Vettel de Uçan "Pirelli Kurşunlarını" Eleştirdi

yazar:

kategori:

Force India sürücüsü Di Resta, yarış içerisinde bir çok kez lastiklerden kopan büyük parçalara temas ettiğini söylemişti.

Vettel “Bir anda vizörüme yapışan lastik parçaları oluyordu. Öndeki araçtan gelen kurşun gibiydiler. Singapur ve Monaco gibi pistlerde, seyircilere bir anda böyle bir parça gittiğini düşünün…” dedi.

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hembery ise “İlk 3’te olanlardan böyle yorumlar duymadm ancak eğer böyle bir konu varsa inceleriz.” dedi.

Sebastian Vettel

 


Yorumlar

  1. Araçlarınıza binip hız yapmadan (hız yaparsanız lastikler eskir ve siz pilotlar HIZINIZI , HIRSINIZI ve PERFORMANSINIZI başka yerde göstermek zorunda kalırsınız.) birbirinizle kapışmadan (kapışırsanız ALONSO ve HAMİLTON gibi ceza yersiniz) tur atıp sakin bir şekilde evlere döneceğiz.
    bakın olay ne kadar basit. O kadar çok pit-stop oluyor ki yarış pistte başlayıp pitte bitiyor.
    Zavallı F1 ne hale geldi.
    Yarış zevkini arttıralaım dye lastiklerin haline bakın

  2. Hep söyledim f1 ile pirelli bir arada olmuyor,bu işi beceremiyorlar,tek pitstop lastik yapabiliriz diyorlarya,yaparlar ama araçlar bu kezde buz üstünde gidiyor gibi pist te duramazlar.Takımlar hala lastiklri çözemediler,onlar neyse kendileride bilmiyorlar nasıl lastik yaptıklarını.

  3. Ayrıca bunun bir dezavantajıda şu; malezyada pist geniş olduğundan çok farkedilmedi ama daha dar pistlerde geçiş yapanlar yada farklı çizgiler kullanan pilotlar bu parçaları toplayarak gitmek zorunda kalacaklar ve aracın hertürlü dengesi bozulacak. önden kayma artacak belki virajı bile alamayacak duruma gelebilir!!!!

  4. Pirelli abuk subuk beyanatlar veriyor; eğer isterlerse tek pit stop yaptıracak lastikler veririz ancak bunu istiyorlar demiş.
    yaw dayanıksız lastik yapmak için illaki böyle parçaların kopmasımı gerekiyor? oluklu lastik yapsınlar, yada daha ince ufalanan lastikler üretsinler. bu nedir yaw yarış çizgisinin dışına resmen mıcır dökmüşler gibiydi.

  5. efendimayin  avatarı

    Malezya çok sıcak olduğundan da olur bence. Ama yinede inceleme yapılmalı.

  6. Belki hamuru değiştirerek aynı dayanıklıkta ama parçalanmayan lastik üretebilirler.

  7. Sonunda tek pite neden olan lastikler gelecek.

  8. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    katılıyorum, pirelli lastikleri pistin üstünü sanki mucurla kaplıyor bu kadarı çok fazla, güvenlik sorunuda yaratıyor.

  9. Gizem Aydın avatarı

    bende pistin halini ilk gördüğümde yağmur çiseliyor sandım fakat hiç değişmediklerini görünce lastik parçaları olduklarını anladım. ne o öyle benek benek olmuş. tamam 3-4 pit heyecanlı ama bu kadar kalıntı olmayacak deseler 2-3 pite razıyım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir