Hamilton Yarışın Ardından Stratejiyi Eleştirmiş

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan ve ilk başlarda üst sıra mücadelesi veren Hamilton, lastik stratejisinin optimum olmamasının ardından gerilere düştü ve yarışı 7. sırada tamamladı. Daha sonra gelen ceza ise Hamilton’un 8. olmasına neden oldu.

Yarışın hemen ardından konuşan Hamilton “Elimden geleni yaptım. Herkesten önce pite girdim ve ardından takılan lastiklerde sorun oldu. Zayıf bir stratejiydi ancak yapabileceğim bir şey yok.” dedi.

Takım patronu Martin Whitmarsh, Hamilton’un yarışın hemen ardından yaşadıklarını anladığını söyleyerek “Lewis yarışın hemen ardından kokpitteki görüşlerini dile getirdi. Şu anda geriye baktığında ise gülüyor ve yaşananların tamamını artık daha iyi görebiliyor.” dedi.

Bu arada Hamilton’un aldığı cezayı Whitmarsh savunmuştu ancak Fernando Alonso, eski takım arkadaşının çok agresif savunma yaptığını söyledi.

Alonso “300 km/sa hızda çok agresif hareketler yaptı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. wk8Cx0 <a ****="http://pmdrzympafal.com/">pmdrzympafal</a&gt;, vvmvifakweqy, [link=http://imvvyxagaiik.com/]imvvyxagaiik[/link], http://sdysimeiptct.com/

  2. İşin garip yanı, Lewis yumuşak lastikle iyi idi. Button sertle. Ama ikiside tam tersini daha fazla kullandılar. VAY! diyorum sadece.

    Bir haftasonu bu kadar kötü bitirilir.

    Neyse yani şu ceza olayı ile benim sinirler daha çok gerildi zaten, daha sezonun başı fazla takmıyak kafaya.

  3. bu yarış Lewis açısından çok eğitici oldu. (öğrenim süreklilik ister)

    Bir bakış açısıyla 8. oldu diyebiliriz ama bu yaşadıkları sayesinde Çin'i kazanacakta diyebiliriz. (ki bu yüksek bir ihtimal)

    son yarışta anlaşılan (Ferrari sayesinde) son turları hesaba katarak yapılan strateji ve ayarlar yarışın sonucunu inanılmaz değiştirebilir duruyor. yarışın başlarında kötü olan pozisyon, boş depo mekanik set-up'ları çalışmaya başladığında tamamen değişebiliyor.

    veya Lewis ilk pitte yumuşak yerine serti tercih etseydi ve son yumuşak lastiklerini yarışın bitimine saklasaydı? ağır araç altında yumuşaklar daha rahat kopacaktır bunun yerine daha dayanıklı serti tercih etse ve boş depoya geçilince daha az baskıyla karşılacak olan yumuşaklar kullanılsa.

    boş depo + yumuşak lastikler, yarış sonunu inanılmaz keyifli hale getirir.

  4. Bir de pite girdiği tur 52. turun sonu, yani önünde tam 4 tur varmış, ekleyeyim dedim.

  5. O pist dışına savrulma hususunda haklı olabilirsin, ondan girmek istemiş olabilir. Ben bu iddiayı önceki 7 turunda 1.43.500-1.43.700 aralığında olması dolayı ortaya sürdüm. Lastikle bozulma olsa biraz olsun yavaşlaması gerekirdi, öyle birşey olmamış. Bir de savunma girecekti işin içine, yani öyle tur bindirir gibi geçemeyeceklerdi. Yarış sonunda Alonso ile Hamilton arasında 13 saniye fark vardı, 5 turda 28 saniye fark yemesi demek oluyor. lastik parçalanıp bozulsa dahi bu kadar büyük fark oluşmazdı. Alonso'nun da tur zamanlarının kötülediğini belirtmek isterim.( 50.tur 1.40.933- son tur 1.42.789, önceki tur 1.42.094). Ayrıca Mclaren İstememesine rağmen Lewis zorla girmiştir pite, kendi isteğiyle.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lewis sıralamalarda soft set lastiklerinden birine zarar vermiş, stratejiyi bu bozmuş. cumartesi günü lewis bu konuya değinerek strateji konusunda çok şüpheli olduğunu söylemiş. sıralama sonrası basın toplantısında ön sıradan start alacak olmasına rağmen lewisin surat ifadesi yarının habercisiydi.

  7. alonzomanyaa  avatarı

    Yanılıyorsun, öylede geçilirdi alonsoya. Yarış bittiğinde massa-alonso farkı 0.200 küsür bir saliseydi, nerdeyse aynı anda geçtiler çizgiyi. Dolayısı ile hamilton yine geride kalırdı. Ayrıca 5 tur daha 1.43 yapması mevzu bahis değil, lastikler briden düşüyor güçten, zaten pist dışına savrulmasıda lastiklerin bitmesindendir. yani o turda 2 sn ye ise, diğer turda 4 saniye kaybeder belki yarış dışı bile kalırdı pite girmeseydi.

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton ilk sert lastiklerini ancak 13 tur kullanabildi.(25.tur ve 38.tur aralığı).Sonraki sertleri 38-56 aralığında kullanması gerekiyordu ve bu (sözkonusu hamilton olunca) imkansızdı.Zaten telsizden 38.turda bununla idare et bir daha pit yapmayacağız demişlerdi.Buttona bile sertler için 16 turluk bir periyot seçildi.
    Kalan 5 tur içinde hamiltonun performansı hep aynı mı kalacak????????? 1,43 de dönmeye devam mı edecek?????? Çok güzel hesaplamışsın .Acaba koskoca mclaren pit ekibi bu hesabı neden yapamadı yoksa bile bile Alonsonun gerisinde mi bıraktılar.

  9. Ben onun niye pite girdiğini hala çözemedim. Yarış sonrası tur zamanlarına baktım, Massa'dan her tur 1.5 saniye yavaşmış, ancak turları sabit 1.43'lerde dönüyor. Pite girmeseydi yüzde 100 Alonso'nun önünde bitirecekti. Büyük olasılıkla Massayla Webber'e geçilecekti ama hiç değilse Alonso'nun önünde bitirmiş olacaktı. Neden öyle birşey yaptı anlamadım. Pite girmeden önceki turunda Alonso'nun 15 saniye önünde ve 2 saniye yavaş. 5 tur kalmış. Anlamak mümkün değil.

  10. Vettel'in startını izlemesem Hamilton'ın zigzaglar yaptığını söyleyebilirdim.Hatalımı evet ama geride kaldı.Strateji olayına gelince gayet normal.İstediğimiz bizim pilotlar birşey deyince diğer taraftarlar laf etmeye yada kötülemeye çalışmasın.Yarıştan sonra Hamilton'ın yüz ifadesi herşeyi anlatıyordu,soru soranlara epey soğuk cevaplar verdi.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ben de bir zamanlar sizin gibi düşünüyordum ama şimdi durum malesef öyle değil.

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Can çıkar huy çıkmazmış.Geçen yıl Avustralya'yı hatırladınız mı?
    Button tek pit yapmış ama hamilton 2 pit yapmıştı.Yarıştan sonra hamilton stratejiyi eleştirmişti.Sanki button gibi 50 tur aynı lastikle gidecekmiş gibi eleştiride bulunmuştu.Sonra martin konuşmuş ve durumu toplamaya çalışmıştı.
    Dikkatimi çeken nokta , hamiltonun stratejisini eleştirdiği bu iki yarışda da button'un podyumda olmasıdır.Acaba button da hamilton gibi gerilerde bitirseydi hamilton yine konuşurmuydu.

  13. rocco junior avatarı

    Bu tür olaylar normal ama Mclaren-Lewis arasında biraz daha fazla olup haber yapılıyor.Ama ben çıkıp işte takımı suçluyor vs konuşmayacağım sıradan bir hadise.Sadece aynısını bizde yaparsak aynı anlayışı görmek istiyorum.Öyle ki daha ortada fol yok yumurta yokken yok takımı sattı bilmem ne tarzı açıklamalar geliyor=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir