Massa İçin Eleştiriler Durmuş Durumda

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Bahreyn GP’ye gelmeden önce iki yarışta da yarış dışı kaldığı ve puan alamadığı için büyük eleştirilere maruz kalmış ve hakkında çeşitli spekülasyonlar çıkmıştı. Ancak Brezilyalı pilot bu durumdan çok kötü etkilenmedi ve daha da zor günler yaşadığını söyledi.

Massa "Hayatımda bir çok kötü gün oldu. Bu ilk değildi ve son da olmayacak. Gerçekten kariyerimde çok kötü günler oldu ancak Formula 1’de pek değil, belki Sauber’de kovulduğumda belkide sadece tek yarış yapabilecek param varken. Eğer o zaman kazanamasaydın 2. kez Formula Renault’ta yarışamazdım. O zaman şuanki durumdan daha zor durumdaydım ve bu yüzden geçtiğimiz haftalarda olanları pek takmıyorum."

"Gazetecilerin yazmasını bu işin bir parçası olarak görüyorum. Yazmaları gerekiyor, bu yüzden bir gün sizin hakkınızda bir başka gün başkası hakkında yazarlar ve hayat böyle."

"Bu yüzden bu bir şeyi değiştirmeyecek. Bu sizin düşüncelerinizi ve yarıştığınız takımın düşüncelerini değiştirmeyecek ve bu mükemmel bir şey. Takım içerisindeki işimiz fantastik ve önemli olan bu. Diğer şeyler önemli değil ve eğer seçmem gerekirse benim hakkımda iyi şeyler söyleyenleri seçerim, kötü söyleyenleri değil. Kötü şeyler söylensede ben takımımın benim hakkında ne düşündüğünü duymak isterim, diğer kişilerin değil. Bu yüzden ben iyiyim." dedi.


Yorumlar

  1. sen benim hiçbir şeyim değilsin erdal altundağ. külhanlığı -kardeşim- kelimesiyle anlatacak biri de değilim. massathebest bey demişsin, ne beyim ne de efendi. massa'yla ilgili söylediklerin dediğim gibi seni ilgilendirir ama kimse kimsenin damarına basamaz. ayrıca yazdıklarıma göz attım, tırnak içinde hiç kardeşim kelimesi falan kullanmamışım.. ha kullanmam gerektiğini hissetseymişim muhakkak yazardım. iyi geceler.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    hala bıldıgımız seylerı anlatıyorsun.ben senın kardesım degılım massathebest.yazdıklarına tuttugun seye saygım var.ancak kardesım derken kulhan beyı varı uslubun hıc hos degıl.senın benım ısıme gelen yada gelemeyen degılmevzumuz.sana gore massa ne kadar ıyıyse bana gorede okadar kotu.o kadar berbat bır pılot.hakaretmı ettım.ıstedıgın kadar kımı kotu de benı baglamaz.ılgılendırmezde.konu massa nın bır haberı.bızlerde yorumlarımızı yapıyoruz.ha bu yorumlar senın ısıne gelmemıskı ona buna saldırıyorsun.bu senın ne kadar fanatık ve duygusalolduunu gosterır.ustelık karsındakılere tırnak ıcınde kullandıgın kardesım kelımesı ıcın senı kınıyorum.bana gore massa f1 kı vasat pılotlardan bırıdır.bana gore massa lıderlık ruhu karızması olmayan ıstıkrarsız hasbelkader todt un torpılı ve cıkarı ıcın ferrarıye gelmıs bır pılottur.gecen sene yenı gelen kımıye gecılen acız bır pılottur.3 sezondur ferrarıde 6 galıbıyetı var.yenı gelen caylak kımı bır sezon 3 yarısta 7 galıbıyetle onu gectı.artık massathebest bey sıze cvp vermıyecegım.lutfen sıze bana cvp vermeyın.efendılık bakı kalsın herkes ıstedıgını yazzsın.benım ıcın konu kapanmıstır.

  3. anlatılanlar masal gibi geliyorsa dinleme okuma kardeşim. işine gelmeyen konu masal mı oluyor? kimse pit stop SC aracı falan demesinmişmiş. ne diyeceğiz ya? yarışlarda bir pitten geçme cezasının, bir SC aracı periyodunun, bir turluk hafif yada ağır benzin yükünün bile hayati önemi var. öyle olmasa kimi o anlata anlata bitiremediğin yarış galibiyetlerini alamazdı. kimi'yi fuji'de üst sıralara taşıyan SC periyodu, heikki'yi avustralyada kesin 2 ncilikten etti. ne fark var? birisi doğru zamanda şansla pite girdi, diğeri şanssızlıkla yanlış zamanda pite girdi. şu sıralar pilotlar SC kurallarının değiştirilmesini, bazı pilotlara çok avantaj sağlarken bazılarına (rastgele) büyük dezavantaj getirdiği konusunda görüşmeler yapıyorlar. haberin var mı? yoksa pilotlara da mı ''bırakın masal anlatmayı'' diyeceksin?? saniyenin ondalık dilimlerinin bile çok rol oynadığı f1'de pitten geçme cezasıyla kaybedilen sürenin yarışa etki etmeyeceğini,, ''masal'' olduğunu düşünüyorsan sen kendin bir masalsın. bunun dışında her yarışı kaydederim. hatta 3 ncü antrenman ve sıralamalar dahil. bana göndereceğine kendin gözlerini kimi'den biraz ayırıp komple seyretmeyi dene. kimi hızlı tur atmış geç pite girmiş geçmiş.. benzin stratejilerini takım belirlemiyor mu? fazla benzin yükünü felipe'ye veremez miydi? vermedi diyelim, kimi değil, felipe farkın açılmaması için uğraştı o yarışta. pite giriş turuyla çıkış turları karşılaştırmasına bakmadın mı? baktı hala kapanmıyor uyduruk arkadan kaymayı da mı görmedin? rai bile felipe'ye yarıştan sonra teşekkür etti, bu hem kel hem fodulluk niye? esas senin gibiler insanları kimi'den soğutuyor. ayrıca benim görevim sana massa'yı sevdirmek falan değil. düşündüğün şey sadece seni ilgilendirir. ayrıca tahsin emre, ilk yorumlarına, ortadaki yorumlarına ve son yorumuna bir bak.. bu kadar farklı karakterlerde yazı yazmayı nasıl başarabiliyorsun?? sana kimse x pilotu eleştiremezsin dedi mi? ilk yaptığın yoruma ve koyduğun alakasız videoya bir bak. eleştiri her zaman herkesin hakkıdır ancak makul ölçüde olmazsa o zaman diğer insanlar müdahale eder. massa'yla aklınsıra dalga geçtin ilk bölümde, orta bölümde olayı topladın, son bölümde yine başka bir çizgiye kaydın. ya göründüğün gibi ol ya olduğun gibi görün.

  4. arkadaşlar kim hangi pilotu tutarsa tutsun ama artık pilotlarıdamı eleştiremeyeceğiz bu benim görüşüm massa dan bir şey olmaz şampiyon pilot karizması yok o adamda yetenekte yok düz ve tek tur pilotu beni sürerken hiç etkilemiyor f1 deki en zayıp halkalarden biri massa ama massa yı destekleyenlerede bir şey diyemem buda onların görüşü saygılar.

  5. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ya kımse masal anlatmasın bana.bı kere tum f1 yarıslarını kaydederım.lastık muhabbetı yuzunden son ıkı sıradan kalkan ıkı ferrarı de kımı 3 massa 6 oldu.bana yok guvenlık aracı yok pıt stop yok yagmur demsın kımse.massathebest arkadasım ıstersen sana msn ımı vereyım yarısın kaydını yollım sana.kımının takım arkadası dıye tuttugum massa dan soguttun benı arkadasım ya.bana gore vebır cok kısıye gore massa karızması olmayan schumının yanına pıyon olarak oturtulmus bır pılottur.elbette yeteneklıdır ama f1 dekı herkeste yetenek var.abdullah celık arkadasım yaptıgın yoruma saygı duymakla beraber massa kımıyı sampıyon yapmıstır tezın o kadar yanlıs kı emınım sende buna ınanmıyorsun.daha malezya yarısında ılk pıtstoptan sonra kımı massa yı yıne gectı.budamı takım emrıydı dıyesım gelıyor.kaldıkı kımı gecen sene ing fr de hamılton ve alonsoya yaptıgını yaptı son brezılya yarısında.pıte gec gırıp hızlı turlar atarak farkı kapatıp kısa pıtle one gecmek.bunu hamıltona ve alonsoya yapınca ne emrı oluyor merak edıyorum.takım emrı oldugunu kabul edelım bır an ıcın.son yarıs.kımı 2.bıle olsa samp olmayacak.tk patronu sız olsanız napardınız.rakıp takıma sampıyonlugumu verırdınız.bu massa yıda asar todt u da asar.bızıde asar.kımı yı daha once ferrarıye getırmek ıstemıslar ancak kımı 2.pılot olmayı hıc kabul etmemıstı.hatta hatırlayanlar bılır.kımıyı ferraıye getırmek ıcın ana sponsor(sıgara fırması malum)kesenın agzını actı.schumıyı gondermek pahasına.bırı 2.pılot olmayı kabul etmeyıp gelmıyor.dıgerı 2.pılot olmayı kabul edıyor.neresınde lıderlık neresınde karızma neresınde hırs.ahada yazıyorum.massa seneye ferrarıde degıl

  6. herkes bilgilerine izlenimlerine göre tabiki eleştirebilir bende massa taraftarı değilim hatta ısınamıyanlardanım benım karşı çıktığım kaç sene öncesinin videosunu koyup gerilip yaratmak burda herkez o niyetle davransa buranın ne eğlencesi kalır

  7. gökay kara avatarı

    bu sporun içnde olan şeyler ama bunun kritik bi sezondan sonra(massa için)meydana gelmesi bizim burda bu kadar tartışmamıza yol açtı. hadi onu geçtim zaten ferrari gibi darası yükünden ağır bi takımda bunlar iki yarış üst üste çok zor bir durum. ayrıca sezon başlamadan mssaanın verdiği demeçlere bakarsınız yeni kurallara en çok karşı çına pilot oydu ve ben hala alışamadığını düşünüyorum hele kimi gibi bitecrübenin yanında işi bu sene çok zor hele yağmurlu yarışlardaki sürüşü onu çok zor duruma düşürebilir. geçen sene bile sürücü yardımlarıyla avrupa da alonsoya geçilmesi bize bir ipucu verir belki… bence mssa hala kanıtlayamadı kendini onda en sinir olduğum şey pilotajını geçtim geçildikten sonra yaptıkları,agresif savunmaları(bkn 2007 alonso-massa), verdiği kışkırtıcı ve suçlayıcı demeçler isterseniz geçen senenin alonso-massa podyum tartışmasını bi okuyun… massa nın eleştirenlerden çoğuda tifosi dir bu da bir dipnot…

  8. Massa raikkonenin ferrariye alışma yılında pist üzerinde onu yenebilseydi bu sene 1 numara olabilirdi! spin atması filan bunlar bu sporun içinde olanlar bu sporu yeri gelince zevkli hale getiren olaylar bir pilotu böyle kötülemek yanlış bence tek hatası geçen sene kimiye kaybetmiş olması şunuda belirteyim favori pilotum kimi

  9. tolga soydan avatarı

    kimi daha sauberdeyken schuminin yanına almak istiyorlardı.kimi daha sadece 40 küsür otomobil yarışına katılmış olan(23 tane formula renault ve F1 de tam bir sezon)kimi daha o zaman 2.pilot olmaya niyeti yoktu.massa ise test pilotluğundan sonra 2.pilot olarak geldi.test pilotluğunu herkes yapıo.badoer de test pilotu ne yapabilrki F1 de

  10. serkan özlem doğru söylüyorsun geçen sezon mclaren aynı hatayı yaptı alonsonun yanına yine hamiltonu koydu ikiside lider pilotlar ve ron dennis geç anladı bu durumu sonra karar verdi lewis mi fernando mu diye ama lewis i tercih etti ama hatasını ilerleyen yarışlarda anlıycak. massa zaten 1 numara olsa ferraride olmazdı ferrari istese kimi yi ve fernandoyu aynı takımda yarıştırır ama 2007 yılında mclaren nin yaşadıklarını yaşar her takımda 1 tane 1 numara olmalı 2 tane 1 numara can yakar massa onun için ferrari de yoksa 1 numara olsa idi başka takımlarda yarışırdı.

  11. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    herkesin atladığı bi husus var eğer ferrari massa'yı seçtiğse bir bildiği vardır elbette ama şunuda unutmamak gerek massa ferrariye rubensin boşluğunu doldurmak için schuminin yanına iyi bir ikinci pilot olarak geldi. ferrariye liderlik etmesi için getirilmedi.zaten massa, alonso kimi veya schumi kalitesinde bir pilot olsaydı ferrayi gelmezdi (schuminin yanına getirilmezdi) aynı şekilde schumi ayrılmasaydı kimide ferrariye gelemezdi.(yada kimi geliyo diye ayrıldı) ferrarinin sitili bu ''bir ipte iki cambaz oynamaz''

  12. fratless haklısın ferrari yetkilileri onda bir şey farketmiş olabilir ama bende heyecan uyandırmıyor ve stilide hoşuma gitmiyor hepsi bu.

  13. fratless sonuna kadar katılıyorum.F1 in gelmiş geçmiş en iyi takımı seçmişse massayı demekki iyi özellikleri agır basmakta.

  14. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Baktım bitecek gibi değil kendimce sonuçlandırdım yoksa bi massadan sebep burada arkadaşlar birbirini yiyor nede olsa o brezilyalı buradakiler TÜRK gönlüm elvermedi :)) ne demiş GAZİ bir TÜRK dünyaya bedel burdada bayağı var

  15. şener ağzına sağlık kardeş 🙂

  16. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    yazının başlığına bakıyorumda pek bitmiş gibi görünmüyor hata dediğiniz insanın doğasında olan ve insanı insan yapan özelliklerin başında geliyor bence önemli olan insanın hata yapması değil aynı hatayı tekrarlamamasıdır aynı hatayı tekrarlıyorsa şayet bu olay şuna biraz benziyor bir hata yapılır iki hata yapılır üçünkü kez aynı hata yapıldığında artık sen salaksındır aynı konuda aynı hata sürekli tekrarlanıyorsa o hatayı yapandan hiçbir şey olmaz çünkü her hata f1 deki kadar masum olmaz doktorsanız bir hastanın hayatına sürücü iseniz yolcuların hayatına bir komutansanız birliğinizdekilerin hayatlarına malolabilir ve bu hataların sonucundaki eyvahlarda para etmiyor telafisi yok çünkü

  17. yarışan bütün pilotların ayrı stilleri ile takımlarına kazandırdıkları var hepside dünyanın en iyi pilotları satosundan raikkonene kadar sonuçta formula 1 in içindeler massanında elbet bizim gözümüzden kaçırdığımız yönleri vardır en üst sıradaki takımda yarışıyor babalarının hayrınada yarıştırcakları halleri yok saygı duyulması lazım formula 1 holiganların aleti olmasın !

  18. evet aynen öyle. v10 motorlardan 8 silindirli 2,4 litrelik v8 motorlara geçiş, motor performansı konusunda takımların çalışma alanlarını sınırlamış, daha hafif ve daha narin motor parçalarının kullanılmasına sebep olmuş ve sonucunda da takımların motor performansları arasındaki bariz farkları azaltmıştır.

  19. massathebest kardeş motor kuralı derken neden bahsettin anlamadım v-10 dan v-8 e geçişi mi kasteddin orada.

  20. gökay kara alonso'nun durumu beni hiç ilgilendirmez ama o yorumu alttaki kendi pilotuyla ilgilenmek yerine bana sataşmaya çalışan bir arkadaşın yazısı üzerine yazdım. aynı pilotu tuttuğun arkadaşa da bir ''sanane '' deseydin ben de senin yorumuna hak verecektim.

  21. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ''öndeki 3'lü takımdan biri hata yapsa bile massanın ki kadar eleştiri almaz'' tabi almaz bizim italyanları bilmiyormusun daha ilk yarış takım ağzına….lar. ki avustralya son yıllarda ferrari için doğru düzgün bir yarış olmamıştır. diğer takımlar içinde böyle.

  22. ben de herkesin her arkadaşın düşüncesine saygı duyarım elbette. ama adı geçen şahsın yazılarıyla altta yorum yazan arkadaşların yorumlarının farkına bakın. hangisinin ne niyet taşıdığı gayet açık. makul ölçüde yorumlara makul cevaplar yazılır ama art niyet taşıyorsa yazı, celallenmek te sinirlenmek te çok mümkün. erdal, bunu hepimiz biliyoruz ancak bir daha yazmakta fayda var. felipe ferrari ile 2001'de temas edip sauber ile 2002'de yarışmaya başladı. bu dönemde menejeri todt değildi. sonra 2003'te ferrari test pilotu oldu, menejeri hala todt değildi. 2003 yılından sonra menejerini todt ile değiştirdi. sonra tekrar sauber'e verildi ve 2006'da ferrari'ye keatıldı. hatır-gönül diyorsun da, birincisi ferrari ile münasebeti esnasında ve test pilotu olduğu dönem todt ile bir bağı yoktu. ikincisi bu takım spyker, aguri değil ki sponsor, para vs.. şampiyona dışı bir sebeple yarış koltuğu versin. her yıl şampiyonluğa oynayan bir takımın hatırla gönülle koltuk verip te yıllarını heba etmesi yada riske etmesi düşünülemez bile. illa bir torpilden hatırdan gönülden bahsedeceksek bu, başkan montezemolo'nun kimi hayranlığı sebebiyle Schumi'yi emekli etmeye zorlayıp kimi'ye koltuk vermesi söylenebilir. ikinci konu fuji yarışı.. aslında yarışı seyretmediğini bile düşünebilirim ancak seyrettiğini ancak eksik hatırladığını söyleyebilirim.. o yarışta 18 tur içerde dolanan SC aracı, tam felipe cezasını çekecekken pistten çıktı. bu noktada kimi 12 felipe sonuncuydu. kimi son pitstopunu yaptıktan hemen sonra SC aracı piste girdi ve önündekilerle farkı kapadı ve önündekilerin bir bir pite girmesiyle yükseldi. son 9 tur kala felipe son planlı pitini yapınca önce 7 nci sonra kubica'yı harika geçişiyle 6 ncı oldu. esas ben kimi'nin o yarışta önemli bir geçişini görmedim.. yani kısaca önce cezanın SC aracı çıkarken çekilmesi ardından kimi'nin şansı ile pitini yaptıktan hemen sonra SC girmesi, ikisi arasındaki farkı açmıştır. sonra bir önemli konu da kimi'nin geriden gelipe aldığı yarışlar.. kimi geriden gelipe kazandığı son yarış 2005 suzuka. yani motor kuralları çıkmadan. o gün fisi şöyle demişti ''benden düzlükte saatte 16 km. daha hızlı bir araca geçilmem çok normal''. mclren o yıl dayanıklı olmasa da süper hızlı bir araçtı. 2006'da motor kuralı çıktıktan sonra geriden gelip te kazandığı bir yarışı (hatta bütün pilotlar içinde) bir kişi söyleyebilir misin?? felipe tam da 2006 sezonunda, motor kuralının çıktığı sene ferrari gibi kazanan bir takıma geldi. sauber ile mclaren'e yetişmesini beklemiyoruz herhalde.. buna rağmen 2007'de gelen daha katı motor ve lastik kurallarına rağmen(devirlerin 19,000 rpm ile sınırlandırılması, eşit lastikler) geçen yıl melbourne'de sondan 6 ncılığa, ingilterede q3'e ayarlı benzin yükünün tüm dezavantajına rağmen sondan 5 nci olmayı başarmıştır. son 2 yıl içinde mevcut kurallarla, felipe'nin geriden başlayıp 5 ve 6 ncı bitirebildiği gibi 1 pilot daha söyleyebilir misin bana? bunları örnek olsun diye yazdım. felipe şampiyonluğu hakedecek kadar başarılı ve hızlı bir pilot. bunun kanıtı ferrari'de yarışıyor olması, ferrari'de yarışıyor olmasının kanıtı da budur.

  23. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa nın da yükselişleri vardı gecen sene üstelik takım adamı iyi de bir pilot ferraride bence bunun için yarısıyor

  24. gökay kara avatarı

    massa cı fanatik arkadaşım neden kendi pilotuna bakmayıpta başkalarına laf atıosun sanane milletin 8. için uğraşmasından sanane Q3 kalmasından… bu işi hakederek şerefiyle ve en azından yetenekleriyle yapmaya çalışan bi insana sırf kendi favoriniz iiçin çamur atmayın… ha ona karşı kuyruk acınız varsa massa altındaki arabayı kullansın bakalım… gridin en hızlısını finişe getirsin sonra başkalırının pilotunu eleştirin…2 ist,2 bahreyn ve 1 ispanya bence çok ezbere bi pilot istatiği bunlarda da pole alMASSA vay onun haline… lütfen bi ton yazı yazmışısın tam haklı derken sonunda çamur atman hiç yakışı kalmamış…kendi tezini kendin çürütmüşsün…

  25. tolga'nın dediği gibi öndeki 3'lü takımdan biri hata yapsa bile massanın ki kadar elştiri almaz.

  26. çoğu kişiye göre kötü olması da onun kötü olduğunu göstermez. herkes subjektif düşünüyor ve bunu geçerli kabul edemeyiz. istatistiklere bakarak raikkonenin alonsonun daha iyi olduğunu söylersek buna ok derim ancak yok herkes böyle düşünüyor diyerek massanın kötü olduğunu kanıtlayamazsınız.

    massa iyidir, kötü yanları da vardır. ama massa mükemmel demek kadar massa berbat demekte yanlıştır. ferrarici olsaydınız bu şekilde konusmaz az da oolsa massayı savunurdunuz ancak siz direk ferrarici de değilsiniz. raikkonencisiniz sanırım ancak şunu unutmayın. ne kadar kabul etmesseniz etmeyin raikkonen dediğiniz kişi geçen sene şampiyonluğu takım emirleriyle takım arkadaşı massa sayesinde kazandı. neyse iyi geceler. zevkli bir sezon izlemek tek derdim inşallah böyle olur.

  27. erdal altundag haklısın kardeşim arkandayım massa nın öyle stili ve karizması yok ama insanlarıda massayı destekliyor diyede yargılıyamayız ayrıca avustralyadaki ve malezyadaki hatalar araçtan değil massa dan kaynaklanan hatalardı malezyada spin atarken herkes körbü fazla kullandı diyor ama massa o virajda körbü kullanmıyor dikkatli izlerseniz görürsünüz bazılarıda körpden dolayı süspansiyonu kırıldı diyor ama massa o virajda körbü kullanmadı hızlı girdi toparlayamadı yani tamamen pilot hatası görderdiğim video ise çaylaklık hatası idi ilk yılında ve yağmurlu bir yarışta olur böyle şeyler ama artık ferrari ile yarışıyorsan ve üst üste 2 yarış aynı hataları tekrarlıyorsan ben o pilotun yeteneğinden şüphe ederim.

  28. tolga soydan avatarı

    massathebest massa sana göre iyi olabilir ama çoğu kişiye göre eksik yönleri çok fazla.bide diğer pilotların hatalarından bahsetmişsin.onların cepten yeme hakları daha fazla massaya göre.bencede seneye olmuycak ferraride.

  29. açıkçası ben massathebesti hergün burada görüyorum… kötüykende geldi eleştirisini yaptı açık açık..

  30. massathebest avustralya ve malezya yarışlarında doğrusu pek buralarda değildin.çünkü massayla ilgili her yazıda özellkile sen yorum yapmışmısın diye bakıyorum her zaman.massanın hangi özelliği seni bu kadar etkiledi doğrusu çok merak ediyorum ama beni yanlış anlama herkesinm fikrine saygı duyarım.biraz sakin ol fanatik olma lütfen

  31. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar selamalar.her zaman kımıcı oldugumu soylerım.bu mc larendeykende boyleydı.ferrarıye gelınce de boyle oldu.ama kımıyı kım elestırse elestırsın mantık cercevesınde duygusallasmadan kendı yorumumu yaparım.kımıcıyım alonsoyu sevmem massa yıda sırf kimi nın tk arkadası dıye desteklerım.sımdı massayı desteklıyen arkadaslarıma saygı duyarım.ancak cok fanatık ve duygusallar.bence de massa yeteneklı.ama lıdrelık ruhu yok ıstıkrarsız ve sonuna kadar gıdebılen ınatcı bır yapısı yok.sımdı hatır ısı torpıl ısı rusvet ısı yolsuszluk csusluk vs heryerde oldugu gıbı f1 de de var.kım ne derse desın.massa nın menecerı kım.todt un oglu.massa ferrarıye ne zaman geldi.todt ferrarının basındayken.yanı bu ısın ıcın de cıkar+menfaat+hatır+torpıl yokmu.jason tahıncı ogluda babasının torpılıyle yarısmıyormu.nemım sahsı dusuncem todt ayrıldı ve bence massa sezon sonu ferraıden ayrılır.6 yarıs kazanmıs.5 nı polden son yarısı da pol gıbı yerden starta alıp goturdu.ıkısı ıstanbul ıkısı bahreyn bırıde gecen seneıspanya.yanı farklı pıstlerde basarısı yok.gerıden gelıp aldıgı yarıs yok.bırakın onu cok cok gerılerden elıp puan aldıgı yarıs bıle cok az.gecen sene japonyada bazı sebeplerden oturu massa ve kımı son sıradan basladıkları yarısta ustelık yagmurda ve 18 turu guvenlık aracının arkasında gecen yarısta kımı bırcok gecıs yaparak 3 olup podyum alırken massa nın akılda alan tek gecısı son turda kubıca yı gecmesıydı.yanı kısacası massa duz bı pılot bence.gorecelı bısey ama bana heyecan da vermıyor.destekleyene saygı duyarım.saygılar.

  32. massathebest arkadaşım ne bu şiddet bu celal biraz sakin ol. massa iyi pilot ama istikrarı sağlayamadığı için istediği başarı bir türlü gelmiyor şansızlık massayı çok etkiliyor bence. fratless arkadaşımın dediği gibi liderlik vasfı biraz zayıf bu özelliğini geliştirmesi lazım yoksa eleştiriler bitmez :DD saygılar!!!

  33. massa şüphesiz çok iyi bir pilot yaptıkları ortada ancak liderlik ruhunun biraz eksik olduğunu düşünüyorum

  34. bu arada bir de ''ben de seni bekliyordum'' demişsin. bekleme kardeşim, özelden mesaj at, msn vereyim ordan ulaş, ben hep buralardayım.. sıkma canını, görünmediğim hiç bir zaman olmamıştır. bu akşam buradayım, ertesi günü ve diğer günler haftalarda da.. hakettiğin ne varsa sana yazmaya ve söylemeye hazırım.

  35. tahsin emre arkadaş, kimin hangi takımı tuttuğu, kim kimin kara kaşına kara gözüne vurulmuş, kim kime meftun olmuş hiç mi hiç ilgilendirmez beni. art niyetlisin, görkem'in dediği gibi sataşmak maksadın, ama emin ol her türlü sataşmanın arkasından günlerce giderim, hiç usanmam, buradaki arkadaşlar beni bilir. bak haber neyle ilgili, senin koyduğun videoya ve yaptığın yorumlara bak. ben senin felipe bahreyn'de sıralamaları 2 nci bitirdiğindeki günün akşamı yazdıklarını da biliyorum, ki ben yarıştan sonra bu yazdıklarını hatırlattığımda hiç üstüne alınmamıştın!! ben massa'nın yaptığı her hatayı belki de en acımasdızca eleştirenlerden biriyim. geçen yılki malezya yarışı, bu yılki avustralya ve malezya yarışı gibi. hem de hiç bir bahanenin ardına sığınmadan. benim canımı sıkan bu hataları başka pilotlar yaptığında çok normalmiş gibi (ki zaten normal, olabilir) karşılayıp, felipe aynısını yapınca bir anda aslan kesilmeler.. hami geçen yıl son yarışlarda yüzüne gözüne bulaştırdı, koysana video. bahreyn'de hatalar yaptı, koysana video. kubica kanada'da önünde giden trulli'ye çarptı kaza yaptı, koysana video. alonso fuji'de kendine hakim olamayıp kaza yaptı, koysana video. raiko monaco'da sıralamada şikana vurup sıralama dışı kaldı, koysana video. yine avustralya'da önündekini geçmeye çalışırken dışarı uçtu, koysana video. heikki tam alo'yu geçmişken pit limitörüne bastı, koysana video. geçenyıl fisi'yi kötüledikleri aracın gelişmiş versiyonuyla alo neler yapıyor, koysana video…. gibi uzar gider bunlar. bunlar hakkında da engin görüşlerini yazsana o zaman. ben bu pilotları (daha doğrusu hiç bir pilotu) bu hatalar yüzünden önyargıyla eleştirmem, orada 300 km.nin üstünde hızla müthiş bir baskıyla yarışan bu insanların her zaman hata yapması sözkonusu olabilir. bunlar çok normal şeyler. ama birine acımasızca saldırıp diğerini kollayan, hiç birşey yokmuş gibi davranan insanlara da ne denildiğini hepimiz biliriz. delikanlı olmak, bir gün siyah dediğine bir gün beyaz dememek, içi dışı bir olmak, her hakedenin hakkını tastamam iade etmek güzel erdemlerdir insanlar için. felipe hata yaptı, eleştirecek misin, eleştirebilirsin güzel kardeşim. ama x pilot hata yaptığında çok çıkan sesin kesilirse işte o zaman senin niyetinden şüphe edilir. yoksa kimsenin etlisi sütlüsü kimseyi ilgilendirmez. ayrıca gamze, benim canımı sıkacak bir durum yok ortada, tuttuğum pilot 3 yarışta 1 galibiyet, 1 pole bir 2. cilik almış. şampiyonluk için de 3 favori pilottan biri. pist üstünde 8 nci sıra için yırtındığı da hiç görülmedi daha. yada q3'e kalmak için. hedef saptırmak yerine bence sen canını sıksan daha yerinde olur 🙂

  36. ecrin deniz avatarı

    yine kim kızdırdı yaw bu massathebest'i 🙂 🙂

  37. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    massathebest sakin ol :))
    anladığım kadarıyla tahsin emre'nin söyledikleri yalnızca onun değil senin de canını sıkmış 🙂 nedir bu tepki 🙂

  38. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    senin niyetin massa'yı eleştirmek değil kendince tartışma çıkarmaya çalışıyorsun. maksat massaseverleri sinir etmek olsun :)). gelmişin 2002 ingiltere gp videosunu gösteriyorsun bize hay allahım ya. İSPANYA'da görüşürüz…

  39. bende seni bekliyordum dediklerin doğru ama bu onun çok iyi bir pilot olmasını sağlamaz ben felipeyi sewmiyorum demedim sadece ferraarinin misyonuna yakışmayan yetenekleri sınırlı biri dedim sence öyle olmaya bilir. ben sana massa yı niye destekliyosun diye hesap sordummu? hayır sende benim massayı yetenekli bulmama sözümden yola çıkarak bana hesap soramassın canım kardeşim tamammı umarım yardımcı olmuşumdur hem bu yazdıklarını massa hata yapınca niye yazmıyorsun daha iyi anlaşırız o zaman 🙂

  40. geçen sene massanın ispanya da kazandığını da hatırlatırım 🙂

  41. tahsin emre nickli yada isimli arkadaş, kendini niye bu kadar kasıyorsun? felipe'nin yarıştığı takım bu sporun zirvesindeki en güçlü takımlardan biri. böyle bir takımda 3. yılını geçiriyor felipe. gerçekten başarısız olsa hangi güç, hangi hatır-gönül felipe'yi takımda tutabilir? ilk yılında 80 puanla 3 ncü, 2. yılında 94 puanla 4. ve şimdi de kalan yarışlara bakıldığında şampiyonluğun en güçlü adaylarında biri. bu yılki 3 yarışının her birini farklı biri kazandı. rai_1 hami_1 massa_1.. sıralamalarda hami 1 pole, 1 adet 3 ncülük ve 1 adet 8 ncilik, rai 1 adet 16 ncılık, 1 adet 2 ncilik ve 1 adet 4 ncülük, massa ise 1 adet 4 ncülük, 1 adet pole, 1 adet 2 ncilik almış.. geçen yıl en fazla pole alan kişi massa, en fazla en hızlı tur atan kişi massa, en fazla mekanik sorun yaşayan kişi massa… falan diye uzayıp gidiyor. bunları birçok arkadaş biliyor da, acaba sen bilmiyor musun yada biliyorsun da gözardı edecek kadar yüksek standartların mı var bilmiyorum. massa hem rai hem alo hem de hami kadar hızlı başarılı kaliteli seçkin bir pilot. olmasa orada olup şampiyonluk için çekişmezdi. ve hala ferrari'de olup poleler, yarışlar, fastest lapler kazanması da bunu doğrular. massa rai'nin, rai massa'nın, sen ise kimsenin tırnağı olamazsın. ferrari'nin yarışma misyonunu, pilotlara yaklaşım tarzını, takım stratejileri hakkında ne kadar bilgin var ki şu yakışır bu yakışmaz diyorsun?? horoz dövüştürmüyorlar ki takımlar pistte, senin gibi gıcık olduğu pilotu atsın sevdiği pilotu takıma alsın?? bu işler böyle yürümüyor kardeş, bu başarılı hızlı ve kaliteli pilotu ferrari'nin içinde görmeye devam edeceksin, senin adına üzüldüm 🙂 ve bu çok bilmiş tavırların da, massa düşmanlığın da ancak ve sadece senin canını sıkmaya devam edecek..

  42. tolga soydan avatarı

    gerçekten kabus gibi yarış olmuş.

  43. ewet walla araçlar aynı olsa aslında okadar çekişmeli olurki ama kurallar işte her takım aracını üretmek zorunda ama 3'lü mücadele çok güzel oldu:)

  44. İyi olan kazansa daha güzel olur.:))

  45. şanslı olan kazansın umut ne diyelim be kardeş 🙂

  46. valla kardeş ben Ferrariciyim ferraride olan bütün pilotları desteklerim bakalım önümüzdeki yarışlar ne gösterecek.

  47. walla umut ben seni raikkonenci biliyordum massa raikkonenin tırnağı olamazz zaten seneye massa ile ferrarinin yolları ayrılır ferrari gibi bir takımın misyonuna yakışmıyor massa 🙂

  48. Ferrariye ilk geldigi zaman düz çizgide gidemiyor diye bir muhabbet vardı 1 yıldan kısa bir sürede resmen farklı bir pilot oldu.

  49. hatta 1 yıl bile degil.

  50. Ferrariyede ilk geldigi zaman öleydi ama 1 yıl sonra karşımıza başka bir massa çıktı hatırlatırım.

  51. walla ben görüntüleri yayınladım massa çok iyi bir pilot olabilir senin gözünde ama bence değil f1 görecelidir sen ferrari iyi başarılı bulursun ben BMW yi ben sadece komik olduğu için söyledim bir yanlışım varsa afedersiniz ama kısa süre derken 6-7 sene kısa bir süremi sence umut

  52. tahsin emre çok komiksin bilgisiz oldugun buradan belli san massanın o zamandan bu zamana kadar ne kadar gelişme gösterdigini bilmiyorsun her halde adama helal olsun kısa sürede çok büyük bir gelişme göstermişti.

  53. massa merak etmesin ispanyada eleştiriler tekrar başlar şu linke bir göz atın baktıkça neşem yerine geliyor

    http://www.youtube.com/watch?v=JkbXVzPRf8I

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir