Mercedes: "Farklı Yaklaşım Karşılığını Aldı"

yazar:

kategori:

Avustralya ve Malezya’da sıkıntılar yaşadıktan sonra Şangay’da Nico Rosberg, bir süre liderdi ve yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalana kadar da podyum adayları arasındaydı.

Yakıt meselesi nedeniyle hayal kırıklığı yaşamalarına rağmen Brawn, sonunda W02’nin potansiyelini ortaya çıkardıklarını belirtti.

Brawn: “Bizim açımızdan Melbourne’de, araçta çok fazla sorun yaşadık ve işler yolunda gitmedi. Bu da, orada iyi bir sürüş yapmamamıza neden oldu”

“Malezya’da ise soğutmada sorun yaşıyorduk. Böylece o araçla yapabileceklerimizden tavizler verdik ve durumu geliştirmek için çok zaman harcadık. Burada ise daha düşük sıcaklıkta soğutma göz önünde değildi; ya da o kadar değildi. Bu yüzden araçta sorunları hallettik.”

“Ayrıca bu hafta sonunda biraz farklı bir yaklaşım benimsedik. Malezya GP’den sonra acilen fabrikaya koşuşturmadık ve mühendislerimizle burada kaldık. Bu da konular hakkında düşünmek için bize birkaç gün sağladı. Yaklaşımı da biraz değiştirdik. Bunun yardımı olduğunu düşünüyorum.”

“Geliştirdiğimiz yaklaşım, daha çok geçen seneki veya son birkaç seneki lastikleri temel alıyordu. Belki de bu lastik ve araçlarla, ayarlarlara olan yaklaşımımızı tekrar düşünmemiz gerekiyordu”

“Ayrıca aracın oldukça düzgün çalıştığı bir hafta sonu geçirdik. Sıralamada yine Michael’in aracında bir arıza oluştu. Flap aktifken arka kanat, tekrar bağlantıya geçmek üzereydi ve hayati önem taşıyan o turda -her zaman olduğu gibi- zamanında uygun bir şekilde eski haline gelmedi. Bu yüzden İstanbul için yeni bir kanada ihtiyacımız var; sorunu çözecektir.”

“Genel olarak temiz bir hafta sonu geçirdik. Kafamızı önümüze eğip, yaklaşım-ayar çalışmalarını yaptık ve hafta sonunu olmasını düşündüğümüz gibi idare ettik. Ama henüz McLaren ve Red Bull kadar değiliz. Yarışta farklı bir stratejimiz vardı. Bizim işimize yarıyordu. Bu yüzden olanlar moral bozucu”


Yorumlar

  1. Ben bu aractan umutluyum arkadas, olacak bu is 🙂

  2. İnşallah fayda sağlar diyerek yapıyorlar. Sezon içi test yasağı olduğu için güncellemelerin gerçekten işe yarayıp yaramayacağını görmek mümkün değil. En fazla antrenman seansında test yapabilirler ki bu da oldukça yetersiz.

  3. bu konularda olay şöyle gelişir. elde ki verilere göre bir tablo çıkarılır bu tabloya göre her verinin karşısına soru veya sorun olan şey yazılır. bazen sorun olmasına gerek yoktur soru türetilir. ve bunlardan sonra "ve" "veya" diye iki ibare yazılır. "ve" nin cevabı kesindir. "veya" cevabı testte ortaya çıkar. sonuçta test yapmak zorunludur çünki bilgisayar ekranında veya kağıtta yazılan cevap teknik olarak doğrudur. pistte aracın ne yapacağı anacak pistte anlaşılır.

  4. Başka bir örnekte mclaren aracı için verebiliriz. Onlar çok daha agresif bir araç üretmişler ve farklı bir paketleri vardı. Bildiğim kadarıyla testlerden önce üretmiş oldukları egzoz sisteminin sanal ortamda takıma 0.5 ila 1 sn arasında kazandıracağı tahmin ediliyordu. Fakat beklenen olmadı. Araç pist üzerinde beklenen etkiyi göstermedi ve soğutma sorunlarıyla ilgili diğer problemlerle karşılaştılar. Sonunda onlarda diğer takımlar gibi daha basit bir sisteme geçtiler. Belkide istanbul öncesinde bu sistemi yeniden değerlendirecekler ve araca uygun hale getirecekler…

  5. Şöyle açıklanabilir. Tabi ki yanlış olabilme ihtimali de var sadece benim görüşüm.

    Genelde takımlar araçlarını tasarlarken bir çok parça deneme şansı bulabiliyorlar. Şöyle ki; sezon başlamadan önce takım bir omurga üzerinde farklı parçalar deniyor. Mesela aynı kanattan bir kaçtane deneyerek en uygun olanını bulmaya çalışıyorlar. Ama bunu sezon içerisinde ancak rüzgar tüneli ve simülasyonlarla yapabiliyorlar. (testlerin yasak olmasından dolayı.) Güncelleme yapılırken simülasyon ve rüzgar tünelindeki verilere bakarak araca en uygun paketi hazırlıyorlar. Ancak söylediğim gibi bunlar sadece sanal ortamda yapılan testler. Araç gerçek koşullarda piste çıktığında beklenilen etkiyi göstermediği gibi diğer sorunları da beraberinde getirebiliyor.

    Sezon başından bu yana mercedesin yaşadığı sorunda bundan kaynaklanıyor. Araç sanal ortamda ve Barcelona gibi testlerde çok iyi olmasına karşın gerçek yarışta bu performansı yakalayamadı. Bunun sebebi soğutma sorunuydu.

  6. soğutma sorununu 3 haftada çözebilirlermi acaba !.
    istanbul da hava sıcak olursa ne olacak ? mokoko olacak

  7. soğutma sorununu 3 haftada çözebilirlermi acaba !.
    istanbul da hava sıcak olursa ne olacak ? mokoko olacak

  8. Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum; takımlar üzerinde çalıştıkları bu güncellemelerin takıma katkı sağlayacağını bilerek mi yapıyorlar yoksa inşallah fayda sağlar diyerek mi yapıyorlar? Emin olabilirler mi bu tarz güncellemeleri yaparken? Bilenlerden bu konu hakkında beni aydınlatmalarını rica ediyorum.
    Mercedes güncelleme yapıp daha da kötü olabilme ihtimali var mı yani, son yarışla ümitlendik hüsrana dönmesin yine Mclaren gibi bir sıçrama yapabilirler mi bu paketle?
    teşekkürler saygılar.

  9. Kerem Toprak avatarı

    Dileğim İstanbulda yapılacak değişim ve güncellemelerle schuminin podyum serüveni kaldığı yerden devam eder Hemde bizim hemde kendi için özel bir yarış olur.

  10. Schuamcher veya Rosberg'i İstanbul'da podyuma taşıyacak kadar gelişseniz ne güzel olur biraz McLaren'ı örnek alın…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir