Rosberg'in Adı Red Bull'la Anılmaya Başlandı

yazar:

kategori:

Almanya’nın Bild gazetesi, bugün yapmış olduğu haberde Nico Rosberg’in gelecek sene Red Bull’a geçmeyi düşünüyor olabileceğini iddia etti.

Formula 1’de 6., Mercedes GP’de 2. sezonunu geçiren Rosberg, eski şampiyonlardan Keke Rosberg’in oğlu ve bir çok kez hızı ve istikrarıyla birlikte büyük takımlarla anılan bir isim oldu.

Mercedes’e şampiyonluk parolasıyla gelen Rosberg geçen sene bir kaç kez podyuma çıkmayı başardı ancak Mercedes’in bu sene de bekleneni şu ana kadar verememiş ve hatta daha da gerilemiş olması Mercedes tarafında sessizliğe neden oluyor.

Bild, Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko’nun şu sözlerine yer verdi: “Nico güçlü bir sürücü. İlk yarışını kazanırsa kesinlikle daha etkin olacaktır.” 

Red Bull’un Sebastian Vettel ile olan anlaşması 2014 sonuna kadar devam edecek ancak Mark Webber’in anlaşması sezon sonunda bitiyor. Bild, Rosberg’in Webber’in koltuğunu hedefliyor olabileceğini söyledi.

Rosberg ise bu söylentileri önemsemeyerek “Biz şu an için kendi geri dönüşümüze odaklandık.” dedi.

Mercedes’in Motor Sporları Patronu Norbert Haug şse Mercedes’in hâlâ sürpriz yapabileceğini düşünüyor. Haug “Aracın kendine has güçlü ve zayıf olduğu yanlar var. Eğer zayıf yanlarımızı kaldırırsak düzenli olarak gelişiriz.” dedi.


Yorumlar

  1. Çok doğru. Rosberg Hamilton gibi ilk denemesinde GP2'yi kazanmış bir pilot ve bana göre Hamilton'a denk derecede iyi. Zaten Schumacher'i geçebilmek için çok iyi bir pilot olmak şart, Schumacher eski günlerinden ne kadar uzak olursa olsun.

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ufak at da civcivler yesin.

  3. samet  birol avatarı

    bana göre rosberg vettelden daha iyi bir pilot aynı takımda olurlarsa vetteli yer gibime gelio…

  4. bence mersedes bu sene inanılmaz strateji hataları yapıyor… önce yeni stratejiler üretmesi lazım…

  5. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Umarım Redbulla geçer. Yetenekli bi pilot bence.Vettele en iyi şekilde kafa tutar.

  6. evet 🙂

    aslında Kaplumbağa Efendi'yi koyacaktım. sapık kişiliği buna mani oldu. 🙂

  7. Mercedes'in Motor Sporları Patronu Norbert Haug şse Mercedes'in hâlâ sürpriz yapabileceğini düşünüyor. Haug "Aracın kendine has güçlü ve zayıf olduğu yanlar var. Eğer zayıf yanlarımızı kaldırırsak düzenli olarak gelişiriz." dedi.
    Arkadaşlar bir el atında şu aracın zayıf yanlarını ortadan kaldıralım :)))
    Arkadaş ne muammalı bir araç yapmışınız kendinizde çözemiyosunuz!!!! Bi istikrarsız deyip suçlarsınız bir çok güçlü dersiniz bir zayıf dersiniz ne menem olduğu ortada işte.
    Halen pempe yalanlara devam.

  8. M.Schumacher  avatarı

    güzel video .. Schuminin mücadelesinden hiçbirşey kaybetmediğni biliyoruz , sorun şu Mercedes GP neden bu kadar kötü ? mühendisler mi sadece ? Güncellemeler ne zaman araca eklenecek ?

  9. Michael'ın hala ne kadar mükemmel bir pilot olduğunu ve reflekslerinin ne kadar sağlam olduğunu bu start çok net ortaya koyuyor. Artık üzülüyorum bu kadar kötü bir araçla yarıştığı için ve hala pilotluğunu tartışanlar varsa şu startı tekrar tekrar izlesin.

  10. Çok güzel bir paylaşım. Bende bu açıdan hiç izlememiştim. Arkadaş neden sağını kapatmıyor ve alonsoya yol veriyor demiş. Schumi zaten ideal çizgideydi ve alonsoyu geçmişti. Yani kapatacak bir yeri zaten yok. Ama MGP apekslerde o kadar hızlı ki Alonso onu adeta duran aracı geçer gibi geçmiş.

    Schuminin performansından hiç bir şüphem yok. Sadece bu sıralama formatı ona uygun değil. Yani tek turda aracını maximum seviyeye çıkaramıyor. Ama tüm yarışların stratında bu hatasını telafi edecek kalkışlar yapıyor. Bu yaşta bu refleks gerçekten müthiş…

  11. Yarışta Schuminin kamerasından bu şekilde bir açıyla izlememiştik ancak bir helikopterden çekilen açıda Alonsoyu geçtiğini ve Massanın arkasına geldiğini gördüm. Bu videodan daha net belli herşey. Ancak neden sağ tarafı kapatmayım Alonsoya yol verdiğine bir anlam veremedim.

  12. Michael, başladığı işi bitirmeden hiçbir yere gitmeyecektir, ben buna yürekten inanıyorum. Michael hala şampiyonluk kazanabilecek kadar hızlı ve işi biliyor (tabi bazı problemleri de var). Geçen hafta sonu yapılan yarışta müthiş bir start aldı, startta Alonsoyu geçmekle kalmayıp az kalsın Massayı da geçecekti. İşte o harika startın onboard videosu:

    http://www.youtube.com/watch?v=eYiG02pMFoA&feature=player_embedded#at=269

  13. Avatarındaki kişi Muten Roshi'nin (Master Roshi'nin) öğrencisi Son Goku mu 🙂

  14. heikki 1088 avatarı

    Vettel,Hamilton,Alonso ve Rosberg'in yarışabilecekleri en hızlı araçlarda yarışmalarını isterim çünkü bence gridin en güçlü 4 pilotu bunlar. İyi araç, 2 veya 3 farklı takım arasında ki eşit güç dağılımı ve bu takımların bu sürücüleri. Bu zaman tadından yenmez F1 🙂

  15. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Schumi hadi kalırda rosberg sen kaç kurtar kendini diyebilirim sadece senin yaşın tam f1 de başarıların kazanılacağı kariyerinin gelişeceği yaşlar harcanıyorsun MercedesGp de bak schumiyi bile harcıyor adamlar kaldıki schumi efsane pilot seni nasıl harcarlar bir düşün bence bir an önce takım aramaya başla derim hatta görüş

    Ve gerekirse HRT bile git daha iyi sonuçlar alırsın zaten HRT bile mercedes e tur bindiricek kıvama geliyor en azından orda ilk 5 ten aşağı inmezsin ordan alacağın referans ilede ileride mclaren ferrari redbulla geçmen kolaylaşır 🙂

  16. M.Schumacher  avatarı

    Yaşı genç gitmeli . Mgp den hayır yok .

  17. sadece rosberg değil schumiyide 3 büyük takımda seyretmek isterim.o zaman gerçekten çok daha büyük mücadeleler izleyebilirz ferrari olmaz schumi için ama mclaren ve rbr düşünebilirlermi acaba schumiyi onuda merak etmiyor değilim

  18. Giderse kendi adına sevinirim genç ve kariyerinin MGP'de ölmesini istemem malum MGP boş bunu anladık.
    Schumininde kurtulmasını isterim ama inş takım düzelirde gitmezler

  19. Red Bull eğer gerçekten rosbergi istiyorsa, webberin yerini doldurabilecek bir "istikrarlı sürüşe sahip 2. pilot" düzeyinde olduğuna kanaat getirdiklerindendir.

  20. efendimayin  avatarı

    Rb nin yapacağı en iyi şey olur rosbergi almak. Şuan bence f1 üst liginde vettel,lewis,alonso ve rosberg vardır.

  21. Rosberg iyi bir pilot olabilir, ancak bunu, bana göre daha ispat edemedi.

    İspat edebildiğinin daha fazlasıyla değerlendiriliyor. bu ise extra yük. ve çoklarının bocalamasının sebebi de bu.

    bunlar bir yana, eğer vadeli işlem yapılacaksa, Kobayashi en harika seçenek.

  22. rbr gelipde kapısını çalarsa muhtemelen gider ama şu an bunlar söylenti.ayrıca rosbergi başka güçlü takımlarında düşünüyordur.olursa ne ala olmazsa mgp ne yapalım hayırlısı.hiç bir pilotla takım arkaşaı olmaktan korkmuyordur kesinlikle hatta öyle bir durumda çok iyi olur.yani vettel-alonso-hamilton la takım arkadaşı olmaktan hiç çekinmiyorum hatta mümkümse hemen olalım.iddialıyız

  23. Rosberg gibi kaliteli bir pilot Mercedes gibi kötü bir takımda iken böyle söylentilerin ortaya çıkması kaçınılmaz. Yakında Schumacher'in adı da Ferrari için anılmaya başlayacaktır.

  24. eğer doğruysa olması muhtemel diye düşünüyorum genç yetenekli bir sürücü Niko ama Webber in performansı neyi gösterir yada tekrar bir yıl uzatma yoluna gidilir mi bilemeyiz şimdiden. STR pilotlarının tatmin etmemiş olmasıda aşikar Webber den vazgeçilmesi halinde bu durum Rosberg i bu koltuk için güçlü bir aday yapar.

  25. Gizem Aydın avatarı

    of webber gitmesin ya böyle devam ederse emekli edecekler adamı

  26. Rosberg ise bu söylentileri önemsemeyerek:
    [dis ses] "Biz şu an için kendi geri dönüşümüze odaklandık." dedi.
    [ic ses] "Deli misin? Bir dakika dusunmem, nereyi imzaliyoruz?" dedi.

  27. Hızlı ve yetenekli,bu yeneklerini göstermek için iyi bir takımda olması gerekir,Red bull doğru adres.

  28. Haug efendinin söylediklerine bak ya:))) halen masal peşinde Allah ın devesi.
    Rosberg giderse MGP takıma pilotta bulamaz 🙂

  29. gecerse red bull da gercek bir eakabet görürüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir