Schumacher Mücadeleye Hazır

yazar:

kategori:

Kış testlerinin ardından sezona umutlu bir başlangıç yapan Mercedes, henüz bekleneni veremedi ve bunun yanında rakiplerinden oldukça uzakta bir görüntü çizdi. 

İlk puanlarını geçtiğimiz hafta sonu Schumacher’le kazanan takım, şu ana kadarki yarışlarda ayar ve dayanıklılık sorunları yaşadı. Geçen sene başında spora dönmesinden beri podyuma bile çıkamayan Schumacher, her şeye rağmen motivasyonunun yüksek olduğunu söylüyor.

Schumacher “Tabi ki Şanghay için sabırsızlanıyorum çünkü mücadeleler beni ve takımdaki herkesi ateşliyor. Malezya yarışının ardından çok az zamanımız olduğunu biliyoruz ancak yarıştaki her turda bir şeyler öğreniyoruz bu yüzden geride kalan yarışlardan daha iyi bir şekilde Çin’e gitmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Takım Patronu Ross Brawn “Malezya ve Çin yarışlarının art arda birbirini takip eden haftalarda yapılıyor olması nedeniyle Şanghay’da araçlarda büyük değişiklikler olmayacak. Ancak bu günlerde geride kalan 2 yarışı analiz edip Çin yarışı öncesinde hangi alanları geliştirebileceğimize bakacağız.”

“Fabrikadaki sıkı çalışma devam edecek ve Avrupa’daki yarışlarda daha güçlü konumda olmayı garantilemek istiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. Bence aracı öyle ütopik şekilde geliştirme çalışmalarını falan bıraksınlar artık, ellerindeki aracın özüne, baz versiyonuna dönsünler, onunla ne yapılıyorsa o artık. En azından belki birkaç podyum olur. Zaten böyle tam güven vermeyen bir araçta iyileştirme adına küçük bir değişiklik yapmaya kalkıyorlar o da başka bir noktayı etkileyip ters tepiyor. Birkaç arkadaş daha yazmış, geçen sene gelişimi bıraktıklarında, şaka gibi aracın performansı katlamıştı. Herhalde teknik ekibin gereken geliştirmeyi tam olarak araca nasıl uygulayacaklarını bilmemelerinden kaynaklanıyor.

  2. Arkadaşlar hepsi yalan ya da doğru orasını bilemeyiz ama schumi buraya geldiyse elbet bi sebebi var.. asıl bunların hesabını bernie amcaya sormak lazım neden schumi yi
    zorla emekli edip bizlerden ayırdı??sonra da heyecan olsun diye geri getirdi.. o kadar kolay değil mercedes herşeye sahip ama bu bir oyun..ticaret.. ne zaman rekabet üst seviyeye gelir söyleyeyim vettel yavaşlar alonso yaklaşır sonra hamilton aaaa bir de bakmışsın schumi koptu geliyor sonra ne olur bi de rosberg girer araya eeeeee… at başı sezon sonu sonra bekle sonraki sezonu….bu iş böyle yürüyor malesef..Yoksa oradaki her pilot schumi nin ne olduğunu çoookkk iyi biliyor..Saygılar herkese

  3. peki mücadele Schumacher'e hazır mı? 🙂

  4. sumiye iyi bir araç yapmadan,red bullarla farkı en az 0.02 saniyeye indirmeden scumiden galibiyet beklemek çok zor,bir shumi taraftarı olarak en azından avrupa yarışlarına kadar rekabetçi bir araç istiyorum tüm shumayeri destekleyen arkadaşlarıma selamlar.

  5. o araç 311 km ile düzlükte sıralama turlarında en hızlı 2. araçtı. sadece virajlarda zaman kaybediyor. bütün farkta burdan oluşuyor. aracın ayar sorunu var bu da aerodinamik bir sorun giderilirse zaten değme schumi ye

  6. Düzeltme için teşekkürler. Aklımda öyle kalmış.

  7. mgp'nin şu anda ya da sezonun devamında redbull ve mclaren'la mücadele etmesi zaten mümkün görünmüyor. tek tur hızları fena olmadığı için sıralamalarda 2. ya da 3. çizgiyi zorlayabilirler ama yarış hızları ferrari ve renault'ya göre çok yavaş. arkadan gelen sauber'i de unutmamak lazım. anlaşılan mgp bu sene de puan mücadelesi veren bir takım olmaktan öteye gidemeyecek.

    msc ise bu sene otomobilin elverdiği ölçüde daha rekabetçi olacak gibi görünüyor, en azından rosbergden 70 puan fark yemez.

  8. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    vay şumi 🙂

  9. Kerem Toprak avatarı

    Kendi adıma; takımım bu sene süperlige büyük transferler yaparak girdi tam fiyasko yaşadı. Belki Türkiye Kupasını alırız.:P . Öte yandan aylardır bekliyoruz MGP nin bu sezona iddialı başlamasını güncellemelerini rekabetciliğini, o da fiyasko. nedir bu ya. Sportif başarsızlıklarla dolu geçecek bir yıl dahamı. Yeter Şangay pistinde artık şu şeytanın bacağını kıralım çoşalım biraz ya. İhtiyacımız var sevinçlere. Hadi schumi 1. olmanada gerek yok podyumda görelim seni. Bi pazar günümüzü şenlendir.
    Araba yetersiz olsada bu sefer bu sefer podyum gelecek….hah buraya yazıyorum:)

  10. schumi gaza abanır da araba gitmez :S

  11. O araçla alınabilecek en iyi sonuç schumi sende hiç problem yok.
    Aracın iyi olursa rekabet edersin orta sıra takımlarının ortasında bir araç ile olacak bu …

  12. Yanlış yazmışsın kardeşim doğrusu şudur: DRS (Drag Reduction System)

  13. bunlar mekanik değil mi? down sendromu olan genetik bir problemi olan bir bebekten bahsetmiyoruz. çalışma ile güncelleme ile giderilebilecek sorunlar. bana şöyle birşey deseydin pilotlarımız kartikean ve barcihelo o zaman kabul ederdim. bu konuda yetnek gerekir yetnekte enjekte edilemez doğuştandır bu adamlarla pek birşey olmaz derdim. ross un konu üzerine gidip parça parça bu işi düzelme çabası varsa ben umutlum. bunu mesleğim gereği söylüyorum. ben otomasyon işi yapıyorum çoğu kere elektronik ve mekanik karışımlarda sorunun çoğu tek kaynaklıdır. birini ortadan kaldırdığında 2-3 tanesi otomatik olarak stabil olur.

  14. Büyük bir adanmışlık,asla pes etmeyen,gerçek bir savaşçı o.Şumi ninde yapacakları bir yere kadar araç kesinlikle rekabetçi değil ve bu yıl başlamadan bitti,ama o asla vazgeçmiyor helal olsun.

  15. Umutlarını yüksek tutmazsan iyi olur bence. Sana birkaç problemlerini sayayım en azından basından takip ettiğim bunlar:

    1-Soğutma sorunu
    2-KERS'i verimli kullanamama
    3-DRS (Drag Reduce System) sorunu
    4-Kısa dingil (görünen o ki bu da başka bir fiyasko)
    5-Egzoz problemi
    6-Lastik bozulması sorunu
    7-Aracın kullanımının zor olması( çok fazla önden ve arkadan kayma)

    Bunlar benim aklıma gelenler. Bazıları da 2010'dan kalma sorunları. 2010'dan kalan sorunları bile şimdiye kadar çözemediyse, yeni olan sorunları kısa sürede çözeceklerini düşünmek çok aşırı iyimserlik olur. Gönül ister ki Çin'de 1. takım olsun; ama Force India, Toro Rosso ve Williamsın oluşturğu arka sıradakilerler puan mücadelesi verecek.

  16. şuna anlam veremiyorum; mercedes gp gibi bir takımımız ve michael schumacher gibi mücadeleci bir pilotumuz var ve daha 2 yarış geçti. herkeste üzgün bir hava ve hayal kırıklığı. mgp nin resmi sitesine girin fanlara kayıt olun. orada yazılanları iyi okuyun. 4. yarıştan sonra belli olacak herşey. 4. yarışa kadar destek var ondan sonra gitmek isteyen gitsin ama ben ondan sonra da destekleycem

  17. mercedes, brawn gp yerine sauber takimini alsaymis keske. sampiyon takimi alarak buyuk sukse yaptilar ama performans ortada. ross brawn ile nick fry bu isten en karli cikan adamlar oldular. 1 euro'ya aldiklari takimdan milyonlar kazandilar =)

  18. umut fakirin ekmeğiymiş sallayın bakalım kim inanır size bu saatten sonra

  19. Schumacher bu aracı bundan daha iyi kullanamazdı zaten. Ancak mümkün olan en gerçekçi hedef ilk 4 takımın ardından 9. sırayı elde etmek. Geçen seneki kötü araçla bile zaman zaman MGP'nin 3.-4. sırayı elde ettiğini görebiliyorduk. Bu sefer durum daha da kötü.

  20. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Aracın gelişimini durdurmaları lazım hızlanması için aracın 🙂

    Ne ilginç değilmi ama doğru aracın gelişimi bugunden itibaren durmalı geçen sene sezonun yarısında durdurduktan sonra mercedes takımı performansını arttırdı.

    Detaylara girmeyeceğim ama bazen gelişmemek lazım çok fazla gelişim (-) ekti yaratır.

  21. Bence o son cümleyle senin gibileri tavlıyorlar. Hep umut etmen için bu cümleleri kuruyorlar ve bir beklenti içine giriyosun.
    Hayatta en kötü şey hayal kırıklığıdır. Biz bunu yaşarken Schumi gibi bir efsanenin inatla motive halde kalması ne kadar büyük bir pilot olduğunun göstergesi.
    Ama bence sende pek bişey beklemesen iyi edersin artık…
    Bu gibi cümlelerimi Mercedes GP nin kendi fun sayfasınada yazdım. oradada benim gibi düşünenler var. umarım okuyup dikkate alırlar.

  22. Honda 2007 aracının çok kötü olduğunu erkenden görünce 2008 aracını geliştirmeye başlamıştı. Ve 2008 aracı dahada kötü olmuştu.. Bu sefer de onu bırakıp 2009 aracına odaklanmışlardı.. Yani gelişime erken başlamak her zamana 2009 Brawn gibi sonuç vermiyor.

  23. schuminin mücadesi gerçekten etkileyici ama onu engelleyen faktörler var…

    1. si : aracı şampiyonluktaki rakiplerine karşı daha yavaş ama yinede schumi sayesinde zorluyorlar…
    2. si ve bence en önemli faktör yanlış strateji

    eğer brawn ın stratejisi böyle olacaksa schumi galibiyete giderken bile bir anda 8.-9. olabilir…

  24. Schumi de sıkıntı yok zaten. Schumi herşeyini ortaya koyuyor ama o lanet araç bi türlü işe yaramıyor. Aracın üstünde Mercedes logosu var ama altı eski Honda mübarek

  25. Shumi sen hazırsında takım bu yıldan başlasa 2012' sana belki iyi bir araç verebilirler. Geçen sene yarışların ortasında başlamışlardı senin W02 modelini geliştirmeye. Şimdiden başlasalar iyi olur W03'e

  26. Ross'a artık hiç bir şekilde güvenim kalmadı, hatta daha kaba olmak gerekirse artık yalancılıkla suçlayacağım adamı, geliştirmeye vakti olsa sanki uçacaklar ve öndekilere yetişip hatta onları geçecekler hıh. Bırak artık bu ayakları Ross gerçekçi ol ya da hiç bir şey bilmiyorsan taklikçi ol da öyle geliş bari.
    Schumaher'e gelince helal olsun adama bu imkansızlıkta bile takımına güveniyor, azimle devam ediyor takımına bağlılık nedir bilmeyenler görsün.

  27. Motivasyon açısından zaten schuminin motive olamadığı pek nadir görülmüş birşey…Aslında mercedes bişeyleri başarma potansiyeli olan bir araç üretti ama kızışan rekabete bakarmısınız…Haug barcelona testlerinde bir laf etmişti, ''şuan yarış olsa ilk 10a giremeyiz diye,gerçekten diğer takımların gelişimlerini sezmişler,her ne kadar mercedes o günden bu güne aracı çok geliştirdiyse de diğer takımlar da durmadı malesef ve şuan sauberler ve renault çok ciddi ekstra rakipler konumunda,3 büyük takımı zaten saymaya gerek yok,hele hele sıralamalar gösterdi ki mercedes gözünü kırpsa Q3 e kalamama tehlikesi ensesinde,çaylaklar da çok iyi performans sergiliyorlar,perez,di resta,maldonado…Hepsi adeta uçuyor ve tecrübeli takım arkadaşlarını çok üst seviyede zorluyorlar,ve geride de bırakıyorlar zaman zaman…
    Mercedes bence araca iyi bir temel oturtmalı ve gün geçtikçe sabırla meyvelerini toplamalı,ve gündelik çözümlerden uzak durmalı,aksi takdirde bu sene gelişemediği gibi önümüzdeki seneyi de riske atıcak…
    Bu potansiyele ve bütçeye fazlasıyla sahipler,ve pilotları hayal edilebilecek seviyede sabırlı ve hızlı…Bi takım aracını geliştirmek üzre giridten pilot ikilisi seçse heralde ancak bukadar iyi bir ikili olurdu,aranılan her özellik mevcut,bir suçlu varsa pilotlarına hiç iyi bir araç sunup gerisini onlara bırakamayan takımdır…

  28. Hep aynı replikler :))) Geçen senede bu yalanları söylüyordu brawn efendi. Avrupada çok güçlü bir paket bizi bekliyor v.s. sonra yeni şasi deneyecez falan fişman.

    Koskoca 1 yıl geçmiş olmasına rağmen aynı mavi boncukları dağıtmaya devam ediyolar ve ellerinde hiçbirşey yok. olsa şimdiye kadar zaten araca uygularlardı.

    Kış testlerinde Haug ve Brawn planladıkları gibi adım adım gittiklerini ifade etmişlerdi. Demekki ilk 3 yarışta hiçbir adım atmama kararı almışlar araç yarışlarda puan alamasa bile 🙂

    Schuminin aldığı puan tamamen piyango. eğer bu haliyle çin yarışına çıkacaklarsa ki öyle görünüyor benim gibi Schumi severler kendilerini yine hüsrana hazırlasınlar.
    Bu aracın ne Q3 e kalacak mecali var nede yarışta ilk 10 a girecek gücü var.

    Ayrıca şunu hiç anlamıyorum, takımın en büyük sponsoru petronas ve fabrikaları malezyada. neden bir güncelleme paketinide malezyada hazır bulundurmuyorlarki? orasıda kendi evleri sonuçta. ilk yarışta patlayınca hemen 2. yarışa güncelleme yapabilirler.

    demekki neymiş ellerinde bir halt yok. daha önce hazırladıkları uydurma paketleri avrupaya gelince monte edecekler tesadüfen uyarda bir miktar düzelme olursa ohh ne güzel. olmazsa zaten ya aracı suçlayacaklar yada önümüzdeki yıla odaklanacağız dicekler.

    Biz zaten şu araçtan yarış galibiyeti beklemiyorduk. podyuma bile sevinecektik ama gerçekci olmak gerekirse ben 4 ve 6 cılık gibi yerlerle başlarız diyordum. Ouda başaramadık.
    iki yarışta pilotlar 5-6 olsalar yibe birçok puan toplamış olurlardı.
    Resmen sürünüyorlar sonlarda.

  29. hadi hayırlısı!

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    haydi Schumi haydi mücadeleye devam.
    benim merak ettiğim bir nokta var.
    eğer çeviride bir yanlışlık yoksa ki yok (biliyorum)
    şu son paragraf dikkatimi çekti.
    özellikle ben Brawn ile birlikte Bob Bell'e güveniyorum.
    bunlar bir şeyler planlıyorlar ama umarım o planladıkları şey doğprudur
    yani bu sene boşa gitmemeli
    neyse beklemekten başka çare yok.

  31. Takım Patronu Ross Brawn "Malezya ve Çin yarışlarının art arda birbirini takip eden haftalarda yapılıyor olması nedeniyle Şanghay'da araçlarda büyük değişiklikler olmayacak."

    Biz sizin 1 haftada zaten bisey yapamayacagınızı biliyoruz hatta degil 1 hafta 8 ayda bile yapamadıgınızı gorduk. 2 hafta ara olsa ne olur 10 hafta ara olsa ne olur…

    Çin yarışıda bitti.!

  32. AHMET KAYRIM avatarı

    eyer araç iyi olsaydı sumi podyumun en tepesin de olurdu.Sumi nin mücadeleci ruhuna hayranım.Hiçbir zaman vazgeçmi yo. Zafer inananların dır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir