Webber Kalkıştan Endişe Etmiyor

yazar:

kategori:

Dünya Şampiyonu Vettel, Avustralya ve Malezya’da temiz kalkışlar yapmış ve ilk viraja lider girip yarışları kazanmıştı. Bunun aksine Webber, evindeki yarışta uzak ara 5., Malezya’da da KERS’siz 4. olmuştu.

Çin GP öncesinde konuşan Webber, Malezya’daki yarışta temposundan memnun olduğunu ve işlerin normale dönmesi halinde yakın zamanda Vettel ile boy ölçüşebileceğini söyledi.

Webber: “Son birkaç senede çok iyi sezonlarım olduğunu anlayacak kadar buralardayım. İnsanlar doğal olarak takım arkadaşları arasında kıyaslama yapıyor. Açıkçası Seb, gerçekten ama gerçekten iyi sürüyor”

“Ama benim için ilk yarış harika değildi ama Malezya, çok ama çok daha olumlu geçti. Seb, sonlarda benim tempoma geliyordu. S3’te (Q3) harika bir iş çıkardı; ki sıkça bunu ondan görüyoruz. Sıralamalarda çok g üçlü ve yarış hayal kırıklığı yarattı; çünkü önlerde yer alma şansım olmadı. Bu yüzden şu anda olduğundan daha kötüsü de olabilirdi.”

“Yine de oldukça iyi performans gösterdiğime inanıyorum. Ayrıca kategori hakkında hâlâ bir şeyler öğreniyorum. Bir pilot olarak hâlâ farklı şeylere uyum sağlamalı ve bir şeylerden nasıl daha fazlasını çıkarabileceğimizi öğrenmeniz gerekiyor. Yapmam gereken de bu”

“Her pist farklı zorluklar sunuyor. Bu yüzden evet, iyiyim. Çok daha genç olsaydım, panik yapardım ama hiç panik yapmıyorum.”

Webber, kendisinin şu anki durumunu, Michael Schumacher’in takım arkadaşı Eddie Irvine ile kıyaslayan bir muhabire de sert çıktı. Irvine, bir söyleşisinde Michael Schumacher’in takım arkadaşı olmanın, her iki haftada bir başına beyzbol sopası ile başına vurulmaya benzediğini söylemişti.

Webber: “Kesinlikle saçma sapan bir soru bu, dostum. Beni yeteri kadar uzun zamandır tanırsın; beni yeteri kadar uzun zamandır tanıyorsun!!! Art arda 5 galibiyet? Evet ama bunun bir anlamı yok. O sadece beni yenmedi, herkesi yendi. Bu yüzden sonrasında ortaya çıkan biri olmadı”

“(Mücadeleye geri dönmek) bir yarışmacının yapacağı şeydir. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez. Olan budur. Söylediğim gibi iyi bir iş çıkarıyor ve Malezya’da aramızdaki fark azdı. İlk tura rağmen, ama olan oldu. Buraya gel ve nasıl gidiyoruz gör. Sanırım burada duracağım”


Yorumlar

  1. rosberginde altında aynı arabadan vardı sonuç mercedes gpnin aldığı puanların %66sı rosbergin f1 racingin nisan sayısında okuyabilirsin

  2. Şuan bindiğin o araçta Schumi oturuyor olsaydı geçen sene şampiyon olmuştu. Fazla gevezelik ediyosun ve anlamsız tepkiler veriyorsun.
    Ancak 2. pilotların bir diğer görevide zaten böyle demeçlerle gündemde kalmak değilmi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir