Renault Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 2 yarışında podyuma çıkan takım, bu yarıştan sadece Vitaly Petrov’un 9.luğu ile puanlar alabildi. Heidfeld ancak 12. oldu.

Boullier, kendileri için zorlu geçen sıralamaların ardından stratejilerinin de planladıkları doğrultuda çalışmadığını söyledi.

Boullier “Yarışa başladığımız noktadan, sezonun ilk yarışlarındaki sonucu elde etmek zordur. Sonunda bizim için hayal kırıklığı dolu olan bir hafta sonu oldu ve yarışta beklediğimiz gelişimi gösteremedik.”

“Bunun nedenlerinden birisi geçişin DRS’yle bile beklediğimiz kadar kolay olmaması. Bunun yanında stratejimizi de değerlendirmek zorundayız çünkü bugün pit çağrısı yapmak kolay değildi. Lastikleri tam zamanında değiştirmek önemli.”

“Yine de Vitaly ile biraz daha fazla puan almak iyiydi. Şimdi ön bölüme daha yakın olmak için yeniden toplanmamızı sağlayacak 3 haftamız var.” dedi.

Vitaly Petrov “9. olup takım için 2 puan daha kazanmak iyi çünkü yüksek bir grid pozisyonu kazanamamıştık. Buna rağmen daha fazla puan alamadığımız ve üst sıralarda mücadele edemediğimiz için üzgünüz. Strateji tamamdı ancak gelişebileceğimiz alanları görmeliyiz. Verileri inceleyip neyin yanlış gittiğini bulacağız ve Avustralya ile Malezya’da aldığımız sonuçları Türkiye’de tekrarlamaya çalışacağız.” dedi.

Nick Heidfeld “16. sıradan başlamama rağmen bitirdiğim yerde mutlu değilim. Yarışa zayıf bir başlangıç yaptık ancak ilk viraja agresif bir şekilde girip bir kaç sıra kazandım. Bir kaç tur sonra KERS’te sorun yaşadım ve her zaman tam olarak kullanamadım. Bu da hem geçişi hem de savunmayı zorlaştırdı.”

“Yarışın 2. yarısında yumuşak lastiklerle performansımız çok kötü değildi ancak önümdeki araçları geçmek hâla zordu. Bu nedenle sert lastikler için erken pit yapıp temiz havadan avantaj sağlamaya çalıştık. Ne yazık ki Perez de aynı turda pite geldi ve son bölümde bu yüzden gerçek performansımızı gösteremedim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sıramalarda petrov un aracındaki sorun olmasaydı,hem petrov hem nick 5 ve 6 sırayı rahat alırdı,yarışa geriden başlamak hem trafikle uğraşmayı beraberindede stratejiyi değiştirip böyle bir sonucu ortaya çıkardı.Renault hala rekabetçi bir pozisyonda ve İstanbul da bunu gösterecekler.

  2. aynen bende katılıyorum hiç değilse alonsodan 4 kat daha adam gibi adam olduguna ve vettelden 10 kat daha yetenekli olduguna inanıyorum … mclarene cok yakısırdı aslında kubica tabi gecirdiği kaza kendini cok etkilememişse büyük takımlar için bir şansı olabilir…

  3. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Oldu..Ne bekliyorlardı ki..Bir yarışta şansa podyum gördüler..Havalara girdiler hemen.

  4. emin ol o saydığın pilotların hepsine kafa tutabilecek hız ve yeteneğe sahip Robert Kubica..Bukadar efendi bu kadar adam gibi adam Kubica'ya son günlerde yapılan abuk subuk saldırıların manasını bulamıyorum.Kubica en iyi birkaç pilottan biridir.İnkar etmek kadar saçma bir şey olamaz.

  5. arkadaşım şaka mısın sen? Q2 de Petrov ikinciydi muhtemelen Q3 te Petrov ve Nick 4 ve 5.sıraları alacaktı ne saman alevinden bahsediyorsun o sıralardan kalkan Renault'lar yarışta neler yapabilirdi bir düşün abuk subuk yorumlarla ortamı germe Nick 16.sıradan kalktı.Petrov 10.sıradan kirli bölgeden kalktı startta zaten bitti yarışları.Renault aracı Webber bugünkü yaptığını yapacak kapasitede değil bunu RB7'den başkası da yapamazdı zaten ama geri kalan bütün araçlarla yarışabilecek kapasiteye sahiptir R31.

  6. efendimayin  avatarı

    Birde şu var her yarıi kubica olsaydı felan ne olurdu diyor herkes ne yapacaktı olsaydı ? 1. mi olacaktı? Bu stratejiyle oda bir şey yapamazdı. Kubica hızlı ama abartılacak kadar değil. Vettel,alonso,lewis ve rosberg gibiler gelir ilk başta sonra öbürleri.

  7. evet petrov istanbulda çok iyi geçen sene ilk en hızlı turunu yapmıştı sanırım

  8. bizim gerçek yerimiz burasıda senin yerin neresi? renault ismi küçümsenecek bir isim değil. bu isim ki f1 i bence f1 yapanlardan biridir. tarihte ismi vardır. f1de ki başarı yakalamış tüm pilotlara bak neredeyse hepsinin belli hayatından renault adı geçmiştir. çok sevdiğin alonso'nunda unutulmaz günlerinin geçtiği takımdır.

    bu sene renault bence tıpkı 2004 sezonunu yaşıyor. gelecek sene şampiyonada yer alacaklarına inanıyorum.

  9. efendimayin  avatarı

    Dünkü bozulan motor ve strateji petrovun yarışını mahvetti. Yinede iyi sürdü çok önemli geçişler yaptı. Petrov istanbulda hızlıydı şimdiye kadar İnşallah bol rus geli piste.

  10. HANİ NE OLDU KUMAR OYNAMIŞ VE KAZANMIŞTINIZ

    yalanmı oldu hepsi hayır gerçek yerinizi bulmaktasınız saman alevi söndü ve gerçekler ortada.

    buyrun şimdi.

    Kubicaya dualar edinde çabuk iyileşsin yoksa bu adamlarla hiç bir hahis tutmaz.

  11. 2 pit stop stratejisinin mağdurlarından biri de Renault.

  12. Ben hayal kırıklığı yaşamıyorum bugün kaybetmedik biz takım olarak dün kaybettik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir