Honda Kaynaklarını Gelecek Seneye Yatıracak

yazar:

kategori:

Honda Racing, tüm kaynaklarını 2009 sezonuna saklamadan önce 2008 sezonunda sadece bir kere büyük bir gelişim planlıyor mevcut paketinde.

Takım Patronu Ross Brawn bir çok kez 2008 aracını geliştirme ve 2009’da uygulanacak radikal kurallara hazırlıklı olma arasındaki dengeyi bulmanın zor olacağından bahsetti.

Autosport’a konuşan Brawn, önümüzdeki İspanya GP için yapılacak geliştirmelerin ardından bu sezon sadece bir kere daha gelişim paketi çıkaracaklarını söyledi.

Barcelona paketi için konuşan Brawn "Bu RA108’in tanıtımı ve Melbourne yarışı arasındaki süredeki kadar büyük bir gelişim olmayacak ancak bunların ortasında ve iyi bir adım olacak."

"İlk Avrupa yarışında gelişim göstermek tüm takımlar için geleneksel birşeydir ve bunu bu yüzden dikkate almalıyız. Ancak şu anda herşeyin gelişim yolundan memnunum."

"Şu anda planımız sezon ortalarında bir gelişim paketi daha çıkarmak, daha sonrasında ise kaynaklarımızı tamamen 2009’a yönlendireceğimizi düşünüyorum."

"2009 programı çoktan başladı ancak her ay geçtikçe yavaş yavaş kaynakları oraya yönlendiriyoruz. Orta sezon geliştirmeleriyle, aero çalışmasının mayısın sonunda, haziranın başlarında biteceğini tahmin ediyorum, tüm odak noktamızın gelecek seneye yoğunlaşacağını düşünüyorum." dedi.

Brawn şu ana kadar gösterilen gelişmenin aracı daha iyi tanımayla gösterildiğini düşünüyor.

Brawn "Bahreyn’de bir kaç küçük yeni şey vardı ancak aracı daha iyi ayarlayabiliyorduk ve pilotlar daha da iyi anlıyordu aracı."

"Sanıırm takım artık biraz daha kendisine güveniyor ve iyi çalışıyor. Hala tırnaklarımızı yiyoruz ancak Q3’e geçmek güzeldi çünkü daha önce bunun olacağını düşünmemiştim."  dedi.

Kaynakları erkenden 2009 sezonuna yönlendirmek Honda’ya rakipleri karşısında avantaj sağlayabilir ancak Brawn yine de gelecek sene hakkında konuşmaktan kaçınıyor.

Brawn "Dürüst olmak gerekirse böyle olacağını düşünmüyorum. Tepedeki takımların yaptığı bir çok şey var çünkü onlar bunları yapacak yapıya sahipler. Onların nelerin yapılacağını anlayan yapıları var."

"Yeni kurallar ve mücadele geldiğinde neler yapmanız gerektiği ve neler oluşturmanız gerektiğini gösteren araçlar var."

"Gelecek sene tamamen farklı lastikler olacak ve mükemmel bir lastik grubumuz var ancak bu tür lastikler için ne tür bir araca sahip olmamız gerektiğini tahmin etmek büyük bir mücadele. Tepedeki takımlar bu sayede tepede oluyorlar. Bu yüzden bu tür şeyleri dikkate almamız gerekiyor." dedi.


Yorumlar

  1. ortadaki başarısızlığın tek sorumlusu nick fry eğer çekip giderse honda hak ettiği yerlerde olur.

  2. dünyanın en büyük motor üreticisinin yanlış politakaların bir sonucudur bu durum. bu takıma yakışmıyor böyle olmak. başarıyı daha çok hedefleyen bir takım olmalı honda.. yıllardan beridir aynı politayı güdüyorlar. ama ortada bir başarısızlık var bu aşikar..

  3. Ross brawn ın hondaya tamamen alışmasıyla, kaliteli ve tecrübeli pilotlarıyla honda seneye gerçekten iyi iş çıkarabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir