Petrov, Motorun Hava Beslemesinde Sorun Yaşamış

yazar:

kategori:

Sıralamaların 2. seansında son seansa kalabilecek dereceyi elde etmesinin ardından Petrov’un aracı 4. virajda durmuştu. Bu olayın ardından kırmızı bayraklar sallandı. Seansın tekrar başlamasıyla birlikte 2 dakika kalmıştı ancak bir çok sürücü trafik nedeniyle tur zamanını geliştiremedi.

Petrov yarışa 10. sıradan başlayacak. Tur zamanını geliştiremeyen Nick Heidfeld ise 16. sıradan.

Yarışın ardından konuşan Alain PErmane “Tam olarak ne olduğunu hâlâ araştırıyoruz. Güç kaybettik ve motor öldü. Hava beslemesinin bozulduğuna inanıyoruz. Motor tekrar çalışmadı ve araç viteste kaldı. O nedenle pist üstünde kaldı.” 

“Nick’in ilk seanstaki derecesi 3. seansa kalma konusunda sorun yaşayabileceğimizi gösterdi. Bu nedenle yumuşak lastikle sürüşü seansın sonunda gerçekleştirip pistin en gelişmiş halini kullanmayı istedik. Tam bunu yapacağımız sırada Vitaly’nin aracı yanlış zamanda kırmızı bayraklara neden oldu ve Nick seansın sonunda trafiğin ortasında kaldı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Gerçektende buna şükür Motor yada şanzıman değişseydi resmen mahvolurduk zaten kötü bir başlangıç yapacaz tek tesellimiz startlarımızın iyi olması

  2. efendimayin  avatarı

    Buna şükür şanzuman değil ya önemli olan o motorda değişmeyecekmiş. Zaten kalkışta renault iyi.

  3. Motorlar, sürekli enerji üretebilmek için bir döngü içerisinde çalışırlar. Bu döngüde silindir denen yanma odalarına yakıt ve hava alınır, sıkıştırılır ve bir şekilde tutuşturulur. Yakıtın içerisindeki kimyasal enerji, ısı enerjisine dönüşerek karışımın ısınmasına sebep olur. Isınan hava genişler ve kendisini sıkıştıran pistonu iter. Pistonun itilmesi elde edilen ve kullanılabilir güçtür.

    Petrov bugün çok talihsiz di testlerde böyle bir durum ile kaşılaşmamıştık.Umarım yarın telefi ederiz.

  4. kimi fanları bana hiç gücenmesin lütfen oda hep motor yakardı..aracı kastırıp suyunu çıkarmaktan gerçi sonrası hali duman oldu Alonso ile şampiyona mücadelesini kaybedince şutingen..sonra dikiş tutturamadı zaten..

    gelelim petrol efendiye bu adam bir kasap geçen sene karişmadığı kaza kaza yapmadığı yarış kalmadı..

    ötesinde sorumsuzca aracı boşa alıp pist dışına çekilemediği içinde insanların yarışının içine etti

    sanki kızıl meydan dasın birader, bu adamı ilk yarıştaki derecesi ile alıp yerlere göklere sığdıramayanlara armağan olsun bu günkü yaptıkları. birde koca bir yarış var yarın bakalım neler olacak kimleri biçecek yine..

  5. efendimayin  avatarı

    Evet hatırladım motor değiştirince sıra cezası yok sadece yıllık adet var. Şanzumanda sıra cezası var güzel…

  6. "motor öldü" motor, hava alamadığı için yanma durdu anlamında kullanıldı sanırım. burada motorun motorun ömrünü bitirecek bir durum yok. ama yinede motor değişecek ise bile sıra kaybı olmayacak.

  7. efendimayin  avatarı

    Motor değişecekmi acaba? Yani sırası değişecekmi ki?

  8. bu olay en çok bizi etkiledi ama :)) Nick tur atamadı ve Petrov'da muhtemel 4.lük 5.lik veya 6.lıktan oldu.

  9. Renaultçu arkadaşlar yanlış anlamasın, kişisel birşey de değil ama şu Petrovu tokatlamak istiyorum seansı alt üst etti 🙂 Onun yüzünden galiba Rosberg hariç kimse derecesini geliştiremedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir