma çıkıp çaylak pilotları Nakajima ile de 6.olarak sezona güçlü bir giriş yapmıştı. Ardından Sepang’da hayal kırıklığı yaratsalar da Rosnerg, Bahreyn’de tekrar pun almayı başarmıştı.

Alman pilot takımın şimdi, grubun keskin ucuna dönmek için doğru yönde hareket ettiğini söylüyor ve ilk üç yarışta daha iyi işler çıkaracaklarını belirtiyor.

Rosberg: "Olmayı umut ettiğimiz yerdeyiz. Hadi, Renault’tan daha iyi ve Red Bull’dan hızlı geliştik. Kim 1,5 yılda veya ne kadarsa, bu kadarını bekleyebilirdi? Bu olumlu ve doğru yönde gidiyoruz"

"Ama hâlâ daha iyisini yapabiliriz. Gerçekten daha iyisini yapabiliriz. Bu son haftalarda veya aylarda bize karşı bir çok şey gelişti. Kesinlikle daha iyisini yapabiliriz ve birlikte tekrar sıkı bir şekilde zorlayabilriiz."

"Bize karşı çok şey vardı. Bu yüzden, onların üstesinden gelirsek iyi bir gelişim kaydedebilriz. Çünkü, yapabileceklerimizin en iyisini henüz çıkarmadık"

"Gelişim konusunda endişeli değilim. İyi iş çıkarabileceğimizi düşünüyorum ve aero bölümünün de iyi işler çıkaracağını hissediyorum. Pakedin küçük olmasıyla ilgili olmamamız gerektiğini düşünüyorum. Şimdi oldukça iyi adımlar atabiliyoruz"

"Çok karmaşık. Bir Formula 1 takımında, idari, zaman ve teslim süresiyle bir çok insan çalışıyor. Bazen bunlardan azamisini elde etmek zordur"

"Özel bir takım olarak bile biraz avantajlara sahip olursunuz. Ama hâlâ durumdan en iyisini çıkaramadık, ön kanat sorunu ve bazı şeyler"

"Bir kaç şey bizi etkiledi ve bir kaç şey de aracın üzerine konamadı. Bu yüzden genel olarak iyi bir iş çıkardılar ama daha iyisi olabilridi"

22 yaşındaki pilot, Avustralya’da podyumun ardından Sepan’da korkunç bir haftasonu ile başa çıkmak zorunda kaldıklarını kabul etti.

Rosberg: "Evet. korkunçtu. Podyum aldıktan sonra sıralamalarda 16. olmak geçekten kötü ve yarışta daha fazla risk almamız gerekti. Çünkü, aksi takdirde ortaya çıkacak bir şey yoktu ve ardından kaza geçiriyorsunuz. Hepsi korkunç. Tekrar geriye dönmek güzel"

"Kendisi çok aciz de hissediyorsun. Monitöre bakıyorsun, harika bir tur attığını hissediyorsun, Malezya’daki turum iyiydi, harika değildi, ama iyiydi. Monitöre baktığınızda kendinizi 16. olarak görüyorsunuz ve sonrasında kendinizi aciz hissediyorsunuz"

Rosberg 2006’dan bu yana takımla birlikte ve şimdi takımın lideri olmaktan keyif aldığını da kabul ediyor.

Rosnberg: "Hoş bir şey olduğunu düşünüyorum. Olunacak güzel bir konum. Şimdi tecrübeye sahibim. Ayarlar açısından da gerçekten gelişiyorum ve bu yüzden şimdi direktifler verebiliyorum. İŞler de beni bu yönde motive ediyor. Yardım edip değişiklik yaratabileceğimi biliyorum"

"Bu yüzden bu durum iyi ve, onlarla çalışmak ilginç. Aramızda yıllar içinde gelişen bir saygı var"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir