Hamilton: "Sepang'daki Savunmam Güvenliydi"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Alonso’ya karşı savunma yaparken birkaç defa çizgi değiştirdiği için yarış sonunda 20 saniye ceza almıştı.

Hamilton: “Yerim için aşırı bir savunma yaptığımı düşünmüyorum.”

“Ben bir yarışçıyım ve insanlar, yarışma izlemek istiyor. Geçiş görmek istiyorlar ve ne kendimi ne de bir başkasını asla tehlikeye atmam”

“Her zaman kalbimle yarıştığımı düşünüyorum. İş yarışmaya ve savunma yapmaya geldiğinde oldukça zekice kararlar aldığımı düşünüyorum.”

“Savunma yaparken, aracınızı mümkün olduğunca geniş hale getirmeye çalışmalısınız. Kural temelde diyor ki; ‘savunma yaparken birden fazla manevra yapamazsın’. Ama düzlükte benim çok fazla savunma yaptığımı söylüyorlar… Aslında (Alonso) benim 10-15 m. gerimdeydi. Bu yüzden onun yaptığı bir hamleye karşı savunma yapmıyordum”

“Ama bu, kuralları nasıl yorumladığınıza bağlı. Bu konuda hiçbir şey yapamazsınız. Ama (taraftarlarımdan) gelen bütün desteklere minnettarım”

İngiliz pilot, yarışta kendisine verilen cezanın, podyuma şansına mal olduğu yönündeki düşünceleri de önemsemiyor.

Hamilton: “Zaten çok geri düşmüştüm. Bu yüzden benim için herhangi bir fark yaratmadı”

Red Bull’a daha da yaklaşmış görülmelerine rağmen Hamilton, bu durumun daha çok Red Bull’un tempo kaybetmesinden kaynaklanabileceğinden şüphe ediyor.

Hamilton: “İlk iki bölümdeki (stint) performansımın iyi olduğunu düşünüyorum. Heidfeld’in arkasında takılmasaydım Sebastian’a çok yakın kalabilir ve pitstoplarda mücadele edebilirdim”

“Normalde soğutmayı genişletmeniz gerekir; bu da daha az yere basma gücü ve verimliliktir. Bunu yapmak zorunda değildik. Belki diğerleri bunu yapmak zorunda, belki Red Bull da. Bu yüzden biraz hız kaybettiğimizi düşünüyorum.”

“Ama burasının daha soğuk olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bu hafta sonu formlarının zirvesine çıkabilirler. Ama işe yaramasını sağlamaya çalıştığımız bazı güncellemelerimiz olacak. Umarım işe yarayacaklar ve bize mücadele şansı sağlayacaklar. Ama bu hafta sonu kesinlikle önde olmayı planlıyoruz”


Yorumlar

  1. Sadece yer kazanmaya çalışan pilotlar birden fazla kez yön değiştirebilir diye biliyorum. Savunma yapan ya iç tarafı alır, ya da dışı, ikisi arasında sürekli yer değiştirirse arkadakiler nasıl atak yapabilirler ki?

  2. startta yapılan savunma ile yarış içerisindeki savunma arasında fark vardır. startta karambol anında herkes yer kazanmaya çalışır ve bir çok sürücü sağ-sol yapar.

  3. Aşırı yön değişimi yapmadı..Starta Vettelin yaptığı hareketler nedense göze batmıyor..

  4. rocco junior avatarı

    gel geç demeyecek ama kurallara aykırı savunmada yapmayacak.o savunması sonrası pistin farklı bölümünde kaza oldu.savunmanıza hayranım gerçekten ama lewis hep aynı.öyle bir konuşmuş ki sanki tek kalbi ile yarışan o.ayrıca button geçemiyorsa massa ne yapsın.sizin pilotlar bence bu tarz hareketlere pek meğilli.

  5. Abartılacak bir savunma yapmadı buyur gel geç diyecek halide yoktu yol vermesini bekliyolardı herhalde.

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    massanın melbourne de yaptığından daha güvenliydi. button ı yolun dışına atmıştı.

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bende grubuna katılabilirmiyim Tolga arkadaşım :p 🙂

  8. Tolga Soydan avatarı

    hadi len demek istioyrm

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir