Heidfeld Yine Sorundan Uzak Duramadı

yazar:

kategori:

Renault pilotu, ilk antrenmanda 10. virajda pist dışına çıktığında ön kanadına hasar verdi, ikinci antrenmanda ise 13. virajda dışa savruldu.

Alman pilot, çok zorladığını itiraf etti.

Heidfeld: “Sadece bir pilot hatasıydı. İki defa dışarı çıktım. Bunlar olabilir. Sadece sınırların üzerinde gidiyordum”

“Lastiklere çarpana kadar çok iyi bir ruh halindeydim. Uzun süredir buralardayım ama bir günde iki defa kaza yaptığımı hatırlayamıyorum. Bu yüzden iyi bir başlangıç olmadı.”

“Benim hatamdı. Böyle şeyler ne yazık ki olabiliyor. Diğerleri de dışa çıktı ve spinler attı. Ne yazık ki iki kanat parçaladım. Bu da, bugünün kolay olmadığını gösteriyor. Ama bu mazeret değil”

Alman pilot, kazasının ardından eski kanadına geri dönüş yapmak zorunda kaldı. Çünkü takımın elinde sadece bir tane vardı.

Heidfeld: “Sadece bir tane vardı. Bu yüzden daha ilk kazanın ardından eski kanada dönmek zorundaydım; o da şimdi elimizde olan kadar iyi değil. Ama iyi bir performans için yine de yeteri kadar iyi olmalı”

Renault pilotu ayrıca aracın temposundan cesaret aldığını dile getirdi, özellikle de ilk antrenmanda.

Heidfeld: “İlk antrenmanın ardından durum oldukça olumluydu. Çünkü iki tur derecesi elde ettim ve 5. oldum. Ne yazık ki ikinci seansta o kadar iyi görünmedim. Birkaç tur attım ve 8. sırada bitirdim. Öndeki araçlarla arada biraz fark var, bunun daha az olmasını isterdim”

“Dahasının geleceğine de inanıyorum. Çünkü kazanın ardından piste çıktığımda ilk 2-3 virajda zorlamadım. Ama diğerlerinin çoğu da bu turun mükemmel olmadığını söyleyecektir. Arkası var, bu yüzden yarını bekleyelim”

Takım arkadaşı Petrov ise normal bir Cuma günü geçirdi

Petrov: “Her iki seansta da bütün programın üzerinden geçtik ve sonrasında ayarlarda yön belirleme çalışmaları yaptık. Bundan çok memnunum. Bugünden memnun olmamız gerektiğini düşünüyorum. Elbette tur derecelerinden değil, çünkü çok daha hızlı olabilirdik. İyi olan şey, herhangi bir mekanik sorun yapamamamız. Çalışmaya ve sıkı bir şekilde zorlamaya devam edebiliriz. Opsiyon lastikleri, büyük bir gelişim, her zamanki gibi çok daha fazla tutunma sağlıyor”


Yorumlar

  1. @mes_gut Herkes kendi takımının favori pilotunu veya tuttuğu favori pilotu yüceltmek ister..Geçen sene Alonso olmasa Massa-Fisichella ikilisi şampiyonluk mücadelesi verebilir miydi? ya da Fisichella Trulli ikilisi 2005-2006'da? sanırım ne demek istediğimi anlamışsındır.Kubica bu takımın lider pilotu ve Petrov'un bu kadar iyi sonuçlar aldığı bir yerde onu geçen sene ezen Kubica'nın olması ihtimalinin hayal edilmesi kadar normal birşey yoktur ki işin düayenleri bile Kubica olsaydı ne olurdu sorusunu soruyorlar..Örn:Serhan Acar..bu söylemleri duymak sizi neden rahatsız ediyor ki?
    Kubica gridin üst düzey pilotlarındandır.Bir yıl bir adam düşünerek Renault gibi bir takım bir araç inşa ediyorsa bırakta insanlar da acaba desinler..Bu araç tamamen Robert düşünülerek vücuda geldi.İlk testlerde Kubica'nın Petrov'a attığı farklar ve elde ettiği en iyi zamanlar insanların böyle düşünmesine böyle acabalar kurmasına elbette neden oluyor..
    Nick alır başını gider demişssinde Kubica şuan iyileşse Nick şuan bırakır koltuğu.O karaktere sahip olduğunu hepimiz biliyoruz.

    @jet man senin Ferrari'nin başarısızlığını pilotlara bağlayan muhteşem(!) bir tezin yok mu yav her fırsatta bunu dile getirmiyormusun bunu savunan bir adam nasıl olurda takımın birinci pilotu Kubica'nın olması ihtimali üzerine varsayımlara saçma der ya senin şu muhteşem(!) tezinde bir hata var ya da şuan yaptığın muhteşem(!) tezde..

  2. bu ikiliden yine duble çim maceraları bekliyoruz

    özelliklede çim halı uçma duayeni petrol efendiden..

  3. kesinlikle katılıyorum, tam da düşündüklerimi yazmışsın…

  4. aslında 2.olabilirdi 1.pite girdiğinde klasmanda 2.sırada idi ne olduysa çok zaman kaybetii(anlayamadım tam olarak) ve ilk pitten 5.sırada çıktı ama tırmanmayı başardı

  5. çok doğru
    kubica olsaydı daha farklı olmazdı 2.mi olacaktı yoksa galip gelecekti hayret bir şey

  6. şansa bak 2 tane yeni kanadıda harcamış eski kanat takmış.

  7. Adam kendini kanıtlama derdinde baksanıza.. Malezya daki 2. likden sonra tebrik yerine milletin ağzında KUBİCA olsaydı söylemleri dolaşmaya başladı…

    Kubica olsaydı belki de bu kadaırnı bile gösteremeyecekdi. bunu bilemeyeceğiz ama kanaatim kubicanın parmakları düzelip piste geri dönene kadar…. ki sözleşmesi ne durumda olur bilmiyorum ama ozamana kadar Nick alır başını gider…

  8. Bu açiklama rahatlatti biraz bakalim yarin neler olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir