Hamilton: "Yarış İçin S3'te Taviz Verdik"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, geçen hafta sonu Malezya’daki yarışta yaşadığı lastik sorunu nedeniyle bu sefer sadece tek bir tur attı ve takım arkadaşı Button’un arkasında kaldı.

Hamilton: “Çok güçlü bir (lastik) durumumuz var: Sıralamada kullandığım opsiyon lastiği, yeni set opsiyon, yeni set ana lastik ve ayrıca az kullanılmış bir opsiyon daha. Yarış için şansımız arttırmak istedim. Çünkü önemli olan o”

“Strateji uzmanlar, oldukça basit olduğunu söylüyor ama yarış hiç bir zaman kolay olmaz. Kalkış yaparsınız, bütün pitstoplarınızı gerçekleştirirsiniz ve lastiklerinize bakarsınız. Yarın işler yine aldatıcı olacak. Ama kendimi sağlam bir yere yerleştirdim. Yarışta iyi bir fırsata sahip olacağım bir konumda olduğumu hissediyorum. Son yarışta en iyi şartlarda değildim”

Vettel’in büyük farkla ilk sırayı almasına rağmen Hamilton, McLaren’in gelişiminden tatmin olduğunu söyledi.

Hamilton: “Yakalamak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Kış testlerinde olduğumuz yeri göz önüne aldığımızda, ilk iki yarışta ikinci ve üçüncü sırada olmak cesaret verici.”

“2009’dan bu yana (Red Bull’un) fazlasıyla hızlı bir araca sahip olduğu ortada. Takım ve Sebastian harika bir iş çıkarıyor. Biz de aradaki farkı kapatmak için zorluyoruz. Bu mümkün. Ama şu anki yerlerine gelmek birkaç yarış alır. Eminim ileri yönde çok adım atacaklar.”

“Takip etmeye devam ediyoruz ve umarım gelişim oranımız en azından onlarınki kadar veya daha fazla iyi olur”


Yorumlar

  1. aduket (spa2000) 12.04.2011 13:52:26
    bu yarış (malezya) Lewis açısından çok eğitici oldu. (öğrenim süreklilik ister)

    Bir bakış açısıyla 8. oldu diyebiliriz ama bu yaşadıkları sayesinde Çin'i kazanacakta diyebiliriz. (ki bu yüksek bir ihtimal)

    son yarışta anlaşılan (Ferrari sayesinde) son turları hesaba katarak yapılan strateji ve ayarlar yarışın sonucunu inanılmaz değiştirebilir duruyor. yarışın başlarında kötü olan pozisyon, boş depo mekanik set-up'ları çalışmaya başladığında tamamen değişebiliyor.

  2. Lastikler yüzünden hiç kimse özgürce yarışamıyor. Yarışların amacı hızlı gidip öndekini geçmekten çok lastik korumak oldu…

  3. Lastikler konusunda sıkıntımız yok artık malezyada ki hatamızdan ders almışız umarım bu defa Sebi kendi haline bırakmayıp yarışa ortak olabiliriz.

  4. softlari kullanmişsa softlari takilmak zorunda yeni eski farketmiyo

  5. efendimayin  avatarı

    Sıralama turunun son seansında tur atılan lastiklemi devam ediliyor yarışta? Aynı sertlikte yeni lastik mi takılıyor?

  6. Yarışta Mclarenlerin redbullun temposunu tutturacanı düşünüyorum cünkü her düzlükte DRS acmicaklari için. Mclarenler kesinlikle çok yakın olacaklar.ve çılgın ataklar görebiliriz.jensondan çok şey bekliyorum bu sene aracını daha kendine göre uyarlayip hamiltonla cok yakın turlar atiyo bi sorun olmadı sürece alonso hariç podyumu zorlayan olmucak gibi duruyo

  7. rocco junior avatarı

    Geçen bir şey söylemiştim takımlar arasındaki sıralama farkı aslında yarışa mı yoksa sıralama turuna mı yönelik ayar yaptıklarını bize biraz göstericek diye nitekim onu doğrular bir haber olmuş.Fark geçen yarış 0.1sn iken bugün 0.7sn.Evet iyi adımlar attı burda Rb aracı ama Malezya da benzer fark onların lastik kullanımını düşünürek fazla yarışa konsantre olmuşlardı.Bakalım yarışta bu taktik neler getirecek

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    ön sıralarda tertemiz opsiyon lastiklerine sahip olan tek isim hamilton, bakalım ne kadar işe yarayacak

  9. Yavuz Balcı avatarı

    Bu stratejiyi Malezya'da düşünemeyen takıma saygılarımı yolluyorum ve bir daha tekrarlanmamasını diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir