"Alonso'nun Şikayeti Hakemleri Hamilton'a Karşı Harekete Geçirdi"

yazar:

kategori:

Malezya’daki yarışın ardından yarış hakemleri, Fernando Alonso ile Lewis Hamilton’u çağırmışlardı. Yapılan görüşmelerin ardından hakemler Alonso’ya kazaya sebebiyet vermesi, Hamilton’a ise arkasında kendisini takip eden sürücü varken birden fazla yön değiştirmesi nedeniyle 20 sn cezası vermişti.

Coulthard, yarış içerisinde hakemlerin bu olaya dikkat etmediklerini ve Alonso’nun bu konuyu gündeme taşıdığını söyledi.

Telegraph’taki köşesinde yazan Coulthard “Ben Hamilton’da yanlış bir şeu görmedim ancak bu yanlış yapmadığı anlamına gelmez. Biz yorum odasında uluslararası yayına güveniyoruz ve yarış direktörü ya da kameraman bir şey görmediyse farklı yayın olmaz.”

“Fernando’nun sorun yaşamasının ardından Lewis’i bildirdiğini tahmin ediyoruz.”

“Ancak bu onun şikayetini değersiz kılmaz. Olay bildirildiği anda hakemler kuralları uygulamak zorundadır.” dedi.

Martin Brundle da hakemlerin istikrarlı olmasını istedi ve “Yorum odasından alarm gerektiren bir durum görmedik ancak hakemler daha fazla görüntü ve veriye sahipler. Yeni tarz F1 yarışlarında emsal oluşturmaya çalıştıklarını düşünüyorum.”

“Ancak sorun şu ki, bu hafta sonu yapılacak Çin yarışında 4 farklı hakem olacak ve kararlar verilirken istikrar olmalı.”

“Mesela Hamilton’un Sepang’ta yaptıklarıyla Felipe Massa’nın Avustralya’da yaptıkları, aynı zamanda Sebastian Vettel’in ilk viraja girerken yaptığı manevralar karşılaştırılabilir.”

“Yarış içerisinde Hamilton’la ilgili potansiyel bir ceza konusu olmadı çünkü konu ancak yarışın ardından Alonso ve Ferrari tarafından hareketlendirildi.”

“Alonso da Hamilton’a vurduğu için 20 sn ceza aldı ancak yarışın o esnasında Britanyalı sürücüye bir hasar vermemiş olmasının ardından, yeni bir ön kanat değişimi için pite girmesi yeterli ceza olarak görülebilirdi.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Olan Hamilton'a oldu tabi. 1 puanı gitti Alonsonun ise puanı gitmedi. Zaten bu adamın şikayetçi bir kişiliği olduğunu ve Hamiltonu çekemediğini çok iyi biliyoruz.

  2. f1ilyof1 daha sen b.kuna dada derken şumi uçuyordu….

  3. Bir Alman bir ingilizden herzaman iyidir. Almanların üstünlüğünü uzun süre izlemek zorunda kalacaklar anglo saksonlar…

  4. ismail uçar avatarı

    hakemler, ceza ise versinler cezasıyı yer değiştrme konusunda ancak tutarlı olmadıkları sürece bu sitede biz çok tartışırız.Hamilton ceza aldı vettel de almalı ki onun ki çok daha tehlikeli ve 4 kez değiştrme var..Bu yarış geride kaldı gelecek yarışlarda tutarlı olacaklar mı hakemler önemli olan bu.

  5. Coulthard ve Alonso denince nedense aklıma hep 2003 yılındakı bu olay aklıma gelıyor,)

    http://www.youtube.com/watch?v=OlsnaLb89EQ&feature=related

  6. Ama geçen sene Hamiltona Valenciada verilen cezadan sonra sezon içinde şampiyon belli demiştin,Fia ve Hakemler şampiyonu ilan etmişler diyordun.Hamiltona verilen cezanın hamiltonun yerini değiştirmediği için veryansın ediyordun bu gün ne değişti )))

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yok yok ben Schumi'ye laf atman amacıyla yem atmadım ortaya (yanlış anladın)
    hani sende bilirsin Schumi yarışmaya tekrar başladığından beri alonso'nun Schumi hakkında övgü dolu sözleri ile konuyu bağlamak istedim
    yoksa amacım başka başka bir niyet değildi
    anlatabiliyorumuyum.

  8. Schumi'ye laf atmayacağım ,yemi yutmadım….Zaten Schumacher ile söylenecek fazla birşey olduğunuda sanmıyorum.

    Michael Schumacher/Niki Lauda/Gilles Villeneuve,Fernando Alonso……Bu dört ismi okuyunca insan zaten belli bir hazza ulaşıyor.

  9. Yavuz Balcı avatarı

    ben cezanın çok saçma olduğunu hep dedim. bunu geçelim. diyelimki şikayet etmiş ne var bunda ? bazı alonsocu arkadaşları anlamakta zorluk çekiyorum. yok yalan habermiş hemen. nerden biliyorsunuz ? şikayet etmişsede bunda ne sorun var ? geçen senede Button alonso'yu şikayet etti erken starttan dolayı. gayet doğal bence şikayet etmesi.bunu tartışacağımıza, verilen cezaların tutarlı olması gerektiğini tartışalım. bir adam yarış içerisinde ceza alması gerekirken,yarış dışı kalıp cezadan kurtulmaması gerektiğini tartışalım. keza lewis suçluysa bu hareketi yarış içerisinde kim yapmışsa neden cezalandırılmadığını konuşalım. düşünsenize Vettel'in 20 sn ceza aldığını.. şimdi bende size uyayım diyim ki '' tabi istemezsiniz o zaman McLaren pilotu button yarışı kazanırdı.. '' mantık bu olmamalı bence.

    sabit bir kurul olacak, Fia ve Fota'nın onayından geçecek , o zaman en azından daha adil olduğunu düşündüğümüz cezalar görebiliriz. bir yarış başka kişilerden kurulu bir heyet,diğer yarış başka,diğer yarış başka… uzar gider. Herkese iyi geceler.

    son bir not : gerek alonsocu gerekse McLarenci arkadaşların bu tip konularda yangına körükle gitmesini anlamsız buluyorum.

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    al işte mclaren zihniyeti :S

  11. M.Schumacher  avatarı

    F1ilyoF1 Schumiyle bu haber ne alaka ? Adam senin canını anlaşılan çok yakmış .. Her haberde ona bi laf atıyosun işine bak arkadaş sana ne Schumiden .

  12. eee habercilik işte. adam doğru söyleyince kimse bakmıyor, farklı konuşan rating alıyor.

  13. Alonso da bir başka yani. Geçemedim bari ceza versinler. Eski Shumi mantığı. Vettel de eski Shumi mantığında her halttı yaparım bana kimse ceza vermez.

    İşte bu yüzden Shumi en iyisi. Bu saydığım iki şeyi birden yapabildiği için. 7 kere şampiyon olduğu için değil.

    Bir Alman dan kurtulduk dedik biri daha çıktı. Vay diyorum.

    Asıl bizimkilere ne demeli. Yani Lewis yarışmayı seven biri es geçti. Siz kulübedekiler ne halt yiyorsunuz? Sadece bu işler için Martin in yanında oturmak isterdim yarış hafta sonunda. Bak o zaman neler oluyor…

  14. Alonso da bir başka yani. Geçemedim bari ceza versinler. Eski Shumi mantığı. Vettel de eski Shumi mantığında her halttı yaparım bana kimse ceza vermez.

    İşte bu yüzden Shumi en iyisi. Bu saydığım iki şeyi birden yapabildiği için. 7 kere şampiyon olduğu için değil.

    Bir Alman dan kurtulduk dedik biri daha çıktı. Vay diyorum.

    Asıl bizimkilere ne demeli. Yani Lewis yarışmayı seven biri es geçti. Siz kulübedekiler ne halt yiyorsunuz? Sadece bu işler için Martin in yanında oturmak isterdim yarış hafta sonunda. Bak o zaman neler oluyor…

  15. Hareket şu an ki kurallar gereği yapılması yasak söz konusu pilot dahil bunu herkes biliyor ne yazıkki bazen pilotların sürüş refleksleri çok daha önce harekete geçebiliyor ardındanda can sıkıcı sonuçlar getirebiliyor buna en büyük örneklerden biri 2010 Macaristan Gp sinde Schumacher in eski takım arkadaşı Bariccihello yu duvara sıkıştırması dır bence bırakın böyle bir kuralı efsane buna yönelmemesi gerektiğini zaten biliyor kesinlikle kimsenin şüphesi yok ama bazen yarışta pilotların sürüş refleksleri hoş karşılanmayacak durumlar oluşturabiliyor yada yasakları çiğnetebiliyor ama nedir pilot yine de yaptığından sorumludur dolayısıyla verilen ceza yerindedir ama benzer hareketin startta bir başka pilot tarafından yapılması ve bunun yine AYNI hakemlerce esgeçilmesi akıllara bazı soruları getiriyor bu haberden sonra kimseyi suçlamadan ya da savunmadan eğer yaparsa Alonso nun açıklamasını okumak gerekir diye düşünüyorum

  16. Schuminin en büyük hayranıda Alonso demek istedin sanırım!!!

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Komedinin diğer bir yanında da hakemlere hakaret var.Hakemlerin kör olduğunu ,orada süs bitkisi gibi oturduklarını zannediyor.Zira hamilton ceza almayı beklediğini itiraf ederek yaptığının cezalık olduğunu kabul ediyor.Hamilton, bu hareketin cezalık olduğunu biliyorken hakemlerin bilememesi ne kadar mantıklıdır ki..

  18. Ceza alacağımı biliyordum. Şaşırmadım. Hakemlerin yanındaydım ve hak verdim. Bu bir nokta ve bu cezayı almam, hafta sonunun sonuçlanmasından daha kötü hissettirmedi.

    Hamilton'un bu açıklaması varken… Yok Alonso şikayet etmiş de, yok Alonso kendi cezasını bilmiyormuş da.

  19. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    iyi güzel söylüyorsunda
    alonso'nun en büyük hayranıda Schumi
    bunda hemfikirmisin 🙂

  20. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Coulthard, yarış içerisinde hakemlerin bu olaya dikkat etmediklerini

    Reklam yapıp rayting almak için söylenmiş bir yalandan başka hiç bir niteliği yok.Çünkü
    Kameralar ve dolayısıyla tüm dünyanın gözü kulağı o turlarda sadece bu ikilinin üzerinde iken bu olayın hakemlerin dikkatinden kaçmış olması imkan ve ihtimal dışındadır.

    İkinci fiyasko ise olayın sadece tahminden ibaret olduğudur.

    "Fernando'nun sorun yaşamasının ardından Lewis'i bildirdiğini tahmin ediyoruz."

    Anlaşılan cumartesi günü """Ya kopyala ya da çeneni kapat""" demeci çok ses getirmemiş ki couthart yeni arayışlara girmiş.İsmini gündemde tutmak adına yapılan bu saçma tahminleri kınıyorum.

  21. Hamilton: Alonso 2007 de çok güçlüydü
    HamiltoN: Alonso en büyük rakibim.
    Hamilton:Ona Prost yada Nemesis diyorum.
    Hamilton: Alonso'nun saf hızı inanılmaz.

    ————————————————————————————————-

    Alonso'nun yeryüzünde yaşayan en büyük hayranı Hamilton olsa gerek..Ama pnu suçlamıyorum.Bu görsel şöleni izleyebilmek için en yakın yerden bir koluğa sahip.

    BKZ: 2007 Monza-Monaco-Spa-Brezilya
    Bkz: 2010 Kore-Brezilya.

    ———————————————————————————————————————–

    Bütün bunların sonucunda zigzag,take Keisha'nın dediği gibi tick tock yapması kaçınılmazdı.2010 dada yaptı ama çegirge sıçrayamadı.

    ———————————————————————————————————————–

    Alonso için 6-7 farketmiyordu. turlar önce ''dont worry'' derken sanki o sıcakta zorlayan o değilde,evde pazar keyfi yapan bizlerdik.Eh sene 2011 pek birşey değişmemiş.2010 Avustralya-2010 Malezyadaki strateji haykırışlarıda cabadı.

    ————————————————————————————————————————

    Belki RBR aklını karıştırmıştır.Belki olay göründüğünden daha masumdur.Vettel le yarışmayı aklına koyduysa belki en az onun kadar iyi zigzag yapabileceğini göstermek istemiştir.

    Saygılar.

  22. Alonsonun şikayet ettiğine dair kanıt yok olsa bile demek ki haklıymış
    hamiltonun yaptığı ilk hareket değil,her zaman yaptığı(mc laren hızlı olduğu için zaten kimse geçemiyor yılda bir denk gelince oda hamilton su koyveriyor)hareket.

  23. diaz için konu Kara Oğlan olunca gerçekten kendisini kaybediyor.
    ———————————-
    F1 Racing şubat 2011 sayfa 90
    diaz, Çin'de Lewis sıralama turlarında kendisinden daha hızlı olduğu için McLaren ağırlama bölümünün kapılarından birini kırmıştı….

    dedim ya gerçekten kendisini kaybediyor.

  24. yazdığından o anlaşılmıyo ama.

  25. Alonso sikayet etmistir onda bir tereddutumuz yok 🙂 ancak bu sikayetinde hakliydi bence, cunku Lewis hafif hafif caktirmadan birden fazla yon degisimi yapti, Alonso o hizla arkasina geldi ama herhangi bir tarafa (ne iceriye ne disariya) gecemedi..

  26. sadece yarış kazasıydı, amma uzatıldı. Joe Saward gibi milliyetçi, afedersiniz ama bu tabiri kullanıcam, gerzekler yüzünden dünya bu halde.

  27. Yok yazmamış onu. 😀

    …Did he, perhaps, suspect that Alonso ran into Hamilton deliberately, hoping to cut the McLaren driver’s rear tyre and that the move backfired and he damaged his front wing?…
  28. Joe Saward da "Acaba Fernando ön kanadıyla Hamilton'ın lastiğini patlatmaya çalışırken bu planı başarısız mı oldu?" diye yazmış.

    Peki Alonso'nun ön kandını kırmadan bunu nasıl başarabileceğini de yazmış mı?
    Hani eleştiriyoruz ama, biz bile bu kadar ileri gitmeyiz.

  29. coulthard britanyalı. ama düşmanlığını görmedim ben de. zaten burada da sadece tahmin ettiklerini söylemiş. ki alonso şikayet etmiş olsa bile bi sorun göremiyorum. rahatsızlığını bildirmek hakkıdır. ve bunu her pilot yapıyor.

  30. Coulthard Brit değil. Üstelik ne yarıştığı dönemde, ne de sonrasında kendisinin Alonso'ya yönelik bir düşmanlığını görmedim.

  31. joe saward kadar taraflı ötesi birini tanımadım zaten. adamdaki nasıl bir alonso düşmanlığıysa anlamak mümkün değil. alonso taraftarı olmasaydım bile onu okurken çok rahatsız olurdum yani.

  32. demek ki bunun için Alonso nun şikayet etmesi gerekliymiş :))

  33. "Fernando'nun sorun yaşamasının ardından Lewis'i bildirdiğini tahmin ediyoruz."

    öehh ama artık… Bu Brit'lerin Fernando nefreti ne zaman bitecek acaba?

    Joe Saward da "Acaba Fernando ön kanadıyla Hamilton'ın lastiğini patlatmaya çalışırken bu planı başarısız mı oldu?" diye yazmış. Saçmalamakta üstlerine yok gerçekten.

  34. Eyvahh habere bak sabaha kadar rayting alır :)))

  35. Reşat ilhami avatarı
    Reşat ilhami

    F-1 1.Alonso 2.Weber gelir Ancak konuşurlar, başkalarına çarpmalarında da Takuma SATO yu aratmıyolar

  36. Onu demiyorum. Alonso kendisine de ceza verileceğini bilse şikayet eder miydi diyorum.

  37. alonso podyumu kaçırdı ve karlı çıktı evet:))) cezalar sonucunda karlı çıkma diye bir durum da yok. yeterince fark açmayı başardığı için onun için fark eden birşey olmadı. ne yapsalardı birşey değişmedi diye 1 dakikamı ceza verselerdi:))

  38. Alonso kendisine de ceza verileceğini tahmin etmiş miydi acaba? Her halükarda bu işten karlı çıkan o oldu. İlginç.

  39. rocco junior avatarı

    Ya hemen bir habere bakıp değerlendirme yapmayın.Şikayet ettiğine dair bir kanıt yok tahmin ettik diyorlar.Kendi fikirleri yani.Üstelik Alonso bu konu ile ilgili şikayetçi konuşmadı ve Hamilton cezayı beklediğini söyledi.Zaten cezalık bir durumda şikayet etse bile haklıdır.Bu sizi haklı çıkarmaz

  40. Alonso'nun fazla şikayette bulunan bir pilot olduğunu biliyoruz zaten. Bu haberde şaşırtıcı bir şey yok.

  41. Yusuf  Hitay avatarı

    start anında vettel çok daha ağır bir savunma yaptı, ama bütün dünyanın aynı anda izlediği startı kimse fark etmedi.

    alonso ise bildiğimiz alonso bir şey demeye lüzum yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir