McLaren'den "Soğukkanlı" Hamilton'a Övgüler

yazar:

kategori:

Takım, Hamilton’un aracına yakıt ekledi ve motorda fazla besleme olduğu anlaşıldı; sonrasında boşaltmak için depoyu sökmek zorunda kaldı, sorunu halletti. Yarışın başlamasına çok az bir zaman kala ekip, aracı hazır hale getirdi ve Hamilton bu esnada soğukkanlı yaklaşımı ile dikkat çekti.

BBC’ye konuşan Whitmarsh: “Lewis sadece araçta oturdu ve takımın kendi işini yapmasına müsaade etti. Ama aracın arkasında sökme işlemleri yapılırken o kendi kalkışına odaklanıyordu. Bu yüzden soğukkanlı ve odaklanmış olarak kalmakla iyi bir iş çıkardı.”

“Birkaç dakika sonra harika bir kalkış yaptı, liderliği aldı ve yarış bizim için 1-2 sonucuna doğru gidiyordu. Açıkçası ilk pitstop ve yarışın o bölümünde işler bizim için yolunda gitmedi. Ardından takım ve pilotlar, telafi için büyük bir çaba gösterdi.”

McLaren patronu, Hamilton’un yarış öncesinde sorununu halletmek için zamana karşı yarıştıklarını belirtti.

Whitmarsh: “Piste çıkmadan hemen önce motoru sorunsuz bir şekilde çalıştırdık ama açık bir şekilde fazla besleme vardı. Tepki vermeliydik ve zaman bize karşı ilerliyordu.”

“Aracı sökmek, bütün yakıtı boşaltmak, artık fazla beslemenin olmamasını sağlamak öğleden sonrası için iyi bir başlangıç değil. Ama çocuklar harika bir iş çıkardı.”

Yarışın ardından hisleri sorulan Whitmarsh: “Bütün duygular iç içe”

“Zor bir hafta sonu oldu. Yarışlarda şimdi çok daha fazla hareket var. Birçok pitstop var. Lastiklerini izlemeniz gerekiyor. Bu konuda yanlış yönde biraz gitseniz bile yanarsınız. Lewis ve Jenson’un mükemmel bir yarış çıkardıklarını düşünüyorum”

Yarış içinde bir ara Hamilton ve Button pist üzerinde mücadeleye girişti.

Whitmarsh: “Araçlarımızın birbirlerini geçerken hiç keyif almam. Bunu canlı izlediğinizde oldukça ürkütücü oluyor. Çünkü felakete santimetreler kaldığını biliyorsunuz”

“Ama yine yarışmak için oradalar ve birbirleriyle yarışıyorlar. Bu takımın felsefesi bu. Her iki adamımızın tam gaz yarışmalarını istiyoruz. Harika bir öğleden sonra olmasını sağladılar. Temiz bir şekilde durumu geçirdiler.”


Yorumlar

  1. mcl- attack avatarı

    Button içinde lastiklerini koruyor diye ümitliydik,yalan oldu.

  2. Mclaren MERCEDES budur işte onları izlerken keyif alıyorum herşeye değer onları izlemek harika birşey Hamılton bir başka pilot normal şartlar altında onu geçmek çok zor savunması hızı tartışılmaz bir pilot şampiyon olmasını isterim bu sene..

  3. ilk önce temkinli yaklaştım acaba tekrar malezyadaki gibi olurmu diye ama ne kelime adam resmen atak nasıl yapılır sorusuna cevap verir gibiydi helal olsun seviyorum bu adamı button'ıda seviyorum ama lewis daha bir tutkulu daha bir yarışcı ama button'da çok soğukkanlı ama bugün nedense pitte hata yaptı çokda güldüm valla heyecanla pite daldı redbull ekibine yanaştı durdu bi baktı ulan bunlar bizim tayfalar değil noluyoz lan anaa öndeler derken geçildi ama komik bir andı kolay kolay yaşanmayacak bir andı zannedersem birde geçen yıl oldu bu durum toro rossodan biriydi yanlışlıkla redbull pitine daldı sonra baktı bunlar değil dedi bastı gitti. :))

  4. hiçbir ipucu vermese idin, adam McLaren'den bahsediyor derdim.

  5. ismail uçar avatarı

    bende katılıyorum,özellikle ilk dikkatimi 1. madde çekmişti 97 de mika hakkinen le..hiç bir zaman pilot tutmam tabi benim takımımdaysa tutarım giderse takımımdan yerine geleni tutarım.Bu mika hakkinen le başlamıştır benim için sırasıyla kimi raikkonen ve hamilton la devam etmiştir.takım arkadaşlarını da unutmayalım david C. montoya ,alonso , kovalainen.

  6. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    ahhhh ahhhh button yerine almadılarki raikoneni alsalardı çok daha keyifli yarışlar izleyebilirdik

  7. cidden baska soylenecek kelime yok.hep mc laren pilotlarini tuttum.once montoya sonra raikkonnen.raikkonen le birlikte kalbim ikiye ayrildi.kimi 1. olsun ama hemen arkasinda mclaren olsun istedim hep.asigim o takima ve renklere.kimi gitti ve f1 izlemedim uzun bi zaman. kimi varken bir kac defa onun yarisini mahvettigi icin hamiltondan nefret etmistim. ama simdi seviyorum bu cocugu baska bi isik var onda.pist ustundeki su an acik ara en iyi atak yapan hep deneyen ve tutkuyla yarisan tek pilot. bu yuzden cok sevmeye basladim onu.bazen cok agresif defans yapiyor ama ogrenir insallah boyle yapilmamasi gerektigini.button hic bu takima gore degil isinamadim hic ona.kimi hamilton cidden ruya ikili olurdu.kismet degilmis iste!!

  8. Yarış boyunca kaç kere kendisine "şimdi lastikleri zorlama, geçiş yapmayı yarışın sonunda denersin" dediler, kimseyi dinlemedi önündeki herkesi teker teker geçti. Helal olsun Hamilton'a.

  9. sana katılmamak imkansız…

  10. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN
    Whitmarsh: "Araçlarımızın birbirlerini geçerken hiç keyif almam. Bunu canlı izlediğinizde oldukça ürkütücü oluyor. Çünkü felakete santimetreler kaldığını biliyorsunuz"
    "Ama yine yarışmak için oradalar ve birbirleriyle yarışıyorlar. Bu takımın felsefesi bu. Her iki adamımızın tam gaz yarışmalarını istiyoruz. Harika bir öğleden sonra olmasını sağladılar. Temiz bir şekilde durumu geçirdiler."
  11. Bu takıma olan hayran oluşumun bazı nedenleri!
    1-Estetiğe verdiğ önem (özellikle renkler)
    2-Her zaman sıradışı tasarımları
    3-Her zaman yenilikçi olması
    3-Her şartlar altında soğukkanlılığı ve ciddiyeti
    3-Her pilotuna verdiği eşit kaynak
    4-Her zaman muhteşem bir patron
    5-Herzaman muhteşem bir pilot
    6-Sezon başı veya sonu farketmeksizin gelişmesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir