Hamilton: "Mücadele Edebilmeye Bayılıyorum"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Vettel’den bir fazla pitstop yaptı ve yarışın sonlarında daha diri lastiklere sahipti.

Şangay’daki bu galibiyetinin öncesinde gride gelirken yaşadıkları sorun da çok çarpıcı bir andı.

Hamilton: “Aracın içinde iyi durumdaydım ve piste çıkmak için erkendi. Ardından sorun yaşadık ve araç çalışmayacaktı. Neler olup bitti hâlâ tam olarak bilmiyorum ama karoser parçalarını çıkarmak zorunda kaldılar. 6 dakika kaldığını biliyordum. Ardından iki dakika kaldı ve sonra her şey bir araya geldi. Çocuklar harika bir iş çıkardı.”

Hamilton, yarış içinde takım arkadaşı dâhil pilotlarla mücadele etmekle heyecanlandığını ifade etti.

Hamilton: “Yarışın her metresi, her saniyesi inanılmaz derecede keyifliydi. Farklı pilotlarla, en iyi hallerindeyken mücadele edebilmeye bayılıyorum. Bugün bunu gerçekten hissettim. Bazı araçların lastikleri giderken, gerçekten iyi performans gösterdiklerini ve yerlerini korumak için iyi sürdüklerini hissettim. Bu yüzden işler daha da heyecanlı hale geldi.”

“Pit yolunda olan bütün şeylere rağmen yarışa güvenle çıkıyordum. Yarışta olamayabilirdim de. Mark’ın (Webber) yanına, geriye gideceğimi düşündüm. Açıkçası yarış bu halde başladı.”

“(Yarışta) Sebastian bir bölümde beni geçti. Bir bölümde de pite girmek istedim ama o sırada Button pitteydi. Bu yüzden pite giremedim. İşleri yolunda tutmaya çalıştım.”

“Birçok aracı geçebiliyordum ve Sebastian’ı yakalayabildiğime inanamıyordum. Önde kalarak harika bir iş çıkardı. Çok  ama çok adil ve güçlü bir mücadele ortaya koydu. Onu geçtiğim için çok mutluyum”

Hamilton ayrıca McLaren takımına da övgülerde bulundu.

Hamilton: “Barselona’ya güncelleme paketi ile gittik ama işe yaramadı, dayanıklılık da felaketti. 20 tur bile atamadık. Ardından 1,5-2 haftalık zamanda çok zorladılar ve Avustralya’ya getirdikleri şey inanılmazdı.”

“Avustralya, ilk yarış mesafemizdi ve araç harikaydı. Red Bull muhteşem bir iş yapıyor. Çok ama çok hızlılar. Muhteşem bir araca sahipler. Onlarla farkı kapatmak için kesinlikle her şeyi yapıyoruz”

“bugün yarışta belki de benzer tempolara sahiptik. Genel olarak onlar biraz daha hızlıydı. Ama işler bizim için biraz stratejide zekice davranmaya kalmıştı ve işe yaradı. Başka sefer belki işe yaramayacak ama bugün yaradı. Bu yüzden çok mutluyum”


Yorumlar

  1. Öldüm gülmekten yaw!

  2. Daha once yazmistim yine yaziyorum, Herkes ayaga kalkip Mclaren`i alkislasin abicim.. Test doneminde dokulen araci zirveye tasidilar, helal olsun..

  3. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Bir F1 fanının fanlığı bırakıp F1 in güzelliklerini görmesi; hem takımdaşlarımın hemde tüm F1 severlerin dikkat etmesi ve yapması gereken şey.
    Tebrikler

  4. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    +1

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    🙂 Yahu ne diyim bilemedim, bende tuvalette şuminin yaptıklarını yapıyorum, ve araştırdım genelde insanların büyük bir çoğu aynı şumi gibi yapıyorlarmış tuvaletlerini. çok enteresan

  6. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Pit ekibi ve Hamilton harika iş çıkardılar. Bu sene umarım takımlar şampiyonluğunu alırız.

  7. Daha yarışa başlamadan ne sıkıntılar yaşamışız şükürki sonu çok güzel bitti =))

  8. Tebrikler Mclaren yaptıkları gelişim harikaydı.Testlerde geri kalmalarını9n nedeni vardı ama ben Sezona geride başlayacaklarını hiç düşünmedim.Lewis 2009 dakine benzer bir durum yok dediğin de herşey ortaya çıkıyordu zaten.Temeli sağlam bir araba Mp4 26

  9. o ekibe atlama podyumda sıçramalar hepsi schumi kopyası..

  10. Yusuf  Hitay avatarı

    hepsi bir kenara, aracından iner inmez kendi ekibine doğru uçması yok mu, işte o görmeye değer bi andı =)

  11. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    ayrıca bu yarısta Hamılton kazanınca nedense sevndim halbukı 2007-2008 yıllarında Hamıltona az laflar etmemiştim 🙂 yani şımarık kustah RedBull'un galibiyetini görmektense ezeli rakıbımızın galibiyetini görmek benı mutlu etti

  12. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    McLaren'i tebrik ediyorum uzun bi aradan sonra takımlar şampiyonluğunu alıcaklar

    ayrıca kış sezonunda McLaren'in aracı ile en çok dalga gecenlerden biride bendim bu yarıslardakı sonuclar bana ve benım gibi davrananlara çok buyuk bir ders oldu.

    TEBRİKLER!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir