Alonso: "Yarışta Daha Güçlü Olacağız"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yine 5. sıradan yarışa başlayacak ve yarışta podyumda olmaya çalışacak.

Alonso: “Sıralamaya göre yarış temposunda kendimize daha çok güveniyoruz. Son iki yarışta bunu gördük.”

“Cumartesi biraz daha fazla sıkıntı yaşıyoruz. Bu yüzden yarın daha rekabetçi bir araca sahip olacağımızı düşünüyorum. 5. başlayınca her şey olabilir.”

“Bizim podyum hâlâ hedefte. Bunu yapabilirsek iyi; olmazsa 4. sıra da iyi olacak. O da olmazsa 5. sıra da sorun olmaz.”

Ferrari pilotu performansından memnun kaldığını ve araçtan daha fazlasını elde edemeyeceğini ifade etti.

Alonso: “İyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Şu anda 5. ve 6. sırada, elimizdekilerle yapabileceğimizin azamisi. Bugün beklediğimiz sonucu aldık”


Yorumlar

  1. trt3 gece yarısı 12.35 veriyor

  2. alonso start da iyi bir yer kazanırsa ilk üç ün içerisinde neden olmasın

  3. Maximiliano avatarı

    Geçtiğimiz 2 yarışta alonso yer kaybetti nedenlerinden biri de arkasında hep önemli isimlerin olması fakat bu sefer durum öyle olmayacak.nedeni ise daha zayıf takımların pilotları..massa ile ilk virajda bi sorun yaşamaması durumunda nico'yu direk geçecek ve strateji ile de olsa yarış sonunda ilk 2 de kendine yer bulacağını düşünüyorum.sonuçta pistteki en iyi pilottan bahsediyoruz.

  4. Evet Ferrari yarista daha guclu olacaktir ama Ferrari`nin podyumu bile zor hedef olarak gormesi gercekten uzuntu verici, 3 takim 6 pilot su an galibiyeti hedefliyor olmaliydi..

  5. Startta yer kazan kesin podyumdayız zaten

  6. erdoğan yıldız avatarı
    erdoğan yıldız

    Demain Alonso 1 numero

  7. çift katmanlı difüzörlerin artık kullanılmadgını unutmussunuz sanırm o yüzden performans düsmesi gayet dogal

  8. Kers ve DRS'ye rağmen bu seneki Q3 derecesi geçen senekinden daha kötü.Bu demek oluyor ki geçen sene Britanya sonrası gelişimi geçtim,2010 başındaki performansı bile arıyoruz.

    RB7 nin derecesiyse RB6'dan 0.8sn daha hızlı.Yeniliği boşverdim keşke F10'un performansını koruyabilseydik.Ağırlık dağılımı bu kadar performans düşürmese gerek..

    Toparlanacaz inşallah ama yetişir miyiz?ona da inşallah

  9. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar…araç tek turda kötü sadece ve şimdiye kadar startta hep geride kaldılar…ilk virajı yer kaybetmeden dönerse Alonso podyum için savaşacağını düşünüyorum…Güzel keyifli bir yarış olur inşallah…

  10. trt3 genelde gece yarısı veriyor. ama saati hiç belli olmuyor. bence, gece 12'den sonra arasıra trt3'ü kontrol etmelisin.

  11. eren yüksel avatarı

    anladım hocam. yok mu ya tekrarı izleyebilecegim bi yer :S

  12. b.sayarıma kayıt yapmıştım eren (tv kartı).

  13. eren yüksel avatarı

    hocam nerden izledin tekrarı?

  14. "Ferrari pilotu performansından memnun kaldığını ve araçtan daha fazlasını elde edemeyeceğini ifade etti."

    alonso'nun bu sözü, massa'nın nasıl ilerleme kaydettiğinin kanıtıdır (0,026 saniye). saksı mı düştü başına nedir, 1 haftada parlamaya başladı yeniden =) maşallah felipe.

  15. sıralama turlarının büyük kısmını yeniden izledim, araçlar start düzlüğünde hangi bölgeyi temizliyorlar diye.

    ilginç bir durum, sanırım gridin en temiz yerleri, 8 ya da 10. sıradan itibaren çift sayıda kalan (8-10-12-14-16..) cepler, en temiz olacak yerler. daha ön bölüme geldiklerinde ise, tam da yanyana olan ceplerin arasındaki yoldan geçip gidiyorlar. ilk 6-7 cep içerisinde az da olsa temiz sayılabilecek yer, sadece 1. cep gibi gözüküyor. o da, bazı araçlar 1. cebin üzerinden geçtikleri için. bunun haricindeki yerlerin üzerinden araba geçmedi.

    bir de viraja akdar düzlük kısa. acaba dışarıdan giren mi avantajlı olacak, içeriden giren mi? önce içeriden giren avantajlı diyebiliriz, ama virajın devamında dışarıda kalan pilot sonraki viraj için avantaj sağlıyor.

    güzel ve keyifli bir start olacak =) alonso ve rosberg, birbirlerini geçmek için kapışacak. eğer tahmin ettiğim gibi daha start anında rosberg alonso'nun önüne kırarsa, massa'nın fazladan bir şey yapmasına pek gerek kalmayacak, bu fırsatı değerlendirecektir. bu olasılığın dışında, massa'nın startta en az 1 pilotu geçeceğini düşünüyorum.

    ama alonso geçişini yapar ve yerini kaybetmezse de, bu sefer hamilton ya da button ile çetin bir mücadeleye girişecek ve keyifli anlar yaşayacağız.

    hamilton'un geçiş yapacağını söylemek, pek mümkün değil startta. button da iyi start alan pilotlardan. eğer biraz daha konsantre olabilirse, vettel'i bile geçebilir ve yarışın şekli şemali daha o anda değişir.

  16. Doğru diyorsun Alonso'nun kalkışında sorun yok bence Avusturalya gp'de Button'un sıkıştırması, Malezya'da Weber'in arkasına takılması yüzünden trafiğe kalması yüzünden çok sıra kaybetti. Bu yarışta iyi kalkacağını düşünüyorum.

  17. Alonso startta iyi bir kalkış yapabilirse podyumda olmak işten bile değil.

  18. rocco junior avatarı

    Umut dağıtmayı bırakın Alonso.Yemişim yarış perfonmansımızı ya.Adamlardan 1.5sn fark yemişiz BBCye verdiği demeçte yarışı kazanmak imkansız tarzı laflar ediyoruz sonra yarışta güçlü olmaktan bahsediyoruz.Startı mı düşünelim,lastiği mi,geçiş yapmayı mı yer korumayı mı?Daha podyum yapamadık bile.Bu yarış sonunda fark 50 olur

  19. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    önceki 2 yarışta da önünde webber kalkış yaptı (yada yapamadı) bence bu season onunda etkisi var kötü startların…

  20. fernandoyu seneye red bullda görmek isterim.

  21. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    alonso doğru dürüst start alıp yarışı ilk 2 de bitirmeliyim falan diyiceğine 5.lik fena olmaz diyosun ya pes yani rosberg e bile geçildin yarın minumum ikincilik almadan gelme aracının yarş performansı iyi zaten arka kanatta problem olmassa çok rahat geçiş yapabilirsin startta 1-2 kişiyi geçebilirsen iş biter start çok önemli biraz start çalışsan hiç fena olmıyıcak abu dhabidede button a geçilmiştin bence sen şampiyonluğu petrov ve takım yüzünden değil berbat START performansın yüzünden kaybettin

  22. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    onuda yapmayın istersenız baska sansınız yok oğlum artık bu yarısta podyum almanız lazım ya sen ya da massa podyum almalı.Bide şu yarışta iyi start al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir