Alonso Ferrari'ye 10 Üstünden 10 Verdi

yazar:

kategori:

Alonso, takım arkadaşıyla birlikte bir kez da 5 ve 6. sıraları elde etmelerinin ardından sıralamalarda araçtan maksimum performansı çıkardıklarını söyledi.

Alonso “İlk 3 yarışta sıralamalarda yaptıkları açısından takıma 10 üzerinden 10 verebilirim. Risk alma ve normal bir şekilde ilerleme arasında dengeyi bulmak her zaman zordur ve bazı sürücülerin bu 3 seansta pahalıya mâl olan hatalar yaptığını gördük. Şu anda çok aşırı şeyler denemiyoruz, her şeyi basit bir şekilde yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Takım Patronu Stefano Domenicali “Burada, senenin ilk yarışındakine benzer bir sıralama gördük ve bundan farklı bir şey beklemiyorduk çünkü aracımızda temel bir değişiklik yok. Bundan mutlu olamayız ancak bu zorlu dönemde farkı kapatmaya çalışmalıyız. Avustralya ve Malezya’da yarış performansımızın lider hariç diğerlerine göre kötü olmadığını gördük bu yüzden neler olacağını göreceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Anlatmak istediği arabanın yapabileceğinin en iyisini çıkarttıkları

  2. hayranım ustam sana seni örnek alıyorum:D

  3. şimdiye kadar yaptığı kötü açıklamalarla takımı ve taraftarlarını kötü yönde etkilediği kendisine dürtülmüştür. o da alelacele bunu demiştir 😀

  4. Valentino Rossi  avatarı
    Valentino Rossi

    ne iş?

  5. aracın tüm potansiyelini kullandık demeye çalışmış, hani araç daha hızlı da, biz hata yaparak olayı berbat etmedik, ne takım olarak ne pilotaj olarak demeye çalışıyor.

    webber de red bull kullanıyor ama bugün yaptıkları hatalar ile iyi bir sıralama geçirmediler.

    boşuna anlatıyorum bunları biliyorum, sizde ki at gözlüğü de değil, sadece olaya tek taraflı bakmıyorsunuz, bakmak istediğiniz şekilde bakıyorsunuz, işinize geldiği şekilde

  6. Hasan Yaman avatarı

    Red bull da Alonsoya göre 10 üzerinden 15 almalı

  7. Her haber sitesi, bir demeci, bir fikri aşağı yukarı aynı cümlelerle verir. O yüzden hangi kaynağa bakarsanız bakın, haberin anlamının pek değişmediğini göreceksiniz. Burada ise sizin de takdir edeceğiniz üzere değişik bir hadise vuku bulmuş. Haber değişik kaynaklarda şüphe uyandıracak kadar farklı nakledilmiş. Buradaki amacım, ingilizce bilmeyen arkadaşlarımızın yanlış bilgilendirilmesine, hakikatin çarpıtılmasına mahal vermemektir. Benim ihtiyatlı davranmamın, dikkatleri bu husus üzerine çekmemin yegane sebebi budur. Burada suç sizde değil tabii ki, bunu zaten ilk yorumumun son satırında açıkça belirtmiş idim. Vega_nitro dostum, çevirinin kaynağını biz F1'e gönül vermişlerle paylaşarak, siz de gereken açıklamayı yaparak hadiseyi en küçük bir şüphe zerresi kalmayacak şekilde aydınlatmış, gönüllere su serpmiş oldunuz. Bu husustaki hassasiyetimi mazur görünüz. Amacım, hiçbir şekilde, burada canını dişine takan F1daşları zan altında bırakmak değildir. İyi günler.

  8. Ben de tam onu yazacaktım off-topic olur silinir diye yazmadım.

    Neden karamsar haber yerine bahar esintileri taşıyan haberin çevrildiğiyle ilgili açıklama yapılması gerekiyor bence. Site sakinlerine danışılmalı bence haber kaynaklarıyla ilgili. Böyle pozitif Ferrari haberleri yayınlanıyor olması sitenin Ferrari'ye meyilli olduğunu mu gösteriyor yoksa?

    🙂

  9. bu ilk kez olan bir şey değil, son da olmayacak. Türkiye'de de aynısı olmuyor mu? herkes olaya bakmak istediği taraftan bakıyor. yalnız böyle bir durumda her zaman için çevirmenlerin sorgulanması da apayrı bir mevzu. korkuyorum şimdi çıkıp da birisi "kasıtlı olarak niye oradan çevirmiyorsunuz??" demesin.

  10. Aynı haberin bu kadar zıt şekilde verilebilmesi elem verici. Şok edici. Öyle anlaşılıyor ki çevirmen arkadaşlar kaynak olarak orayı kullanmışlar. Nasıl oluyor da diğer sitedeki haber alabildiğine karamsarken buradaki bahar esintileri taşıyor idrak etmenin mümkünatı yok.. İki farklı görüş diyelim. Bu hususla ilgili beni bilgilendirdiğin için müteşekkirim vega_nitro. İyi günler.

  11. teşekkürler. sanırım haberi çeviren kişinin başka bir açıklama yapmasına gerek kalmamıştır.

  12. Ben de onu merak ediyordum. Nasıl bir riskse HRT de alsın aynısından. 😀

    …10-15 puan diye gelişi güzel söyledim. İki pilot da 10-12 puan gördü. 15 almadılar diye söylediğim yanlış olmuyor. Bu yaklaşımla 15-18 puan alabilirler.

    Takıma çıkışsaydı, takımı suçlasaydı çok sevinecekti insanlar ama Alonso takımın arkasında durup sabahtan akşama kadar deliler gibi çalışan insanlara moral vermek isteyince olmadı tabi. Söylediği sözün sebebi budur. Anlayana tabi.

  13. Başlık tamamen espn'deki haberle aynı olmakla beraber içerik olarak da Massa dışında yine aynı.

    espn'den yansıma;
    http://en.espnf1.com/china/motorsport/story/46350.html

  14. evet risk alıp roket taksınlar araca. belki FIA çakmaz:))) hayır anca o şekilde bir risk aldıklarında RB'ye yetişme söz kunusu çünkü.

  15. Ferrari'nin daha 15 puan aldığı yarış olmadı. Millete yanlış bilgi vermeyelim. Bu hakikatin yalnızca bir kısmı. Neden risk almalıdır diyorum? Çünkü burası Ferrari. Risk almazlarsa olacaklar belli. Her yarış dördüncü-beşinci olma mücadelesi- 6-7 yarışta oluşacak muazzam fark- takımda iç huzursuzluk- pilotlarda gerginlik. Ki bu yarış Ferrari'nin ileri gitmek yerine gerilediği anlaşılıyor, geçtiği pilotlara bakıldığı zaman bu ortada. Webber ve Renault'lar yokken geçen yarışla aynı yerde başlıyorlarsa gerçek yerleri 7-8.cilik demektir. Bu da takım için, Alonso'nun da "performansımızın zirvesi beşinciliktir" demecini de göz önünde bulundurursak felakettir. Durumun vehametini idrak etmek sorunların çözümü için elzemdir.

  16. Alonso'nun sözlerinden negatif anlam çıkarmak için çok uğraşıyorsun ama ortada senin çıkardığın gibi bir durum yok. Takım sıralamada elinden gelenin en iyisini yaptı diyor. Aracın yarış performansının sıralama performansından iyi olduğunu görmemek için de kör olmak gerek. Sıralamalarda takıma 10 üzerinden 10 vermesi ama yarış performansının daha iyi olması, senin çıkarmak istediğin gibi negatif bir sonuç çıkarmıyor.

    Ama sen kötü niyetli baktığın için benim yaptığım bu açıklamayı muhtemelen anlamayacaksın.

  17. @lash lash

    dostum sende biliyorsun ilk iki yarışta sıralamalar sonrası diaz olumsuz beyanatlarda bulundu. şimdi 10/10?

    ———————————————————–
    diaz: İlk 3 yarışta "sıralamalarda" yaptıkları açısından takıma 10 üzerinden 10 verebilirim
    diaz: Avustralya ve Malezya'da gördüğümüz gibi "yarış performansımız sıralama performansımıza göre" daha iyi.(çoğul konuştuğu için takımı kast ettiğini anlaşılır açıklıkta)

    sıralamalara 10 üzerinden 10 veriyor(yani max.), yarışlarda da sıralamalardan daha iyiyiz diyor (10 üzerinden verecek birşey kalmıyor).

    Herşeyi harika karıştırıyor..

  18. eren yüksel avatarı

    testleri ve sıralamaları izleyemedim ama stratejiye güveniyodur belki

  19. Alonso Ferrariye gönderme yapmış işte, haksız da değil hani..

    araç malum şu anda

    Sırasıyla Meşrubatçılar,mc laren,reno ve daha sonra ferrari şeklinde olunca kaçınılmaz açıklama gelmiş.

  20. Araca mı 10 vermiş peki? Takıma vermiş. Sadece haberin başlığını okuyunca böyle oluyor demek ki.

    Red Bull hızlı diye panik olup daha üçüncü yarıştan risk mi alsınlar? Ne saçma. Bu ilk yarışlarda alınacak 10'ar, 15'er puanlar çok değerli. Geliştirmeler, yeni parçalar geliyor işte zamanla. Araç yavaşsa ne tür bir risk alarak yetişebilirler ki Red Bull'a? Eldeki araçla en iyisini yapmaya çalışıyorlar işte.

  21. Eğer şu araca 10 verdiyse, Ferrari için yolunda gitmeyen birşeyler var demektir. Renault'ların, Webber'in olmadığı bir seansta 5. olup da performansımız zirvedeydi diyorsa sorunlar baş göstermiştir demektir. Bir de artık risk almanız şart çünkü risk almazsanız fazla geride kalacaksınız. Hani Mclaren'in başladığı yerde olup böyle bir strateji izleseniz tamam da 5.lik iyi bir yer değil bu strateji için. Fark açılmadan hamle yapmalı takım, yoksa bir seneye daha elveda deme riski var.

  22. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aracın maximum sıralama hızı şimdilik bu kadar ama yarış performansı sıralamadan daha iyi.
    Alonso , Risk ve gelişme arasındaki hassas dengeyi bozmadan ilerlemenin zorluğundan bahsetmiş.Antrenmanlarda yeni parça denemiş ve sorunlarla karşılaşmıştı.Aynı olay redbull takımında webberde de var.Muhtemelen kers RB takımının başına dert olacak.(ör: webber malezya yarışı ve çin sıralama) .Bu değerlendirmeyi webbere bakarak yapmıştır.
    Aracın yavaşken dengesiz bir şekilde risk alarak gerilerden başlamaktansa emin adımlarla bu şekilde gelişmeye devam etmek iyidir.VERİLEN NOT BUNUN İÇİNDİR.

  23. schumacher075 avatarı
    schumacher075

    bazı arkadaşlar yanlış anlamış gibiler.alonso ellerindeki paketin %100 performansını çıkardıklarını söylüyor yani bu paketle bundan iyisi olmaz demeye çalışıyor.türkiye gelsin çoğu takımda güncellemeler olacak bakalım hangi takımlar öne atılım yapacak.ferrarinin gelişeceğinden eminim

  24. Valentino Rossi  avatarı
    Valentino Rossi

    Onu kendi haline bırak.Ben ortaya laf atıyorum.O zokayı yutuyor,sinir oluyor.evde demediği kalmıyordur.Buraya yazamıyor.Ama ben onu sinir ettiğimi çok iyi biliyorum değilmi carlcı aduket patakütçü =)

    Ortaya yaz,cevap ver deme.Ortaya yazınca sinir oluyor,cevap ver dersen kendini nimettsen sayıyor zigzagcının offical supporter'ı =)))

  25. Neden "Diaz"? "Recep Bey" yaklaşımı mıdır nedir?

    Napsın adam takımını mı kötülesin? "İlk 3 yarışta sıralamalarda yaptıkları açısından takıma 10 üzerinden 10 verebilirim" demiş adam, "Ferrari aracına 10 üstünden 10 veririm" dememiş ki. Haberleri yorumlamadan okumak faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

  26. Jenson_Button avatarı
    Jenson_Button

    en azından zigzag yapmadan kullanabiliyor..

    bazıları gibi şifozren yada balık hafızalıda değil.

    pilot:sadakatin sınırı var.ayrılırım.Nereye yavru ceylan?uhmm şey redb… Enerj….. gulp!!
    pilot:(kötü yakalandım)….. takımım iyidir çok severim ben onu kalırım,değilmi?kalırım kalırım,demem bir daha öyle demem demem.

    bu pilotun araçlarlada arası iyi değildir:2009 çok iyi olacak!!! (pardon????),2010-başarabiliriz…(denemek serbest ama özgüveni kırılmış).

    ———————————————————————————————————————————–

    bakalım bu bölümde ash takımın hangi kararını sorgulayacak….yeni bölümümüzde

    gotta catch'em all gotta catch'em all gotta catch'em all gotta catch'em all gotta catch'em all

    hamilton!!!! =))

  27. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    ya al işte bir saçma sapan demeç daha alonsodan ilk 3 yarışta yarışa 5.sıradan başlamaya sen tam puan veriyosun vettel polü aldıktan sonra sevinmek için aracın dışına bile çıkmıyor alonso son yarışlarda sürüşün nasıl zevk veriyosa demeçlerinde saçmalaşıyor yarışın startında yer kaybetmen webberin yüzündenmiymiş yarın görelim bide ona göre yorum yapalım

  28. 😀 ister istemez ^^ =))

  29. oyle bir açıklama yapmış ki su katımamış alonso fanlarını bile çileden çıkarmış 😀

  30. diazın rakamlarla ezelden beri sorunu var.

    Macca'da: Aracı 0.6 sn hızlandırdım. (tekrar yapsana)
    Geçen sene : %100 şampiyonum. (bu gerçekten inanılmaz bir demeçti)
    Şimdi: 10/10.

    rakamların karşılığını bimiyor mu?

  31. Şimdi söktür git demek vardı ama 😀 du bakalım bi bildikleri vardır heralde 😀

  32. 😀 😀

  33. politik bir açıklama olmuş. takım çalışanlarını cesaretlendirme ya da iyimser kalarak inançlarını arttırmak istemiş olabilir. ya da ferrari'nin sıralama seanslarındaki düşük performansına karşı takımı savunmak istemiş olabilir. eleştirmiyorum elbette, ama ferrari'nin en zayıf karnı olan sıralama seanslarına 10/10 vermek, başka türlü açıklanamaz.

  34. sanırım mevcut koşullar altında takımının elinden geleni yaptığını kastederek 10 üzerinde 10 verdin. yoksa genel durumu kastettiysen; madde bağımlısı filan olman lazım 🙂

  35. Alonso, içtin mi oğlum ne 10 puanı yaa:D

  36. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    brahh yaa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir