Massa: "Podyum Ulaşılamaz Değil"

yazar:

kategori:

Yarınki yarışa takım arkadaşı Alonso’nun hemen arkasında başlayacak olan Brezilyalı pilot, lastiklerini iyi kullanmasıyla sonuca ulaşmayı amaçlıyor

Massa: “İşler Malezya’dakine göre biraz daha iyi gitti ama yine de gerideyiz. Vettel’in performansı sürpriz değil; oysa Webber’inki kesinlikle öyleydi. McLaren’ler de bizden hızlıydı. Mercedes gelişmiş, yarınki yarışta bize çok zor bir rakip olacaklar.

“S2’de kırmızı bayrağın ardından hemen piste çıktım ve önümü açmaya çalıştım. Perez önümdeydi ama çıkış turunda onu geride bıraktım. İyi oldu. Çünkü bu, önümü boşaltıp derecemi geliştirmem demekti.”

Brezilyalı pilot, Malezya’daki gibi yarışta, sıralamaya göre çok daha iyi görünmeyi umduğunu ifade etti.

Massa: “Sıralamadakine göre yarışta büyük bir sıçrama gördüğümüz Malezya’nın bir benzeri olmasını gerçekten umuyorum. Eğer böyle olursa podyum ulaşılamaz değil. Pist, düne kıyasla çok gelişti. Daha fazla tutunma var ve araçlar daha az kayıyor. Böylece lastikleri daha az kullanıyoruz. Bu da ideal strateji göz önüne alınınca bir etken olarak karşımıza çıkacak.”


Yorumlar

  1. ah be felipe bu pit duvarıyla çok zorrr :((

  2. kralsın:))

  3. ben seni kast etmiyorum oversteer, bunun yanında güzel yorumun için teşekkür ederim.

  4. Forza Felipe avatarı

    Felipe'nin bu performansı gerçekten umut verici hele bu yorumlarından(Felipenin) sonra ben baya bir umutluyum.

    Yarın Felipe'den çok iyi bir yarış bekliyoruz.Ve geleceğinede inanıyoruz..

  5. yani arkadaşım sen sevin tabi senin hakkın, pilotunu her şekilde destekliyorsun. Fakat yani bence yaklaşsa da geçemedikten sonra pek bir başarı sayamıyorum ben massa adına.

    o 2. seans olayı da mes_gut adlı arkadaş yanılıyor, Alonso da trafikte kaldıktan sonra, ya da hatasından dolayı turunu geliştiremedi, aslında geliştirme şansı vardı az da olsa, ama pite girmeyi tercih etti, çünkü diğerlerinin turları da rezaletti, yanlış görmediysem sadece rosberg ve massa turunu geliştirebildi, onlarda alonso'nun ilk turundan yavaştı. yakıt olayını da ben anlayamadım, yani aynı yakıt vardı adamlarda muhtemelen 😀

  6. hay Allah iyiliğini versin mes_gut =) ben de hangi son seanstan bahsediyor diye tekrar bakma ihtiyacı hissettim..

    birincisi, alonso süresini geliştirmiyor değil, ilk 2 sektörde geliştirEmediğini öğrenince lastikleri fazladan 1 tur harcamamak için pite giriyor.

    ikincisi, bahsettiğin olay 2. sıralama seansında yaşanıyor. yani elenenlerin belirlendiği seansta. yani kalan 10 kişinin isterse 1,30 tur bile yapsa sonraki seansta baştan başlanacağı için derecelerin silineceği seansta. alonso'yu geçse ne olur, geçmese ne olur, hedef ilk 10 içerisinde sonraki seansa kalabilmek..

    yakıt olayına değinmiyorum bile, o da bugünün esprisi olarak kalsın orada =)

    ayrıca, massa'nın yeniden kendine gelmeye başladığı şu günlerde, bunu 1 yıldır bekleyen ben, sevinmeye başlıyorum kendimce, kimseye sataşmadan, etliye sütlüye karışmadan. bu durumdan neden rahatsız olanlar var? massa'nın kıpırdanması mı rahatsız ediyor, benim sevinmem mi, her ikisi de mi?

  7. kan mevsimi avatarı

    1.si alonso turunu geliştiremeyeceği için pite girdi.2.si massa boş depoya sahipte alonso sanki dolu depoya sahip.

  8. massa alonsoya biraz daha yaklaştı evet, ama Alonso'nun iyi olduğu kısım, yani yarış yarın, ve buna rağmen durum 3-0 oldu bile.

  9. 2dk lık son sralama seansını tekrar izleyin.. Alonso süresini geliştirmiyor daha doğrusu start finish e bile gelmiyor direk pite gidiyor.. Önü açık massa az yakıtla bile Alonsoyu geçemiyor… burdan Massa, Alonsoya yaklaştı die sevinen arakdaşlara duyurulur =)))))

  10. Kubicanın olmayışına,Şuminin performans düşüşüne Petrovun aracının bozulmasına birde Webbere dua edelim bu hafta,yoksa biz kırmızı tolumu sadece mc larenin pilotlarında görürdük,Yani açıkçası Q3 te bile olmayabilirdi Ferrari.

  11. yahu o an millet yangından mal kaçırır gibiydi, hani temiz tur atacam önümü açmalıyım diye heyecanla yapılan bir hata falan iki taraftan da… insanın aklına geliyor işte yanyana viraj dönerlerken =)

  12. yahu o an millet yangından mal kaçırır gibiydi, hani temiz tur atacam önümü açmalıyım diye heyecanla yapılan bir hata falan iki taraftan da… insanın aklına geliyor işte yanyana viraj dönerlerken =)

  13. Massa bu yıl oldukça iyi gözüküyor. Yarın podyuma çıkarsa şaşırtıcı olmayacaktır.

  14. Perez savunma yapmadı ki boş yere telaş yapmışsın 🙂

  15. bu sözlerinin, felipe'nin sevmediği pistlerin birisinde, alonso'ya bu denli yaklaşması, alonso'nun "elimden gelen buydu" sözleri ve massa'nın gayet olumlu konuşması ile alakası olabilir mi djarum?

    vurgu yaptığım tek güzel alan start değildi, lafları karambole getirip geçiştirme çabanı takdir ettim doğrusu, ama yemezler =)

    dur daha şu uzak doğu seyahati bir bitsin, sırada felipe'nin topraklarındaki yarış ile birlikte 2. kişisel gelişim paketi gelecek.

  16. efendimayin  avatarı

    Evet massanın hızlı olduğu bir pist değil ona rağmen iyiydi fark az zaten alonsoyla.

  17. Bu pozitif düşüncelirine hayran oldum massabest:) Pilotunun bütün vasatlığına rağmen Startta ki şahsına münhasır vurgusu çok güzel.

  18. "Böylece lastikleri daha az kullanıyoruz. Bu da ideal strateji göz önüne alınınca bir etken olarak karşımıza çıkacak."

    bu sözle, yarın ferrari pilotlarının 2 pit stop yapacağının kesinleşmiş olduğunu anlıyoruz..

  19. ayrıca, şu senin şahsına münhasır süper startlarından bir tanesini daha bekliyoruz yarın, unutma =)

  20. kırmızı bayraktan sonraki çıkış turu, hakikaten yarış startı gibi oldu. 2.sırada bekleyen felipe, perez'i geçmek için adeta geçiş yapmak durumunda kaldı. dışarıdan geçerken, bir süre virajı yanyana döndüler perez'le, aklıma kanada 2010 startı geldi. liuzzi kazmasıyla birbirlerine takılıp kalmışlardı o gün. burada da perez ile temas yaşayabilir korkusuyla yüreğim hopladı açıkçası..

    fernando'nun "araçtan daha fazlasını elde edemezdim" sözüne bakarsak, massa'nın sıralama performansında oldukça büyük bir ilerleme kaydettiğini görebiliriz. hani, arkadan birisi üflese filan 5. sıraya yerleşecektik.

    felipe'nin kanayan yarası olan, q2 ile q3 arasında diğerleri kadar büyük fark yaparak tur derecesini iyileştirememe sorunu, bugün sona ermiş oldu. lastik ısıtma sorunu ise tarih oldu çok şükür.. zaten antrenman seanslarında tur derecelerine bakarsak (fia.com), felipe'nin en iyi turlarını daha piste çıkış turundan hemen sonraki turda elde ettiğini görebiliriz. bu da lastik ısıtma sorununu aştığını gösteriyor.

    bunun yanında, bu sefer de ferrari'nin araç olarak lastik ısıtma sorunu baş gösteriyor bu sezon. ferrari yıllardır lastiklerini (çok da fazla) iyi ısıtamayan bir araç, ama bu yıl bu sorun daha büyük gibi. insaşllah bu durumu da düzeltirler.

    felipe'nin sözleri, gayet umut dolu ve hiç de karamsar ya da yapmacık gibi durmuyor. sanki bir an önce yarışın başlamasını ve yapabileceklerini göstermek ister gibi. işte budur olay, her ne oldu bilmiyorum ama, geçen pazar sabahından bu yana felipe'nin kafasına saksı düşmüş gibi maşallah =) tam da cevap vermek zorunda olduğu bir dönemde kendine gelmeye başladı. Allah yardımcın olsun, hadi göreyim seni felipecan =) böyle devam, ama bu daha başlangıç olmalı, arkası artarak gelmeli..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir