Heidfeld, Galibiyetsiz En Çok Podyuma Çıkma Rekoru Kırdı

yazar:

kategori:

13 defa podyuma çıkmayı başaran Heidfeld, şu ana kadar hiç yarış kazanamadı ve yarış kazanamadan podyuma en çok çıkan isim oldu. Bu alanda eski rekor Stefan Johansson’undu.

Bunun yanında Heidfeld’in podyumu ile Renault 100. kez bir pilotunu podyuma çıkarmış oldu. Bu istatistiği geçen sadece 6 takım bulunuyor.

Takım Podyum
Ferrari 643
McLaren 454
Williams 296
Lotus 172
Brabham 124
Benetton 102
Renault 100

Sebastian Vettel ise art arda 4. zaferini kazanırken bunlardan son 3’ünü polden başlayıp kazandı. En son art arda 4 yarış kazanan isim Jenson Button olmuştu. Button, 2009 senesinde Bahreyn, İspanya, Monaco ve Türkiye yarışlarını art arda kazanmıştı.

Vettel bu hafta sonu yapılacak olan Çin yarışını kazanırsa 2004’den sonra bunu başaran ilk isim olacak. En son Michael Schumacher bunu başarmıştı.

Vettel, kariyerinin 12. galibiyetini kazanarak en çok kazanan sürücüler içerisinde Mario Andretti, Alan Jones, Carlos Reutmann gibi isimlerle aynı seviyeye geldi. 17 pol pozisyonu ise Jackie Stewart ile eş değer durumda bulunmasını sağlıyor.

Force India pilotu Paul Di Resta, ilk 2 yarışında puan kazanmayı başardı ve bunu son yapan isim 2007’de Lewis Hamilton olmuştu. 

Bu arada Lewis Hamilton, kariyerinde tek bir takımda en çok yarışan isim olma rekorunu elinde bulunduruyor. Mclaren ile 73 yarışa katılan Hamilton, Lotus adına yarışan Jim Clark’ı 1 yarışla geçmiş bulunmakta.

Vettel şu anda 24 puan farkla lider ve geçen sene hiç bir dönemde lider ile ikinci arasında bu kadar fark olmadı.

Bu sene Fernando Alonso 2, Lewis Hamilton 3 turu lider giderken geride kalan 109 turu Sebastian Vettel lider olarak tamamladı.

 


 


Yorumlar

  1. Heidfeld'in bu sene en az 1 galibiyet almasını çok isterim umarım alır…(Biraz zor gibi )

  2. Heidfeld gibi F1'in en kaliteli pilotlarından biri, hiçbir zaman rekabetçi bir araç kullanma fırsatı bulamaz ise böyle bir istatistiğin ortaya çıkması kaçınılmaz.

  3. Yada Renault Lotus ve Benetton'u birleştirin artık kaç çıkıyosa onu yazın 🙂

  4. şimdi heidfeld rekoruna sevinecek mi üzülecek mi :)))

  5. benettonu da renaultf1 team a katmaları gerek. çünkü benetton takımı 2002de renault f1 team adını almıştı. eğer yok öyle değil diyorsanız, o zaman bu renault'un değil lotus-renault 'un 2. podyumu 🙂

    onu hemen 202 yapın bakiim 😛

  6. benettonu da renaultf1 team a katmaları gerek. çünkü benetton takımı 2002de renault f1 team adını almıştı. eğer yok öyle değil diyorsanız, o zaman bu renault'un değil lotus-renault 'un 2. podyumu 🙂

    onu hemen 202 yapın bakiim 😛

  7. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    aslında bu yazdığım takıma hakaret gibi oldu daha 15 yarış var ama araçtan tam performansı alamıyoruz. bu 15 yarışta 7-8 podyum alırız heralde

  8. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    643 podyum yavrum beniiimmm

    Bu sene bu rakamı 650 yaparız inş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir