McLaren Çin Güncellemesi İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, geçen Cuma günü Malezya’da yeni parçalar denedi ama takım, eski düzende kalmayı tercih etti. Çünkü herhangi bir dayanıklılık sorunu ile karşılaşmak istemiyorlardı.

Bununla birlikte McLaren, Şangay’da bu parçaları tekrar deneyecek ve Martin Whitmarsh, gerekeni yapacaklarını söyledi.

Whitmarsh: “Cuma günü deneyeceğimiz bazı şeyler var. Bu, sporun doğası. Çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ama daha yakın veya önde olmayı isterim”

“Zorlamaya devam edip aracı geliştirmek benim işim; ki bunu yapmak için çalışacağız. Çin’de Cuma günü yapılacak bazı ilginç işlerimiz var ama çok fazla değil. Orada elimizden gelenin en iyisini yapacağız”

“Son 4-5 haftada ortaya koymuş olduğumuz ilerlemeye bakarsanız, doğru yolda ilerlediğimizi görürsünüz. Ama rekabetçi olup yarışlar kazanacak ve bu sene şampiyonluk için mücadele edeceksek, bunu sürdürmemiz gerek.”

Malezya’da kullanmadıkları egzoz ve zeminin daha hızlı olup olmadığı veya neden hızlı olduğu sorusuna Whitmarsh: “Bazı elemanları öyleydi ama yarışı kazanmaya yoğunlaşmanız gerekiyor.”

“Bir aracı geliştirmeye çalışıyorsanız, her zaman bir çakışma olur. En azından bir yarış mesafesi kat etmiş saygı duyulabilecek bir paketimiz var diye düşündük ve geri adım atma kararı aldık. Çin’de zemin üzerine daha fazla çalışacağız ve daha ilerleyeceğiz”

McLaren patronuna göre takım, Malezya’daki performansı ile mutlu olmalı.

Whitmarsh: “Söyle demelisiniz: ‘Sıralamada ne yaptığımıza bakın’. Çok yakın olduğumuzu düşünüyorum. Yarış temposuna gelince… sonlarda Lewis’in yaşadığı sorunu kabul etmek suretiyle ikinci bölümde Lewis, Sebastian’a yaklaştı ve son bölümde bu sefer Jenson yaklaştı.”

“Sıralamaya bakarsanız, burada polü alacak kabiliyetimiz olduğunu görürsünüz. Onları takip etme kabiliyetimiz de vardı”

“Lewis için hayal kırıklığı yaratan bir hafta sonuydu; kalkışta olanlar, Nick’in arkasına düşmesi. Nick harika bir kalkış yaptı ve ilk virajın dışından geldi. Bu yüzden (Hamilton) zaman kaybetti. İyi bir ikinci bölümü vardı. Üçüncü bölüm de saygındı ama dördüncü bölüm zordu. Muhtemelen nedeni, kullanılmış ana lastikleri takılıydı”


Yorumlar

  1. "Muhtemelen nedeni, kullanılmış ana lastikleri takılıydı"

    Ben demiştim bu son set lastikte bir halt var diye. Niye böyle bir problem çıktı anlamadım. Prelli takımlara daha fazla set lsatik bile verdi diye biliyorum. Nasıl bir mantıkla bu lastikleri bu kadar kontrolsüz kullandık anlam veremedim.

    Yağmura bu kadar çok güvenmemiz bence sebeb oldu. Yüzde 90 ihtimal yağacak yağmur yağmazsa böyle olur, yapacak birşey yok.

  2. sanırım yeni zemin ve egzos sistemini sadece antrenmanlarda test edip, avustralya paketiyle yarıştınız demek oluyor, ben bunu çıkardım. sanırım dayanıklılıktan korktular, malum kış testlerinde ki egzos sisteminin en sıkıntılı kısmı dayanıklılıktı… Demek ki mclaren'den çok daha fazlası gelecek, buna Ferrari ve Red Bull nasıl tepki verecek merakla bekliyorm

  3. " Malezya'da kullanmadıkları egzoz ve zeminin daha hızlı olup olmadığı veya neden hızlı olduğu sorusuna Whitmarsh: "Bazı elemanları öyleydi ama yarışı kazanmaya yoğunlaşmanız gerekiyor."
    "Bir aracı geliştirmeye çalışıyorsanız, her zaman bir çakışma olur. En azından bir yarış mesafesi kat etmiş saygı duyulabilecek bir paketimiz var diye düşündük ve geri adım atma kararı aldık. Çin'de zemin üzerine daha fazla çalışacağız ve daha ilerleyeceğiz"

    Biz Avustralyadaki paketi kullanmadımı..Hangi geri adım hangi zemin ve egzos..Neden bahsediliyor*?

  4. Ben de anlamadım ne diye değiştirmediler titanyumu? Belli ki sorun çıkardı yenisi, veya güvenemediler.

  5. Ben de anlamadım ne diye değiştirmediler titanyumu? Belli ki sorun çıkardı yenisi, veya güvenemediler.

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    tabiiki haklısın sonucta Ferrari bunu dusunemıyormu??

    Ama Q2 de o kadar kasmanın anlamı yok en kötu ıhtımal 7-8 olursun gecersin Q3'e

  7. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Ferrari, McLaren veya RedBull kadar hızlı olamadığından fazla tur atıyorlar .. Q2 de 2 kez çıkmak zorunda kalıyorlar ki zamanlar gelişiyor elenme durumu ortaya çıkıyor.. Herhalde ters giden bir şeyler olmasa onlarda çıkmaz.

  8. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Malesef Ferrari 2 yarışta da bunu yaptı ve Q3 de sadece tek tur atabiliyorlar bi spin yada zaman kaybettırecek bi hata olsa bidaha tur atamıyorlar Ferrari de Q1 ve Q2 de tek tur atmalı

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    titanyum difüzörü görmek güzel ancak, normal bir difüzöre geçmenin zamanı geldi artık.

    geçen yılın tam tersine, sıralamada daha iyi olan bir aracımız var(yarışa nazaran)

    malezya araçları en çok zorlayan pistlerden birisi, burada redbull a 0.1 saniye yaklaştıysak, gelişimle beraber sıralama performansı olarak öne geçebiliriz. ben çin de pole konusunda umutluyum.

    eğer gelişim hızı bu şekilde ilerlerse türkiye den sonra sazı elimize alabiliriz, ya da elimizde kalır o ayrı 🙂

  10. Q1 ve Q2 de tek hızlı tur atıp garajda kalmaları lazım gereksiz yere lastikleri bitirmenin anlamı yok zaten rahat şekilde Q3 e geçebiliyoruz ders olmuştur umarım bu yarış takım için.

  11. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    umarım bu sefer lastik stratejisini yanlış yapmazsınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir