Alonso: "Ferrari Kendine Dürüst Olmalı"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Red Bull’un temposuna ayak uyduramayışları ile sezona zor bir başlangıç yaptıklarını da kabul etti.

Şu anda zafer beklemenin gerçekçi olmadığını belirten Alonso, hedef belirlemede takımının dürüst davranması gerektiğini ifade etti.

Alonso: “Bizim için sezona zor bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Sorun, yeteri kadar hızlı olamamamız. Nedenini biliyoruz ama aracı geliştirmek için çalışmalıyız”

“Formula 1’de sır yoktur. Aerodinamikler, performans içi hâlâ temel unsur. Eğer liderlerin biraz gerisindeysek, nedeni aerodinamik olarak gelişmemiz gerektiğidir. Bu yüzden bunu, mümkün olduğunca kısa sürede yapmaya çalışacağız. Şampiyonanın uzun olduğunu biliyoruz. Bu yüzden mümkün olduğunca fazla puan toplamamız gerek.”

“Daha sonra, rekabetçi bir aracımız olduğunda, kazanmamız gerekecek. Ama şu anda daha gerçekçi olmalıyız. Kendimize dürüst olmalı ve esas hedef olarak podyumu belirlemeliyiz.”

İspanyol pilot, Çin’de farkın kapanmasını da beklemiyor.

Alonso: “Malezya yarışından sonra sadece 4 gün vardı. Bu yüzden araçlar, Çin’de herkes için çok benzer olacak.”

“Malezya’da dediğim gibi yine zor bir hafta sonu bekliyorum. Ama burasının farklı bir pist olduğu doğru. Geçen sene araçlar arasında pistten piste değişen bazı farklılıklar görmüştük”

“Bu yüzden umarım burası bizim için iyidir; sıralamada onlara çok daha yakın oluruz ve özellikle de asıl olan yarışta. Çünkü puanlar Pazar günü veriliyor.”

“Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Araçta bazı yeni parçalarımız olacak. Ama herkesin, her yarışa küçük gelişimler getireceğini düşünüyorum. Bu yüzden performans açısından yine çok benzer olacaktır.”

Yarış tempolarından cesaret alan Alonso, sıralama sorununun hâlâ ortada olduğunu dile getirdi.

Alonso: “Açıkçası farklı nedenlerden dolayı sıralamada, yarıştaki tempomuza kıyasla biraz daha fazla sıkıntı yaşıyoruz. Belki (nedenlerden) birisi, lastik sıcaklıklarıdır, (ama) ben öyle olduğuna inanmıyorum”

“Belki araç iyi olduğunda ve herkes yeni lastik taktığında herkes iyi tur atar. Yarışta 58 tur boyunca sıralama modunda gitmek zordur. Biz bunu Malezya’da yaptık”

Çifte dünya şampiyonu, Sepang’da çalıştıramadığı arka kanadındaki sorunun halledildiğini de ekledi.


Yorumlar

  1. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance
    ''Başkasının Izdırabıyla Huzur Bulandır Mutsuz İnsan''

    SAGOPA KAJMER

  2. bunlar gelecek başarısızlıklara şimdiden mazeret hazırlıkları…iyi oldu müstehak ferrariye…sen sana ilk geldiği iki yıl takım şampiyonluğunu hediye etmiş pilotu yollayıp sadece ben diyen enaniyetli bir adamı sponsoru çok para verdi diye alırsan bunlar elbet gelir başına…etme bulma dünyası…yakındır bu konuşmaların ardından takımdan bir cevap alonsoya…"pilotlarımızda dürüst olmalı…onları sıralamada belki araç olarak iyi yerde tutamıyoruz ama pitte hızlı ve zamanında lastik değişimleri ile avantaj sağlattık.ayrıca yarışta gayet iyi sağlam bir aracımız var. çaylak pilotları geçemeyen geçerken düz geniş ve kuru bir yolda kanadı öndekine çarpıp kıran bizmiyiz? startta aynı takım arkadaşının önünde başlamasına rağmen geriye düşmesine sebep olan bizmiyiz? acemi pilotları turlarca kovalayıp geçemeyen bizmiyiz? lütfen pilotlarımız sürüş kaliteleri konusunda dürüst olmalı…suçu hep takıma ve araca yüklememeli…". bu cevaplar bir başlasın bakın bu ispanyol çocuğu neler söyleyecek ve takım karışacak…ilk iş massaya eşit destek verilecek arkasından massa onun hesabını zaten görür. hamiltonun 2007 de gördüğü gibi…çok mutluyum çoook:)))

  3. Alonso doğru söylüyor umarım rekabetçi bir araç için güncellemeler işe yarar yoksa gitti bir sezon daha

  4. "Bizim için sezona zor bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Sorun, yeteri kadar hızlı olamamamız. Nedenini biliyoruz ama aracı geliştirmek için çalışmalıyız""Formula 1'de sır yoktur" söyle alacak olursak senden mi saklıyacaklar yoksa massadan mı?

  5. Mustafa Sar avatarı

    Ferrari Alonso ilişkisi cicim aylarının sonuna geldi… Ferrari Alonso'ya Barichello muamelesi yapmamalı… Alonso ciddi ve hırslı bir pilot… Ferrari'nin görevi Alonso'ya hızlı bir araç vermek… Alonso sonsuza kadar sessizce beklemez… Tıpkı 2007 de Mc Laren'de sergilediği diyaloğu sergilemekten çekinmez… E haklıdır da…

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    En azından avrupa sezonuna kadar galibiyet savası veremıycez belkı İstanbul'da da veremeyiz.

    Ama ALonso Sana güvenim sonsuz senin adını bazen durup dururken tekrarlıyorum ALonso ALonso diye 🙂

    Senın adını duyunca adını görunce acayip bi mutluluk hissediyorum.

    Tabii bu hislerim Sen Ferrari'den Gittiğin An BİTER :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir