Malezya GP'de Görülen Teknik Yeniliker

yazar:

kategori:

Renault R31 – Yeni Ön Kanat

Renault, güncellenmiş bir uç plakaya sahip yeni ön kanadını Malezya’ya getirdi. Dıştaki küçük kanatçık, şimdi kıvrık durumda ama yine de kava akışının geçebilmesi için boylamasına kanal bulunuyor (mavi ok). Cuma ve Cumartesi günü sabahı yapılan çalışmaların ardından hem Nick Heidfeld hem de Vitaly Petrov, bu kanadı sıralama ve yarışta kullanmaya karar verdi. Rus pilot ayrıca yeni bir arka kanat da denedi ama sonrasında Avustralya’da kullanılan eskisine dönüş yapıldı.

 

Sıkılaştırılmış Ön Kanat Yük Testi


Teknik yönetmeliğe göre ön kanat, plank hariç aracın en alçak yeri olan referans düzlemine 75 mm’den daha yakın olamaz (soldaki sarı bölüm) Bu kurala uygunluğun kontrolünde ön kanadın iki ucuna 100 kg. yük uygulanır (kırmızı oklar) ve 20 mm’den fazla esnememesi istenir. Bu sene FIA, daha sıkı bir test getirdi ve eş zamanlı ya da tek taraflı olarak bu yükü uyguladı. Esnek ön kanatlarla ilgili tartışmalara rağmen Red Bull, bu testi geçti ve rakiplerini benzer bir çözüm yolu üretmeye sevk etti.

 

Ferrari 150° Italia – Düzenlenmiş Ön Kanat


Ferrari, Malezya için aracının ön kanadını biraz değiştirdi ve deflektörler arasına küçük kanatçık (kırmızı ok) ekledi. Takım ayrıca uç plakalarda da gizli bir değişime gitti. Araçta daha fazla tempo bulabilme adına Ferrari pilotları, antrenmanlarda birçok farklı ön kanat konfigürasyonları denedi ve Fernando Alonso, düzenlenmiş yeni ikinci bir flap ile sürüş yaparken görüldü. Bu arada Felipe Massa, Cuma ve Cumartesi sabahı aracında ilave bir kamera ile çalıştı. Bu kamera ile mühendisler, uç plakalardaki sapmaları izleyebildi.

 

Red Bull RB7 – Ön Kanat Tercihi


Red Bull, Malezya’da kullanılmak üzere iki ön kanada sahipti; her ikisi de resimde görülüyor. Ama hem Sebastian Vettel hem de Mark Webber, daha basit uç plaka düzenine sahip, dış resimdeki düzeni tercih etti. Öte yandan Red Bull, her iki aracında da KERS’i kullanma kararı aldı ama yarış içinde istenen verim sağlanamadı.


Yorumlar

  1. neresi labirent ? renault kanadında bahsediyor olsan anlarım. basit bir kanat rb 'unki tek olayı esneme

  2. Redbull herkese inat her testten geciyor ya, cok guluyorum mizmizlananlara :))

  3. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Ferrari Hala çok basit 2010 ön kanadını kullanıyor 3 katlı plaka ve yanlarda 2 adet uç plaka

    Redbull'un kanadı labirent gibi mubarek.

    Sizde yapın biraz karmasık hava akımını daha iyi sağlayan bi kanat

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir