Çin GP'de Kazanan İsimler

yazar:

kategori:

2004’ten beri gerçekleştirilen yarışı henüz 2 kez kazanan isim olmadı ve gerçekleştilen yarışlarda pol pozisyonundan galibiyete ulaşma oranı % 57 seviyesinde.

Çin GP’de Kazanan İsimler


2010 Jenson Button, McLaren-Mercedes 
2009 Sebastian Vettel, Red Bull-Renault *  
2008 Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes *  
2007 Kimi Räikkönen, Ferrari 
2006 Michael Schumacher, Ferrari 
2005 Fernando Alonso, Renault *  
2004 Rubens Barrichello, Ferrari * 

* Pol pozisyonundan galibiyet 


Yorumlar

  1. alonsonun motoruda italyada patladı bundan kimse bahsetmiyo.işine geleni söylüyon

  2. 2006 yılında Schumi çok güzel yarışlar çıkarttı üstelik araç çok iyi olmamasına rağmen. Unutulmaz yarışlarından birtanesiydi Çin 2006. cebinden çok güzel zamanlar çıkarırdı.
    Sezon sonunda Raikonene İnterlagostaki atağıda unutulmaz ataklardan birtanesi olarak tarihe geçti.
    Ahhh o Japonyadaki motor patlaması olmasaydı!!!!

  3. O yarışı ben de gayet iyi hatırlıyorum. Sıralamaların ıslak zeminde yapıldığı ve Bridgestone lastiklerini kullanan takımlar için oldukça zor ; Michelin kullanan takımlar için oldukça güçlü sıralama sonucu ortaya çıkmıştı. Sıralamalarda ilk elenenlerin hepsi Bridgestone lastiklerini kullanan takımlardı. Sıralamalarda Bridgestone lastiklerini kullanıpta Q3'e kalan bir tek kişi vardı o da: Michael Schumacherdi. Q3'te attığı o güzel turun ardında anca 6. olabildi. Benim için bu yarışın en güzel kısmı, sıralamalar öncesi gazetecilerin Alonso'ya yarın yarışın yağmurlu olabileceğinden ve Schumacherin yağmurda çok iyi olduğunu (oysa ki Bridgestone yağmurda tamamen bir felaketti) söylediklerinde, Alonsonun cevabıydı. Alonso yarışta değil yağmur, kar bile yağsa yarışı kazanacağını söylüyordu. (Galiba kiminle aşık attığını unutmuştu) Yarış sonunda Schumacher 1. bitirmiş ve Şampiyonluğa 2 yarış kala Alonso'nun takımıyla(özellikle takım arkadaşıyla ) gergin anlar yaşamasına neden olmuştu.

  4. Bu sene Vettel kazanır en genç ve ikinci kez kazanan pilot rekorunu kırmış olur. Yaptığı herşey rekordan sayılıyor ya!!!

  5. 2006 da da alonso kazanacaktı da Renault alonso nun aracının pit stopta sadece ön lastiklerini değiştirip arka lastikleri değişmemişti.bu yanlış strateji sonucu 2. schumi arasında baya bi zaman farkı eriyip gitmişti. şampiyona çok kritik bir döneme girmişti. az söylenmemiştim o zaman:))

  6. yine mi hamilton vettel yine mi!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir