Webber, Vettel'in Kazanmamasına Sevindi !

yazar:

kategori:

Cumartesi günü sıralamada zorlu anlar yaşayan ve bugün 18. sıradan yarışa başlayan Webber, yeni lastiklerinin de etkisi ile muhteşem bir performans ortaya koydu.

Sonlardan gelen Avustralyalı pilot, podyuma çıkmayı başardı; yarış içindeki temposu ile galibiyet mucizesi soru işaretleri uyandırdı.

Webber: “Lewis’i tebrik ediyorum. Sonunda başka birinin… elbette Seb ile aynı takımdayız ama olağanüstü bir dönem geçiriyor ve burada hepimiz zaferler için bulunuyoruz.”

“Bir şekilde McLaren’in kazanması utanç verici ama Seb’in de çok uzaklaşmasına izin veremezdik. Yarış açısından iyi bir gündü. Takım adına puanlar açısından da iyi bir gündü.”

Avustralyalı pilot, yarışın başlarında sert lastiklerle trafiğe takılıp yükselmekte sıkıntı yaşadığını ama daha sonra yumuşak lastiklerle uçtuğunu ifade etti.

Webber: “İnginç bir yarıştı. Ana sert lastiklerle başlamaya karar verdik. Pek arzulanan lastik olmadığını biliyoruz. Onu yolumuzdan çektik. Oldukça aldatıcıydı. Bu çocukların olduğu yerde geri dönmek kolay değildi.”

“Ama araç geri geldi ve ondan sonra tekrar başladık. 15 tur geçmişti ama hâlâ 17. sıradaydım. Sonra araçta kendimi daha rahat hissetmeye başladım. Sıralama sonrasında birkaç set lastiğim kalmıştı. Bu yüzden belki de sıralama çıkmamak ve öylece yarışa başlamak daha iyi kumardır”

“Şaka bir yana bu hafta sonu harika bir iş çıkardık. Çocuklar pes etmedi. Bu, fabrikadaki herkes için yapılmış bir sürüştü.”


Yorumlar

  1. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Vettel'in ilk yarış galibiyetini hatırlar mısın? Toro Rosso ile 21 yaşında Monza'da kazandı. Webber ise 33 yaşında Red-Bull'da ilk galibiyetini aldı. Bir takım nasıl olurda Webber'e göre gelecek planı yapar. Bu kadar mı çekemiyorsunuz. Ama kolay değil, bir içecek firması iki senedir tüm F! dünyasını başınıza yıkıyor. Webber sempatizanlığıda ondan olsa gerek.

  2. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    İnanılır gibi değil yaa. Massa Alonso'ya yol verince sevinenler Webber'in avukatı kesilmiş. Yok öyle yok böyle. Kariyerinin sonuna gelmiş Red-Bull sayesinde podyum görmüş birinden bahsediyorsunuz. Komik olmayın bu kadar.

  3. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Takımın bunu yaptığında hiç zorunuza gitmediyse, Webber'in Vettel'e yol vermeside zorunuza gitmeyecek.

  4. Bu fotoğraf da 2005 F3 Norisring podyumundan Vettel, Hamilton ve Diresta

    http://www.yallaf1.com/wp-content/uploads/2011/01/dmm0516jy04431.jpg

  5. Junior Formula serisinde. Martin Brundle bunu söyledi aynı zamanda http://news.bbc.co.uk bu sitede de bundan bahsedilmiş ama fazla da bilgi yok sadece onu yendiğinden bahsedilmiş.

  6. keyser soze avatarı

    Bu sitede yorumlarını beğendiğim nadir insanlardan birisin. Benim bir konuda aklımdan geçen düşünceleri genellikle sen dile getiriyorsun. Belki de aynı pilotları desteklediğimizden kaynaklanıyor 🙂

    Vettel in niye bu kadar küçümsendiğini ben de anlamıyorum. Toro Rossa(ya da o seviyede) da yarış kazanan çok fazla pilot yoktur. Neyse bu herkesin kendi düşüncesi.

    Bunun dışında bir sorum olacaktı. Di Resta, Vetteli 2006 Formula 3 şampiyonasında geçmiş aynı takımdayken ama ben Hamilton ı geçtiğine emin değilim.Acaba biliyorsanız hangi seride olduğunu öğrenebilir miyim?

  7. Kariyerinin en keyifli yarışını geçirdiğini düşünüyorum.tebrikler

  8. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Sen çalınmış hikaye yazacağına almanya gp 2010 yaz orjinalini orda görüsün

  9. Önümüzdeki yarışlardan birinde webber 1., vettel ise yakın şekilde 2. olarak yol alırken yarışın sonlarına doğru red bull "vettele yol ver" derse -ki takım emirleri serbest artık- herkesi haklı çıkarırlar ve sportmen oldukları da yalan olur. Ola ki webberin kazanıp daha fazla puan almasına göz yumarlar. işte budur dedirtirler herkese…

  10.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    kanguru eti mangalda,timsah eti balık gibi güzel olur diyorlar.Belki Webber ikram etse biraz fikirleri değişir.

  11. hatta vettel alt serilerde direstaya yenilmiş bir adam

    Buna biraz ekleme yapalım, biraz eksik kalmış gibi. O adı sanı duyulmamış kişiye Lewis Hamilton da yenilmiştir.

    Bu adama accayip haksızlık yapıldığını düşünüyorum ki bu adam birkaç sene içerisinde ya Ferrariye ya Mclarene ya da Mercedese gelecek bir pilot. Kaçışı yok. O zaman da milletin onu göklere çıkarmasını köşeden kıs kıs gülerek izleyeceğim.

  12. rocco junior avatarı

    redbullda eşitlik falan olamaz.herşey vettel için tıkır tıkır işlerken webber üvey evlat gibi bir kenara itilmiş.aksini iddaa etmek kör gözle seyretmektir.parmak çocuk sarı fırtına vettel tek turda araçta sadece daha iyisini yapabiliyor webberden.ama webber gibi bir pilot bile son yarışa kadar onu puan olarak geçti.hatta vettel alt serilerde direstaya yenilmiş bir adam.tamam en genç dünya şampiyonu ama eşit araçla daha önce yenilmiş adı sanı pek duyulmayan bir pilota.webber de onu susturuyordu ki takım izin vermedi.en genç şampiyon olmasını işin içine katmıyorum.webber onu yenebilir

  13. webber takıma inat bu gün ortaya kendini koydu ve kazandı eğer vettele gösterilen ilgi ve alakanın dörtde biri webbere gösterilse idi webber daha farklı bir yerde olurdu.

    adam avusturalyalı olunca olmuyor bu adamlar kanguru eti sevmez çiftlik domuzu yiyerek büyümüşler

    hiç aborjin kültürleri yok doğal olarak.

  14. E hadi çeviriyi yapan kelimeleri tam çevirmediyse ?
    Hadi "Vettel'in kazanmaması benim çıkarıma oldu" dediyse sadece ? Sevinmesini çeviri yapan kattıysa ?

    Sonuçta adam şampiyonluğa oynuyor. Tabiki onu geçmek istiyorsa onun puan kaybı lehine olacaktır. Adamın tek kötü yanı "korkusuz" olması. Lafı arkadan değil direk yüzlerine söylüyor.Ayrıca siz Webber in yerine olsanız ve şampiyonluğa oynasanız liderin puan kaybına sevinmezmisiniz ?

  15.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Bu arada söz süpermiş.İsimlerin yerlerini değişik görmek dilekleriyle =)

    Webber: I'm exactly where I'm supposed to be. … =)

  16.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Okay Karacan sadece bir skor yorumcusudur.Yaptığı yorumların benim açımdan hiçbir önemi yoktur.

  17.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    =)) Olsun arasıra farklı konular iyidir =)….. tabi zevkler renkler tartışılmaz.Pilotlar ve takımlarda.Ama Ferrari resmen hayal kırıklığı olma yolunda ilerliyor.O yüzden Webber'in kazanmasını istiyorum.

  18. Tamam, eyvallah geçenki tavsiyen güzeldi, buna biraz soğuk baksam da boş bir zamanımda bakacağım. Bu arada haberin altındaki yorum bölümünü mahvettik. Konu nereden nereye geldi 🙂

    Hazır yazmışken bu haberle ilgili son repliği ve yorumu da yazayım. The Good ,The Bad and The Ugly'den alıntı.

    "You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig"

    Sonuç olarak Vettel with loaded gun and Mark Webber digs 🙂

  19. watercolour avatarı

    Okay karacan'ın yayında söylediği gibi Vettel yıldız pilot, Webber işçi(amele) pilot.Webber'in takımda tutulma amacı sadece takım icin puan toplamak bu kadar basit.Webber'de bundan sonraki kariyeri boyunca rbr den daha iyi bir araç bulamayacak.Bunun icin herkes halinden memnun.

  20. watercolour avatarı

    İyiki takım patronu değilsin diyelim ozaman…

  21.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Genç bir kız üvey babası tarafından bir akıl hastanesine kapatılır. Bir kaçış planı yaparak başka bir evrene geçen kız, kendisini buradan kurtarmanın bir yolunu arar..

    Alakası yok…….

    ah sweet pea ah…yaktın beni… 😀

  22.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Aslında fragmanda gördüklerinle,filmin hiç bir alakası yok.Konu olarak okuduğun ne bilmiyorum ama beyazperdede yazanlada alakasız.Gerçekten çok farklı.Sin city ve Watchmen'den sonra bu film olmuş.Benden tavsiye.Ben 1 kere daha gitmek isterim 😀

  23. this is madness this is sparta repliklerin geçtiği 300 Spartans filminin yönetmeni bu filmi çekmiş, görsel olarak oldukça doyurucu gözükse de konu pek ilgimi çekmedi 🙂 Yine de tavsiyen için teşekkürler.

  24. o zaman Mercedes'inde Nico ya ağırlık vermesi lazım

    Geçen sene bunu görmediysen zaten ben hiç gösteremem. Tartışma uzamasın seni ikna edemeyeceğimi biliyorum 🙂

  25. Ben Redbull'un takım patronu olsam bu açıklama karşısında harekete geçerdim.Bir pilot takım arkadaşını pist üstünde geçip kazanacak kadar cesur olmalı fakat bunu yapamıyorsada takım arkadaşını desteklemeli.Tabi takım ruhu varsa.

  26.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Ha birde Schumi bıraktığında hala fitti.Eğer bırakmasa 2007 2008 de,kurallar değişmese 2009 2010 dada şampiyonluk için mücadele edebilirdi.Rubens 2 sene önce dünya şampiyonu olmaya yakındı.Schumi şampiyonlukları alırken kaç yaşındaydı?

    Nick ne diyor?Artık araç kullanmak bizi fiziken zorlamıyor.O eskidendi.Diyor.Webber sadece 34 yaşında.Hill şampiyon olduğunda kaç yaşındaydı?

    Bu arada Sucker Punch'tan bir alıntı: You have all the weapons you need for your journey, NOW FIGHT! … -Filmi izlemeni tavsiye ederim =) şok olacaksın.

  27.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    o zaman Mercedes'inde Nico ya ağırlık vermesi lazım.43 yaşında seneye ayrılacak bir pilotun 7 kez şampiyon olmasının pekte bir anlamı yok.

    Ve evet.Webber ,Vettel den daha iyi.Schumi ve Kimi taraftarları yada aklı Singapurda kalan grubun dışındaki insanlar böyle düşünüyor.Eğer bu kötü Webber bunu ve Horner'ı bu kadar ağlatıyorsa,iyi bir Webber ne yapardı kim bilir.Ben Ferrari taraftarıyım 😀 senle gönderme yapmalara devam edelim.Sadece Ferrari kazanmıyorsa Webber'in kazanmasını tercih ediyorum.Webber'i severim.Hepsi o,ve Ferrari'den umudumu kestim kızgınım…….Düşünmek bile istemiyorum…….O yüzden Webber'in şampiyon olmasını istiyorum.

    fat woman haven't sung yet

  28. Sen Webber taraftarısın olaya daha tarafsız bakmıyorsun, ki ben kendim de bu konuda pek tarafsız olduğunu düşünmüyorum. Yine de senden biraz daha objektif olduğumu düşünüyorum. Öncelikle soruma cevap verdiğine göre Webberin Vettelden daha iyi olduğunu düşünen dünya üzerindeki az sayıda kişilerden birisin. Tut ki dediğin gibi olsun Webber Vettelden daha iyi olsun. Webber birkaç sene içerisinde emekli olacağına göre Red Bullun ona yatırım yapması zarar demek değil mi. Adam artık yaşlı, en az 10 yıl daha genç olan Vettel varken neden Webbere yatırım yapılsın ki? Geçen seneden gördük her nekadar Nico Rosberg kadar iyi performans göstermezse de 7 dünya şampiyonu Schumacherein yaşadıklarına (strateji ve birkaç sefer Nicoya yol vermesine) şahit olmadık mı ? Bu oyunda kısacası şu kural geçerlidir: "There is no country for old man"

  29. Bir pardon da Alonsoyu küçük yazdığım için kasten değildi, şimdi hır gür çıkmasın 😀

  30. Sen külahıma anlat bunları.

  31.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    hiç bir takımda yok ama!!!!!!! neden yok?

    Alonso-Massa'dan
    Hamitlon-Button'dan
    Schumi-Nico'dan
    Nick/Kubica-Petrov'dan
    Rubens-Maldonado'dan
    Di Resta-Sutil'den
    Buemi-Jaime'den
    Kobayashi-Perez şimdilik Koba önde………….

    Gelelim Redbull'a…..Vettel'in arası Kimi'yle iyi diye (sanki çok önemli),ROC ta Schumi'nin takım arkadaşı diye,odamda onun posteri vardı dedi diye inanılmaz bir Vettel taraftarlığı var.Sanki Vettel çok sempatikmiş gibi insanlar onu seviyor.

    Pilotluğunu değerlendirmiyorlar.Geçen sene Singapur'a kadar Webber daha iyiydi.Hatta geçen sene Webber'in Avustralya-Kore ve Abu Dhabi hariç kötü yarışı yoktu.Kaza iki kere Hamilton'la yaptıki yarış hatasıdır.Olur.

    İşte bundan bahsediyorum.Takım yanlış tarafı destekliyor.Webber şu anda griddeki en iyi 5 pilottan biri.Bunu Williams ta ve Jaguarda da gösterdi,Minardi'de de.

    Massa bir yarış sonrası kutsanmaya alınırken dünyadaki taraftarlarca,Webber tek başına Horner,Marco gibi adam ( ? ) lara karşı savaştı.Webber daha iyi pilotken bu yapılanlar sadece zırlavıkltır.

  32. Pardon Kimiyi eklemeyi unuttum.

  33. Zaten söylediklerinin tek kelimesine hayır diyemem. Webbere de haksızlık yapılmıştır, birçok pilota yapıldığı gibi. Ama ben hiçbir pilotun böyle demeçler verdiğini görmedim. Bunu en iyi bilen senin olman gerekir. Massaya ne kadar haksızlık yapıldı bunu hiç görmedik mi ? Ama ben Massadan hiç böyle birşey görmedim. Takımı aleyhine olabilcek hiçbir açıklama ya da alonso veya Schumacher hakkında buna benzer hiçbir demecini görmedim. Çünkü profesyonellik değil bu.

  34. -arkadaslar biz Turk milleti olarak madur olana her zaman sempati duyuyoruz uzuluyoruz haksizliga tahammul edemiyoruz
    -ancak kabul etsek de etmesek de Hamilton, Alonso ve Vettel her zaman birinci surucu olacak
    -bunun degismesi zor
    -cunku her ucu de digerinden iyi suruculer
    -bence button, massa ve webber in daha hirslanmalari takim tarafindan ancak yukaridaki uclunun motivasyonunun artmasinda kullanilacaktir
    -ancak ilginctir simdiye kadar ne button ne de massa nin takim arkadaslari hakkinda kazanamadigina sevindim dediklerini duymadim
    -bu aciklamayi ben de takim ruhuna hic uygun bulmadim
    -gecen sene son yarista sampiyon olabilirdi webber efendi alonso nun arkasina takilmayip atak yapabilse idi basarabilirdi.
    -burada takimin sucu ne?

  35. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    McLaren in arkasında Vettel'i geçtiği sürece hiç sorun yok 🙂

  36. Ne eşitliğnden bahsediyorsun ? Hangi takımda eşitlik var ? Bunlara cevap verdiğinde devamını tartışabiliriz.

  37. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    McLaren
    Renault
    Mercedes

    Daha sayalım mı?

  38. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    McLaren

  39. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Webber in 3 tane hiç kullanılmamış yumuşak lastiği vardı
    Vettelin ise 2 si maksimum sıralama performansında kullanışmış bir taneside yarım sıralama turu performansı ile kullanılmış yumuşak lastiği vardı
    Vettel 1. sıradan başlamak için o lastikleri harcamaya ihtiyaç duydu
    Ve emin olabilirsin eğer bir kaç pilot yarış başında pilotların arkasında tur kaybetmeseeydi webber podyumda olmazdı

  40. Red Bull'da takım ruhu var mı yok mu o başka bir konu. Eğer Vettel daha fazla puan alarak takımının sezon sonunda daha iyi bir pozisyonda bitirmesini sağlayacaksa ve Webber bunun olmamasını istiyorsa bu demek oluyor ki Webber takımının başarılı olmamasını istiyor. Takımlar şampiyonluğunun bulunduğu böyle bir platformda bu tutarsızlık değil de nedir? Nerdeyse açık açık takımım kazanmasın diyecek adam.

  41.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    @thrillercd thrillercd

    Redbull da takım ruhumu var?Vettel için yaşıyorlar.Webber onların lego dünyalarını başlarına yıkacak.Bunu tüm kalbimle istiyorum.

    Webber gibi bir adamı bırakıp,Vettel'i kayırmakta nedir?En azından eşit yarışsınlar.

  42. yapma thrillercd, vettel'e karşı bir gıcıklığım falan yok ama, red bull açıkça webber'i bu kadar dışlarken, webber'in bu çıkışlarını da bir bakıma normal bulmak lazım.

    eski defterleri açmak değil amacım, ama yaşanan kazada daha yarış biter bitmez webber suçlanıyor,
    adamın sıralamaya yarım saat kala kanadı alınıp diğerine veriliyor,
    vettel'in "ben bunu istemem" dediği şasi webber'e veriliyor.
    "puan olarak önde olan pilota öncelik tanınır" denirken son 2 yarışta aniden adalet timsali kesiliyor red bull.
    olmadık hatalar ve arızalar, stratejik yanlışlıklar webber'i buluyor.

    biraz da webber'in penceresinden bakabilmek lazım. psikolojisini bir Allah bilir bir de kendisi. adamda nasıl bir ruh varmış ki hala kendini irade edebiliyor.

  43.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Redbull da takım ruhumu var?Vettel için yaşıyorlar.Webber onların lego dünyalarını başlarına yıkacak.Bunu tüm kalbimle istiyorum.

  44. Vettel her ne kadar şampiyon olsada Bugün Webberin yerinde başlamış olsaydı en az 2 kişiyi biçerdi.Webber gerçektende bugün kers olmamasına rağmen elinden gelenin en iyisini yaptı

  45. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton'da bir set lastik saklayarak button'a karşı büyük avantaj elde etti. webber'in de bu denli uçmasının sebebi lastiklerinin tertemiz olmasıydı bence.

    sanıyorum bundan sonra Q3 te herkes sadece tek tur atacaktır

  46. 2008 haziran sayısında, peter windsor'ın bir konu hakkındaki yazısından, takım arkadaşları ile alakalı alıntı yapmak istiyorum.

    " … ancak, garajın diğer tarafındaki adamın mekanik sorun yaşadığını görünce rahatlamayan ve buna üzülen bir takım arkadaşı var mıdır sizce?…"

    belki bizler taraftar olarak biraz duygusalız, belki de bizler millet olarak aynı çatı altında bulunan insanların birlik olduğunu düşünüyor olabiliriz, ama formula1'de bu değerlerden eser bulunmuyor. en kral takım arkadaşları arasında bile. düzen bunu gerektiriyor demek ki. bu işlerin içerisinde olan bir yazarın sözleri, bu durumu açıkça ortaya koyuyor.

  47. Hem Sebin kazanamamasına hemde senin geriden gelip podyumda olmana çok sevindim

  48.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    =) aynı şeyleri yazmışız.Korkmadılarsa Vettel'i geçecek diye ne olayım.

  49. dün vettel gerçekten üzülmüş müydü webber'in başına gelenlere?

    Webber geride kaldı diye Vettelin ağlamasını beklemiyorsun değil mi ?
    Webberin bu yaptığı profesyonellik değil. Elbette takım arkadaşının seni geçtiğine sevinmezssin ama takım arkadaşın geride kaldığında da bunu göstere göstere sevinemezsin. Bu takım ruhuna aykırı.

  50. Forza Felipe avatarı

    Webber birde üstüne 2-3 yarış zaferi çıkarırsa son yarışlarda Red Bull için baya ilginç olabilir.

  51. Hangi takımda haksızlık yok bana bir takımın ismini söyleyebilir misin ? Bu oyunun kuralı bu.

  52. Şampiyonada Alonso tekrar rekabetçi olana kadar favorim Webber yine arkadaş. 2009'dan beri adamın şampiyonluğunu istiyorum. Button olmasın Webber olsun demiştim. Alonso olamazsa Webber olsun demiştim. Şimdi de Alonso mücadele veremiyorsa Webber versin diyorum.

  53. Adam kendi açısından bakıyor.Puan farkı açısından yani.Tabiki istemeyecek.Yapılan bunca haksızlıktan sonra.

  54. Webber: "Lewis'i tebrik ediyorum. Sonunda başka birinin… elbette Seb ile aynı takımdayız ama olağanüstü bir dönem geçiriyor ve burada hepimiz zaferler için bulunuyoruz."

    Açık sözlü olmak güzeldir de bu kadar olmak da iyi değil. Vettel 3 pit stop yapsaydı acaba onu kim durduracaktı ? Ben hiçkimseyi göremiyorum. Aracın gücü açıkça ortada, Vettelin yetenekleri belli. Alıp başını giderdi eğer doğru strateji yapılsaydı.

  55. vücut diliyle evet :))

  56. webber'in yaşadığı sorunlara "bıyık altından gülen" red bull yönetimine acayip kapak oldu bugün webber'in sürüşü.

    tavşana kaç, tazıya tut… webber'in hem ipini çekip, hem de başarılı olunca seviniyormuş gibi davranan insanlar topluluğu red bull.

    elbette vettel'in galip gelememesine sevinir webber,
    dün vettel gerçekten üzülmüş müydü webber'in başına gelenlere?

  57. Aynen böyle devam Weber. Vettel'i daha çok terleteceksin eminim seni yavaşlatmalarına, susturmalarına izin verme bugün müthiştin.

  58. watercolour avatarı

    Sol eline bakarak düşünüp söyleyemediklerini anlayabiliriz 🙂

  59.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    İşte böyle Webber!!!! takıma en iyi cevabı verdin.o senin sıralamada sorun yaşamana bozuldumu?Ah birde geçseydin…Ama takım doğru yolu bulacak az kaldı..

    Gayet yetenekli ve iyi bir pilotsun.Böyle devam et.Sorunlar senden uzak,1 numaralı araçtan yakın olsun kalan yarışlarda.Kers,DRS lastik pit start yada neyse ne…..

  60. Forza Felipe avatarı

    Bunu yarış sonrasındaki podyumda mı söyledi ?

  61. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    5 yarış arka arkaya kaza da yapsa eynı kefeye koyulamazsınız

  62. bugün iyiydin böyle devam et. kers sorunu da aşılırsa istanbul'da kazanabilirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir