Hamilton: "En İyi Üç Galibiyetimden Biri Oldu"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, uzun ara sonra podyumun zirvesine çıktı ve son dönemdeki Vettel egemenliğine bir son verdi.

Üç pitstop stratejisi ile yarışan Hamilton, yarışın sonlarında 2 pitstop yapan ve lastikleri bitme noktasına gelen Vettel’i geride bıraktı.

Hamilton: “Büyük gurur duyuyorum. Bu yarış, en iyi üç yarış galibiyetlerimden birisi. 2008’deki Silverstone ve Monako ile birlikte”

“Kazanmak için var oldum, yaşadım ve onu soludum. Kazanmaya bayılıyorum ve bundan daha mutlu olamazdım”

“Kelimelere dökmekte zorluk yaşıyorum. Bu gerçekten en iyi yarışlarımdan birisiydi.”

Yarışın kalkışında Vettel’i geçmesinin ardından Hamilton, önündeki takım arkadaşı Button’u da geride bırakmak zorundaydı. Daha sonra pist üzerinde Alonso, Massa, Rosberg ile de mücadeleye giren McLaren pilotu, yakın aralarla bitirilen yarıştaki bu mücadeleden keyif aldığını belirtti.

Hamilton: “Bu gördüğümüz gibi mücadeleler nadirdir. Gerçekten durumu düşünmeniz gerek. Bu mücadeleye bayılıyorum. Ama insanları geçmek, işleri çok daha güzel hale getiriyor.”

Üç hafta sonra ülkemizdeki yarış için ise Hamilton, yapılacak işlerinin hâlâ çok olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Bu üç uzak yarışa bakınca, rekabet edebilen bir araca sahip olmak kesinlikle harika bir duygu”

“Red Bull ile farkı kapatmak için hâlâ işler var ama daha iyi bir stratejimiz vardı ve bunu gerçekten iyi bir şekilde icra ettik”

“Takım, Avrupa sezonuna giderken hiç olmadığı kadar zorlamaya devam edecek”


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ya Bu hamilton un da her yarışı en iyi yarışı ha :)))

  2. Bence 2008 Almanya Gp'sinde elde ettiği 1.lik çok daha iyiydi buradakinden.Tabi iyilik kavramı görecelidir.Burda 5 tur daha olsa Webber yarışı kazanabilirdi.Ancak Almanya 2008'de resmen uçuyordu Lewis.Kovalainen-Massa ve sonunda Piquet'i geçerek 1.olmuştu çok iyi yarıştı.

  3. hızlı ve sert adam avatarı
    hızlı ve sert adam

    burda bazı arkadaşlar mercedesin mclarenden ayrılması durumunda merconun hondaya döneceğini yazıyor ozaman mclaren ya ferrari motoru yada reno cosvurt motoruyla başarıdan başarıya koşar artık

  4. Ahmet Duran avatarı

    hamilton besleme pilot haberlerini neden yayıynlamıyorsunuz?tarafsızlık anlayaşınıza aykırı değilmi?twitter gibimi yapılacak?Ha tabi bu yorumumda yayınlanmayacak.halbuki yayınlanması için hileli 2008 spa yı yazmamız gerekirdi.

    bu yorumda hasır altı edilecek….tarafsızsanız önce yorumumu yayınlayın,sonra haberi.hiç inanmasamda…..

  5. Nedense Hamilton zafer kazanmak için genelde ciddi bir mücadele vermek zorunda kalıyor. Öyle polden başlayıp sorunsuzca kazandığı kaç yarış var ki? Ekmeğini taştan çıkartıyor. Zaten diğer pilotlar da geçiş yapabilsin diye lastikleri yumuşatıp arka kanada vadi açtılar ya.

  6. En iyileri sayarken (Lewis i hesaba katarsak bir hayli fazla) aklına ilk gelenleri söylüyebilir insan.

    Lewis in en iyi yarışım 2008 İstanbul dediğini hatırlıyorum. Ama diğer yarışta değişebilir bu. Tarih 2011 yani. Değişmiş olması mümkün. Niye bu kadar çekememezlik yapıyorsunuz anlamıyorum açıkçası.

    Bence Lewis in en iyi yarışı yada galibiyeti, 3 tane geliyor aklıma.

    1. 2007 Fuji.
    2. 2008 Spa.
    3. 2010 Çin.

    Hadi birde 4. olsun. Oda Lewis in dediği gibi bu yarıştı.

    Liste aslında uzarda gider.

  7. 2008 İSTANBUL yarışı içinde en iyi yarışım dediğini hatırlıyorum..

  8. 2008 ingiltere yarışında 2. olan pilota kaç saniye fark attı hatırlamıyorsun galiba 2008 monako yarışında lastiği patladı buna rağmen kazanmasını bildi rakiplerinin başına birşey gelmediği yarışları seç demişsin ama o yarışlarda rakipleri hep kendi hatalarından dolayı başlarına birşey getirdi. raikkonen 3 ön kanat değiştirdi monakoda massa ingilterede spin rekorunu elde ediyordu az daha. bunlar kendi hataları hamilton bunlara sebep olmadı.

  9. F2008 silverstone da bir surf tahtasından farksızdı 🙁

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayatımın en iyi……….. diye başlayan cümleleri unuttuğunu düşünmeye başlamıştım.Çünkü 1 yıldır hiç böyle söylememişti.
    2008 monako ve silverstone yarışları ise stratejinin konuştuğu yarışlardı.Ferrari pilotlarının başına gelmeyen kalmamıştı.Monakoda raikkonen tam 3 kere ön kanadını kırmıştı.Silverstonede de massa spin rekoru kırmıştı.Rakiplerinin gülünç hallere düşmediği yarışları seçerse daha iyi olur.

  11. Hayatımın en iyi……….. diye başlayan cümleleri unuttuğunu düşünmeye başlamıştım.Çünkü 1 yıldır hiç böyle söylememişti.
    2008 monako ve silverstone yarışları ise stratejinin konuştuğu yarışlardı.Ferrari pilotlarının başına gelmeyen kalmamıştı.Monakoda raikkonen tam 3 kere ön kanadını kırmıştı.Silverstonede de massa spin rekoru kırmıştı.Rakiplerinin gülünç hallere düşmediği yarışları seçerse daha iyi olur.

  12. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Tek istediğim Hamilton Schumachere ait bazı rekorları kırması. Bunu da başaracak yaş, yetenek ve takımda:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir