Button: "Vettel'in Hızı S3'te Olağanüstüydü"

yazar:

kategori:

Yarınki yarışa takım arkadaşı Hamilton’un önünde 2. sırada başlayacak olan İngiliz pilot, S2’deki güçlü formlarının ardından pol mücadelesi verebileceklerini umduğunu belirtti.

Button: “Heyecanın dorukta olduğu anlarda her zaman mümkün olduğunu umarsınız. Ama Sebastian’ın ve Red Bull’un temposu S3’te olağanüstüydü. S2’de mümkün gibi görünüyordu. İşte bu yüzden S3’te iki set lastikle deneme yaptım. Ardından Sebastian’ın derecesini gördüm ve aslında ikincilik içinde mücadele ettiğimizi fark ettim.”

“Bizim için kabul edilebilir şekilde iyi bir gündü. Dün mükemmel bir dengemiz olduğunu düşünmüyorum. Araçtan en iyisini elde edemiyorduk. Bugün bazı iyi değişiklikler yaptık, özellikle de gece. Ve araç daha istikrarlı oldu. Bugünden elde edebileceğimizi başardık.”

“(Vettel’in) yarıştaki temposunun ne olacağını bilmiyoruz. Eğer (bizden) 1 saniye hızlı olursa, onunla yarışamayız. Eğer 0,4 saniye hızlı olursa ve KERS’e sahipsek, bu mümkün. Yarın nerede olacağımıza bakmalıyız”

“Kalkıştan bahsediyorsanız. İlk virajdan önce kısa bir mesafe var, hatta KERS’i olmasa bile -eminim olacak- yarış süresince yine de çok hızlı olacaklarını düşünüyorum. Malezya’ya bakın. Yarışın çoğunda kullanmadılar ve tempoları yine de iyiydi.”

İngiliz pilot, Red Bull ile McLaren arasındaki farkın aynı kalmış gibi görünmesine rağmen sezon ilerledikçe bu farkı kapatabileceklerine inanıyor.

Button: “Red Bull’larla mücadele edecek daha iyi bir konumdayız. Asla pes etmeyen takımdayım. Birçok şampiyonluk için mücadele ettiler. Bunun için kaynakları ve insan gücüne sahip. Er ya da geç RBR’yi yakalamak için ellerinden geleni yapacaklar.”


Yorumlar

  1. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    McLaren düzlük hızı ile alakalı taviz verdi.
    Yarın yarışta bunu göreceğiz zaten.

  2. tavizden kastettiği Q3'te tek set yumuşak lastik kullandı.. Button 2 set kullanıcaktı fakat vettel'in derecesini gördükten sonra pol için 0.7sn minimum geliştirmesi gerekiyodu turunu.. zaten uçlarda atılmış bir turu o kadr geliştrmek imkansız oldğundan tura başlamadan döndü.. diyeceğim o ki Hamilton da 2 tur atmayı seçseydi polü alamıcaktı.. tavizden dolayı şuan kullanılmamış seti war.. Button'ın ise sadece 1 formasyon turu atılmış seti var.. bakalım yarın yarışta neler olucak.

  3. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    bir şey dikkatimi çekti belki sizinde çekmiştir.Button vettel olagan ustuydu diyor hamilton yarıs için taviz verdik diyor burda bir çelişki var

  4. Griddeki en uyumlu en iyi ikili Lewis-Button bence

  5. yarin lewis ortalıgı kavuracakk,çünkü çok hırslandı…

  6. Güvenimi pekiştirmeye devam ediyosun Jenson startta çok dikkat et kendine.

  7. Yavuz Balcı avatarı

    Sana,Lewis'e ve takımıma güveniyorum. Hadi göreyim sizi.

  8. adamsın button seni begenmeyenleri utandırmaya devam ediyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir