Vettel, Sezonu Domine Edeceğini Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Vettel “Bazıları daha şimdiden sert bir baskın olma durumundan bahsediyor. Ancak 19 yarışın henüz ikisini geride bıraktık. Bir kaç gün içerisinde performansın ne kadar fark oluşturabileceğini gördük. Malezya’da takımlar Avustralya’ya göre daha yakındı.” 

“Geçen sene Fernando Alonso’nun yaşadıklarına bakın. İnsanlar onu şampiyona dışına atmışlardı ancak son yarışa şampiyonluk favorisi olarak girdi.” dedi.

Jenson Button da Vettel’e katıldığını belirtti ve “Şampiyona çok açık. Sebastian 50 puana sahip. İyi bir liderlii var ancak biz de gittikçe yaklaşıyoruz.  Malezya’nın sonunda biraz yavaşladığını biliyorum ancak yarış boyunca bizim göstermiş olduğumuz performansa bakarsanız onlar kadar hızlıydık. Eğer sıradaki yarışı bitiremezse ve ben kazanırsam o zaman lider olurum. Bu hafta sonu durum değişebilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 2008 de hiç unutmuyorum Ferrari için aynısını demişlerdi ve bunu Catalunya GP sinde Serhan Acar demişti yanılmıyorsam. Sonrasını gördük.

    Yani herşey çok çabuk değişebiliyor burda. Bu puanlama sisteminin en güzel yanı bence.

  2. sezon heyecanlı geçeceğe benzer. ama DRS yüzünden değil!

  3. rocco junior avatarı

    Şöyle bir değerlendirme yaptım çevremden insanlarla doğruluk payı var bence Mclaren takımı burada güncellemeleri getirdi ama çalıştıramadı,fark 0.7sn iken 0.1sn inmiş gözüktü.Ama Redbull bu pistte lastik aşınmasından endişe ettiği için daha çok yarışa yönelik ayar yapmış buda beraberinde tek tur hızından ödün vermiş olabileceği anlamına geliyor.Çünkü ilk yarış Alonso-Vettel 1.5sn burda 0.9sn aynen mclarenlede 0.6sn düşüş var.Ferrari zaten daha çok yarışa yönelir.Hemen hemen aynı paketlerle geldi tepedeki takımlar buraya o yüzden bu sene spora giren yeni lastiklerin ne kadar kritik olduğu ortada.Farkın az ve çok oluşuna göre ayarlarda tahmin ve yarışta gidişatı daha iyi görebiliriz.

  4. Evet, o sistem güzel. Ancak gridde artan araç sayısından dolayı verilen puan miktarı da arttırmak istendi. Bu da verilen puan miktarını arttırmayı mecbur kıldı.

    Ben bu sistemden pek şikayetçi değilim, çünkü eski sistem olsa bu hafta sonu Schumacher'i puan mücadelesi verirken göremeyecektik.

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    10-6-4-3-2-1 sistemini kastediyorum.

  6. Eski puan sistemi derken hangisinden bahsettiğine bağlı. 10-6-4-3-2-1 iyi bir sistem idi ancak 10-8-6-5-4-3-2-1 çok kötüydü bence.

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    konu dışı…
    **************
    bizler özellikle ben eski puan sistemine alışmış biri olarak bu yeni puan sisteminden pek haz almadım
    yani yeni puan sistemi bana çok itici geliyor
    ne demek yaa 2 yarışta 50 puan :S
    oysa eski puan sisteminde nereden baksan 7 yarış sonrasında bile 50 puanı anca görenler vardı
    çokda meraklılar ya böyle oynamaya Formula 1'de 🙂

  8. Sezon çok uzun, daha çok şeyler olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir