Pirelli: "Yarışlar Giderek İyileşiyor"

yazar:

kategori:

Şangay’daki yarışın özellikle son bölümü olmak üzere her döneminde takımların lastikleri kullanışı konusundaki farklıklar, bazı ilginç mücadelelerin ortaya çıkmasını sağladı.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Yarışlar bu sene gittikçe iyileşiyor. İzleyen kişilerin, en sonuna kadar yarışın nasıl biteceğini bildiğini düşünmüyorum. Bu da, Formula 1 projemize başlarken başarmak istediğimiz şeydi. Stratejilerde ilginç ayrılıklar gördük. McLaren, Hamilton ile 3 pitstopun işe yaramasını sağladı ama Red Bull, iki pitstop ile kazanmaya çok yaklaştı.”

“Malezya’ya kıyasla çok daha az bozulma yaşadık. Bazı pilotlar sert lastiklerle 20 veya daha fazla tur attı. Pistte şeker gibi olan kauçuk kalıntılarında aşırı bir miktar görmedik. Yarışın, lastik stratejisi ile kazanıldığı veya kaybedildiği açıktı.”

“Nihai sonuç, bitişte önde gidenler birbirine çok yakındı ve lastiklerine iyi bakanlar, üstte yer aldı. Gelecek yarış Türkiye’de bunun üstüne çıkabileceğimizi hayal etmek zor. Ama bu kadar iyi olacak bir şey ortaya koymak için çalışacağız”


Yorumlar

  1. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    ben pirelliden gayet memnunum yarışlar harika geçiyorr

  2. Sepang'da karmaşık yarışın ardından Pirelli, antrenmanlardan aldığı sonuçlar ile Şangay'da daha sakin bir yarış bekliyor.

    Paul Hembery, Sauber'in bir defa lastik değişimi yapmasına kesin gözüyle bakıyor.

    Hembery: "burada gördüğümüz kadarıyla lastik aşınmaları, Sepang'a kıyasla çok daha düşük."

    "Sert lastikler Cuma günü muhtemelen 20 tur yaptı. Bazı takımlar burada tek pitstop bile düşünebilir, agresif bir tek pitstop stratejisi"

    Ferrarinin bu adamlara inanarak strateji yapması çok gülünç.Herkes cuma günü strateji için lastik denerken biz Avrupa için aero parça denedik.Çin gp yi gözardı edip tamamen Avrupaya yöneldik.Fernando malezyada yumuşak lastiği 15 tur kullandı.Burada 16-17 tur kullandı.Fakat malezyada yumuşakla 15.turda ilerlerken bile yeni lastik takan rakipler mermi gibi hızlı değildi.Burada lastikler sadece 1-2 tur fazla gidebildi ama götürüsü çok daha fazla oldu.

    Pirelli italyandır diyenler için ibretlik bir yarış daha.Testlerde yapılan binlerce km hep boşa gitmiş.Benzin israfı ve çevre kirliliğinden başka bişey yok.

  3. Paul Hembery, Sauber'in bir defa lastik değişimi yapmasına kesin gözüyle bakıyor.

    Hembery: "burada gördüğümüz kadarıyla lastik aşınmaları, Sepang'a kıyasla çok daha düşük."

    "Sert lastikler Cuma günü muhtemelen 20 tur yaptı. Bazı takımlar burada tek pitstop bile düşünebilir, agresif bir tek pitstop stratejisi"

    Yarıştan önceki pirellinin açıklamaları ve Ferrari takımının buna inanarak strateji geliştirmiş olması gülünç.Diğerlerinin erken pitlerine bakarak stratejide değişikliğe gidilmemesinin ya da Fernando veya Massa'ya farklı stratejiler uygulanmamasının nedeni ancak bu olabilir.Baktınız ki pistte durumlar pirellinin bir gün önce söylediği gibi değil o zaman başka bir strateji uygulayın en azından pilotun birinde bunu deneyin.

    Anlaşılan Ferrari buraya defteri kapalı olarak gelmiş.Gözler Avrupaya dikilmiş.Zaten diğerlerinin lastikleri denediği antrenman turlarında Ferrari Avrupa için yeni parçalar denemişti.Nasıl olsa pirelli firması strateji hakkında konuşmuştu.Bu konuşmayı baz alalım ve bu şekilde yarışı tamamlayalım dediler.Fernando malezyada yumuşak lastikle 15 tur gitti.Çinde ise 16-17 tur gitti.Fernando malezyada yumuşak lastikle 15. turu giderken bile yeni lastik takanlar mermi gibi değildi.Ama burada olay malezyadan çok farklıydı.Belki lastik bir veya iki tur fazla dayandı ama kaybedilen performans çok ama çok fazlaydı.
    Keşke Ferrari yeni parçalar deneyip Çin gp sini gözardı etmeseydi.Çalışanların kazandığı bir yarış oldu.
    Pirelli ise sezon başında çıkan dedikoduları yıkıp italyan olmadığını ispatladı.Yapılan binlerce km.test bir işe yaramadı.Benzin israfından ve çevre kirliliğinden başka bişey yok.

  4. bu ne ya yok kanatlı sistemmiş yok çabuk aşınan lastikmiş içine ettiniz bu sporun burda dünyanın dev markaları yarışıyor kendi motorlarının kalitesini ve hızını dünyaya göstermek için

  5. ellerinize sağlık. tekrar formula1'in içine bilinmeyen denklemler kattınız yarışlarda.

    bu seneki 3 yarışa bakarak, b.stone denen kamyon lastiği üreticisi firmanın, hayatımızdan ve F1'in heyecanından 3 seneyi nasıl da alıp götürdüğünü açıkça görüyoruz.. nerede tek pit stopla geçen uyku getirici yarışlar, nerede son tura kadar neler olacağı belli olmayan bu sene.

    geçen sezonun sonunda, lastikler iyi çıkarsa pirelli'nin fabrikasına gidip, artık kimi görürsem bir çiçek hediye edeceğimi söylemiştim. şaka değildi, valla 3 hafta sonra yarışa giderken izmite uğrayıp sözümü tutacağım =)

  6. Türkiye'de öyle harika bir yarış izleyeceğiz ki, önceki 3 yarış bize heyecansız görünecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir